Nejste přihlášen/a.
pred instalaci ubuntu misto windows xp jsem pouzival turbo cad v. 14 deluxe. v ubuntu jej neumim nainstalovat a snad to ani nejde. mam nainstalovany Qcad. je to jednoduchy program,mne ale vyhovuje. mam ale problem: po ulozeni vykresu jej nemohu otevrit. objevi se hlaseni:
upozorneni: nelze otevrit soubor.
zkontrolujte prosim pristupova prava.
v navodu jsem nic o pristupovych pravech nenasel. mam tedy dva dotazy ke zkusenejsim kolegum:
1. jak na ta pristupova prava
2. je mozne a za jakych podminek nainstalovat na ubuntu turbo cad v. 14 deluxe?
dekuji vam za pozornost, kterou memu dotazu venujete zdenek
Doporučuji se podívat na forum forum.ubuntu.cz/... , forum.ubuntu.cz/... je tam několik příspěvků o turbocad a i pár tipů na jiné programy. Sám jsem zkoušel zprovoznit autocad a podařila se mi jen verze 2007 a popravdě moc svižně nechodila. Jinak bych si dal hledat ještě něco o programu playonlinux, má přichystané instalační postupy a různé vereze wine na různé programy bohužel nevím jestlise tam nachází i turbocad
PS: Ještě něco o wine wiki.ubuntu.cz/...
to greenbull - dekuji vam, ze jste si muj prispevek v poradne precetl a take dekuji za vase deporuceni.premyslim o tom, zda jsem udelal dobre, ze jsem "windousy" opustil. v nich mi kreslici cad programy chodily jako hodinky.
ten Qcad je sice jednoduchy, ale pro moje kresleni dostacuje.mam 5 kreslicich programu od imsi - turbo, posledni turbocad 15 profi a arcon. z nich bych rad rozchodil alespon ten turbo cad v.14 deluxe ty jsou sice proti qcadu jako nhl a hokej na rybnicku v jiznich cechach, ja ale jejich moznosti nevyuziji a qcad mi postaci, jen si ho "osahat" jako mam osahane ty od imsi. jak byste muj problem resil vy?
s pozdravem zdenek
Určitě je lepší hledat program rovnou pro linux, než emulovat prostředí přes wine. Ja turbo cad nemám ale můžete ho vyzkoušet nakonec přes ten wine neni to nic težkého a návod je na foru ubuntu.cz. Například takový photoshop by se mi na linuxech hodil ale když ho emuluji tak je práce s ním pro mě docela nepohodlná. Hodně štěstí.
povazuji za povinnost tuto diskuzi ukoncit, protoze je problem vyresen. budu pouzivat qcad. projektcni programy turbocad jdou k ledu, i kdyz jsou ve srovnani s qcadem jako ferrari k ojetemu trabantu. na moje dnesni obcasne maluvky bohate staci. je ale k nevire, ze takovy turbocad 17 profi zastane s jednim clovekem za pracovni smenu praci, jakou driv delalo 20 konstrukteru a vypoctaru u prkna mesic...
diky vsem,kdo si meho problemu vsimli a chteli mi jej pomoci vyresit
No některé Windosácké programy můžete pod linuxem rozjet, pokud si nainstalujete doplněk Wine.
Takhle třeba mám v Lubuntu nainstalovaný Internet Explorer, na který nedám dopustit :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.