Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formát + reinstal systému

Od: kubinec® odpovědí: 11 změna:

prosím o radu jak postupovat při odstranění oddílů před formátováním a následnou instalací systému?

mám disk C 20gb, a další disk D 51gb

jak mám prosím postupovat abych odstarnil disky a následně opět zformátoval a opět vyvořil C a D

orig.Win co mám je XP Home s SP1 ale chtěl bych tam SP3

děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Já bych to udělal takhle - stáhnul Service Pack 2 a ten nainstaloval. Pak bych restartoval počítač, stáhnul a nainstaloval Service Pack 3 a je to. Žádný problém a máte to za hodinku hotový.

doplněno 30.01.11 12:11:

Service pack 2 stáhnete zde → microsoft.com/...

Service Pack 3 stáhnete zde → microsoft.com/...

Nezapomeňte po instalaci Service Pack 3 navštívit web Windows Update, kde stáhnete další aktualizace. Počítač musí být aktulizovný. Aktualizovaný počítač je mnohem stabilnější a odolnější vůči virům a podobné havěti.

hodnocení

0x

Při instalaci operačního systému je možno oddíly na disku zrušit a znovu vytvořit a naformátovat.

SP3 se je možno stáhnout a nainstalovat přímo bez předchozí instalace SP2. Pokud však spustíš po instalaci nového systému aktualizaci, stáhnou a nainstalují se všechny potřebné aktualizace a případně i ovladače na hardware automaticky.

bena*

Ano, to lze přímo na SP1 nainstalovat SP3, ale mám zkušenosti, že to dělalo trošku problémy s jedním počítačem. Lepší je to nainstalovat postupně.

Tak o tom snad nemělo ani cenu psát ...

hodnocení

oddíly zrušit? jenže jdou zrušit oba dva oddíly zrušit najednou?

bena*

Těch oddílů najdenou můžete zrušit třeba milión.

Vložíte instalační disk systému Windows, dáte Nainstalovat a pak až se dostanete ke správě oddílů, tak můžete všechny smazat a vytvořit nové.

Pamatujte, že odstraněním oddílu se smažou všechna data, co na něm byla!

A až budete vytvářet nové oddíly, tak vytvořte alespoň 2 - C: (o velikosti 20-25 GB) a D:

Oddíly doporučuji naformátovat na souborový systém NTFS (nikoliv rychle!). Hlavně tedy D: - datový.

FAT32 neumí pracovat se soubory většími jak 4 GB. Takže pokud děláte otisky disků nebo nějaké velké soubory používáte, tak s FAT32 to nepůjde. FAT32 také neumí pracovat s oddíly většími jak 32 GB.

hodnocení

jasně, ale když jsem chtěl odstranit "vybraný" oddíl, tak mě šlo odstranit pouze jeden a to C a když jsem si pak vybral oddíl D tak to prostě nešlo, tak jsem to nechal být, že bych udělal něco špatně?

bena*

Vy jste ty oddíly odstraňoval pomocí instalátoru Windows nebo jak?

hodnocení

já jsem chtěl opět formátovat disk

vytvořil jsme si dva oddíly C a D , ale nějak jsem asi udělal někde chybu( PC nějak nefungoval jak měl), tak jsme znova formátoval a opět instaloval systém, ale pořád je to nějak divné

jenže mám SP1

bena*

No Déčko si musíte naformátovat ve Windows (tento počítač → klik pravým myšítkem na Déčko a zvolit naformátovat)

Service Pack 1 je balík aktualizací, oprav a doplňků do Windowsu. Pak stačí nainstalovat buď rovou Service Pack 3 (je zdarma) a nebo podle mě lepší možnost nejdřív nainstalovat Service Pack 2 (také zdarma) a poté Service Pack 3, který si stáhnete z odkazů výše uvedených.

hodnocení

jj,zítra to celé udělám znova, dnes už mám toho plný "chrup"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]