Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky internetu O2 ADSL

Od: vojtaaa odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

Posledních 5 dní mám problémy s internetovým připojením.Mám internet O2 ADSL (Modem Hauwei) , připojený přes kabel na PC , OS - Windows XP. Na O2 sem volal a říkali, že u nich je všechno v pohodě (nejspíš). Takže mi nezbývalo nic jiného než se obrátit tady kde se snad dozvím něco víc.

Problém je takový,že internet jede místy pomalu, místy normálně. Sem třeba na Skype a co 5 min vypadává hovor nebo normálně prohlížím web a najednou nejede a za 15 sec zas jo a tak je to co 5 min...Nevím jak tento problém jinak vysvětlit, snad vám to bude stačit abyste si udělali nějaký obraz o tom co se může dít.

Díky za případnou pomoc nebo aspoň snahu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Zkuste resetovat modem, třeba to pomůže.

Jinak problém vidím ve sdílení. . .

vojtaaa
hodnocení

Jaké to sdílení máš prosím na mysli?

vojtaaa
hodnocení

To sem zkoušel hned když to začalo a nepomohlo.

vojtaaa
hodnocení

Nějakou další radu někdo? Nebo kdo má O2 v okolí Slezska/Moravy a taky mu to dělá problémy..

hodnocení

0x

No ono by to hlavně chtělo zjistit zda se ti rozpojuje spojení router-ústředna a nebo je problém v pc... Aktivní spojení zjistíš přímo na routeru a to musíš ověřit. Takymůže být problém v kabelu, splitteru, padání routeru... Splitter můžete klidně vynechat s tím, že po dobu testu nepůjde telefon.

Z tvého okolí nejsem, takže nevim, vim jen že doma poslední dobou jsem nezaznamenal nic, u přítelkyně na vesnici taky bez problémů i když max 2mbit a u kámoše na vesnici taky pohoda a lepší než jejich místní wifi...

vojtaaa
hodnocení

Tak už sem zjístil, že problém je v PC a né v routeru, mám strašně moc odeslaných paket, něco mi to tam bere, hesla sem měnil, vir. test sem dělal taky a bez viru (nejspíš)...

Tak ukaž co ti tam běží- start, spustit, msconfig, po spuštění

Pak doporučuji nainstalovat FireWall, který ti ukáže co a kam se odesílá.

bena*

Já bych zkusil stáhnout a nainstalovat program Advanced SystemCare. Udělejte (hlubokou optimalizaci) Deep Care. Snad to pomůže.

Pak doporučuji sem vložit log z programu HijackThis.

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

Pak uvidíme co dál. Tímhle bych začal.

vojtaaa
hodnocení

Kde najdu to Deep Care. Nějak to tady nevidím.

K tomu MSconfig po spuštění, nejde to zkopírovat a než bych to všechno přepsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]