Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC s win Xp 32 nežere 4 GB RAM

Od: maryfuc* odpovědí: 4 změna:

A tedˇ jde o to, kde je zrada. RAMky jsou 100% OK, jinde jedou i v dualu. Deska má psáno, že snese 8 Gb, takže tam to asi taky nedrhne. Buď bios, ale to je taky divné a nebo widle (windows). Prostě PC přiznává stále jen 3 GB a není s ním řeč. Někdo se s tím už určitě setkal, poraďte a dostanete pochvalu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, to je vlastnost toho systému. Pokud to někomu pomůže, existuje postup jak nevyužitou část paměti použít na vytvoření RAM disku.

stany*
hodnocení

0x

možná by bylo vhodné napsat o jakou desku se jedná

Já tomu sice až tak nerozumím,ale mám notebook se 4 GB RAM. Když spustím CCleaner,ukazuje mi to,že mám jen necelé 3 GB. Když jsem se ptal syna,jestli to není nějaký podvod,jestli mi neprodali comp s RAM jen 3 GB,řekl,že XP 32 bit neumí pracovat s vyšší RAM. Nebo něco v tom smyslu. Takže tak prodávám,jak jsem koupil. Názor bez záruky.

bena*
hodnocení

0x

32bitové systémy pojmou maximálně asi 3.25GB RAM. S větším počtem neumí pracovat. nezbývá nic jiného, než přejít na 64bitovou verzi Windows XP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]