Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám nový router Linksys WRT120n a když jsem začal nastavovat router přes webový prohlížeč tak jsem změnil název sítě WiFi omylem jsem to uložil a teď jse mě s tím uložilo i ňáké jejich puvodní heslo k WiFi a já nevím jaké.Předem moc děkuji za odpověď.
Není to "ňáké jejich puvodní heslo" - ale heslo, které router vygeneroval v momentě, kdy jsi zvolil způsob zabezpečení - otevři znovu management routeru a koukni se do WLAN, Security - někde tam bude např. PassPhrase nebo něco podobného (v Settings).
Varianta "B" - vyresetuj router do ´továrního´ nastavení a nastav si wifi kompletně znovu.
Originál heslo k tomuto routeru je admin, stejné jako do webového prohlížeče a wifi. Přes webový prohlížeč se do něj znovu dostaňte a v možnostech zabezpečení wifi zadejte heslo nové.. Těžké to není.. Nebo při nejhorším použít tlačítko reset, ale vymaže se vaše nastavení..
Nazdar kamarádka ma podobný problém několik let ma routr na wifi přes notebook se připojuje na wifi ale po několika letech notbuk přestava řádně běžet a chce se připojit přes tablet ale jak si si nepamatuje heslo co teď bude stačit udělat reset modemu modem je TP link ale nevim jaký model ale je starý tak 4-5 let v notbuku je systém vista když najedeme na vlastnosti připojení jsou tam je tečky a nejde heslo zobrazit na stranku modemu se nemůžu připojit přes kabel abych se podíval na heslo
Bez připojení na router heslo nezjistí (pokud ho nemá někde napsáno) a bez připojení kabalem nedoporučuju nastavení routeru měnit ani resetovat (reset nastaví router do tzv. továrního nastavení a veškeré konfigurace vymaže - tedy i stávající ´připojení´).
Ať kamarádka najde manuál - a nebo zapátrej na netu (podle typu).
Samozřejmě že zjistí. První obecný postup je pomocí programu nirsoft.net/... který výpíše všechna uložená hesla.
Druhá možnost je pro W7 ale pro Visty to bude podobné V záložce vlastnosti bezdrátové sítě je heslo po zaškrtnutí zobrazit znaky viditelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.