Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větrák do PC, jak ho napojit na běžné USB?

Od: michalll* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám větráček od procesoru navíc jeden a potřeboval bych ho napojit na USB aby fungoval (jako větrací podložku), nevíte jak ho napojit na USB, když mám navíc i jeden konektor USB?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

schema zapojení USB cs.wikipedia.org/...

ale je třeba podívat se na větráček, na jaké je napětí...na USB je jenom 5 V a pokud je větráček z PC, tam byly většinou na 12 V.

doplněno 30.01.11 20:59:

Dobré by bylo zkontrolovat i odebíraný proud ventilátoru, USB běžně počítá tak se 100 mA, maximálně do 500 mA.

doplněno 30.01.11 21:32:

Já jen četl, že to chce jako větrací podložku pod NB, takže má jen těch 5 V. Pokud teda ten jeho ventilátor není vymontovaný také z nějakého NB...

hodnocení

2x

Ventilátory se běžně připojují na konektory Molex sloužící k napájení mechanik a dalších komponent v PC.

Stačí pak takováto podobná redukce nebo to vhodně propojit:

alza.cz/...

michalll*
hodnocení

Díky chlapi!*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]