Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, mohl byste mi někdo poradit? Přestal mi fungovat notebook, takže jsem se vrátila ke svému starému počítači, který jsem používbala už před X lety. Má to OS Windows ME (a většina věcí v tom nejde otevřít..) ale k věci.
Potřebovala bych otevřít soubor .rar, což mi nejde. Stáhla jsem si winrar unlock, což je jediný, co mi OS otevře, ale soubor mi to jen přehodilo do koncovky soubor.rar.bak a otevřít to stejně nejde. Načítá se to, jako by se to otevíralo v powrpointu, ale potom mi vyskočí okno, že nemám program, ve kterém by se to dalo otevřít.. Poradíte mi prosím někdo, v jakém programu ybch to mohla otevřít? Nejsem schopná nic vymyslet a docela to spěchá.. Jsou to fotky do našeho školního časopisu, které potřebuju během dneška, max. zítřka přidat do článku a odeslat...
Winrar Unlock dělá něco jiného. Zkuste třeba 7-ZIP slunecnice.cz/...
doplněno 23.12.12 23:24:Tohle má v popisu i Win ME: slunecnice.cz/...
RarUnlock je v tomto na houby - ´odemyká ´ heslo, nerozbalí archiv...
Zkus si stáhnout (třeba ze slunečnice) nějaké pakovače, bohužel WinME je takové ´zvěrstvo´ - a tak staré, že moc softů na něj inzerováno nebude (ale přesto může chodit)...
Skoro bych řekl - pošli mi ten archiv, pošlu ti rozbalený obsah...
To Totak: já nepíšu, že na ME není SW, ale že obvykle není na toto Win inzerován - přesto může fungovat, jen prostě musíš zkoušet jeden program za druhým, dokud nenarazíš na fungující...
BTW - s tím NT jádrem bych to tak žhavě neviděl (kromě tiskovek MS) - zkoušel jsi někdy reálně na ME rozjet soft určený pro NT 3.51?
To Carly: Máš plný mailbox, tak jsem ti to hodil na rajče...
Dej mi vědět, až si fotky stáhneš...
totak, mýlíš se, WIN ME neměly NT jádro, ale jen trochu upravené (já si myslím, že k horšímu) jádro řady W9x. Jednou z "výhod"bylo to že systém normálně nešel nastartovat v režimu MS-DOS a pokud se něco podělalo, bylo veselo...
Pro tazatelku: Pokud byste na takhle starém OS potřebovala ještě něco rozbalit nebo provozovat, pak je vhodné znát web OldApps , nebo FileHippo , kde lze najít i starší verze programů. Na OldAps lze programy filtrovat podle podporovaného systému - Na WIN ME bude fungovat všechno, co fungovalo na WIN 98.
Na Slunečnici jsem právě našla ten svůj slavný Unlock, který (jak jsem zjistila) mi je úplně na nic. Potom jsem zkusila stáhnout i winzip, ale nad tím jsem se tady jen půl hodiny rozčilovala a výsledek žádný (samozřejmě.. )
,,Skoro bych řekl".. Skoro, nebo úplně? ) Jestli bys byl tak strašně hodný..
Jde mi o fotky odsud: uschovna.cz/...
No, a nevím, jestli sem potom jdou nějak dát fotky? Každopádně tady kdyžtak je i můj mail: carly2527@seznam.cz )
A strašně moc děkuju
Z vlastní zkušenosti si dovolím navrhnout IZARc - free. česky, otevře i zazipuje cokoli slunecnice.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.