Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení přes total comander

Od: frantaaaaa odpovědí: 33 změna:

Zdravím,

nemohu se připojit přes total comander na můj server.

Se stejným notebookem se u kámoše v pořádku připojim, doma mi to nejde, hází mi to chybu že je server offline a nebo časový limit spojení vypršel. Neví někdo kde může být problém?

Ještě bych se chtěl zeptat na nastavení serveru, nefunguje mi "include", na hostingu u wedos to funguje, ale stejné soubory nahraju na můj server u angel-hosting.cz a soubory který se mají zobrazit přes include se nenačtou.

Děkuji za rady :)

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Nemáš doma někde nějak zakázaný protokol ftp?

frantaaaaa
hodnocení

To nevím, ale na jiný hosting se můžu přihlásit, pouze tenhle od angle hosting mi nejde

zabu
hodnocení

0x

Vypršel časový limit. To může dělat velký(dlouhý) ping na server-špatná linka apod. Neudrží to spojení.

frantaaaaa
hodnocení

a nějaká rada co s tim?

Zkus ping na server a ping na ip adresu z příkazovýho řádku windows. Jestli je to průchozí. Postup najde na google. Jsem na mobilu a z hlavy to nedám.

Ve Win 7 a 8 je příkazový řádek prakticky nečitelný. Na ping a tracert je výborný programek Ping terminal itsamples.com/..., běí bez instalace.

No a nebo si místo instalace dalího programu lze v onom nečitelném příkazovém řádku jen zvětit písmo...

dzordz*

A labuníci si ve win7/8 pustěj powershell a pouijou test-connection ip :)

Jinak na tom hostingu si zkontrolujte, e máte povolené aktivní skriptování, někde to bývá po zaloení zakázáno, ne si to nastavíte.

frantaaaaa
hodnocení

tak ping na server mám průměrně 12ms, jestli to je to co sem měl zjistit...*nevi*

luke237
Doufam, ze Win se stale jeste dodavaji s ftp klientem, takze se zkus primo pripojit v "DOS okne" tim klientem a divej se, co ti to pise."ping muj_server" ti dava 12ms, coz je dobre. Ted zkus "ftp muj_server". Mela by se ti objevit nejaka uvodni hlaska a prompt "ftp>". Zadej "user tvoje_uzivatelske_jmeno". Bude to po tobe chtit heslo. Zadej heslo. Melo by te to prihlasit. Pak se odhlas ("quit") a napis sem, v ktere fazi se to u tebe zaseklo.
frantaaaaa
hodnocení

Píše mi to "425 Sorry, invalid adress given. Spojení bylo ukončeno vzdáleným hostitelem."

luke237
Jestli se nedostanes ani k tomu druhemu radku (Connected to xxxx), tak zadavas spatne jmeno toho FTP serveru. Prekontroluj si, ze se prihlasujes ke spravnemu stroji.
Připojení přes total comander
lue237
Prave do toho problemu koukam trosku podrobneji a vypada to, ze chyba nemusi byt nutne u tebe. Ozvu se o neco pozdeji s vice informacemi.
luke237
Predpokladam, ze mluvis o pripojovani k serveru angel-hosting.cz. Koukal jsem na to a pouzivaji pure-ftpd server, ktery prave tyto hlasky posila. Udajne nemuze navazat zpetne pripojeni s klientem. Bude to zrejme v tom, jak tvuj ISP obsluhuje zpetny preklad IP adres. Jeste se po tom podivam.
Připojení přes total comander #2
luke237

Vypada to, ze problem bude v tom, jak se server pure-ftpd snazi zjistit zpetnou identitu klienta (tj. tebe). Kdyz se mu to z nejakeho duvodu nepovede (napr. ISP to nepodporuje), tak to nahlasi tu chybu 425.

Reseni je:

1. Pozadat angel-hosting, aby vypnuli zpetnou d/...
  2. nebo pozadat svuj ISP (poskytovatel Internetu), ktery je predpokladam jiny, nez ISP tvojeho kamarada, aby povolil zrejme reversni DNS (nebo zjistil jinou chybu, ktera znemoznuje zjistit identitu tveho stroje).

Jestli se muzes pripojit, muzes zkouset bud tim ftp klientem, jak jsem poslal vyse, nebo ho jen otukavat pres telnet, aby jsi videl, jestli uz reaguje.

Jestli ti spojeni drive z domova slo, ptej se u svojeho ISP nebo u angel-hosting.cz, co od te doby zmenili v konfiguraci

Připojení přes total comander #3
luke237
Jeste jeden napad: zkus si v nastaveni FTP v Total Commanderu dat "passive" (nebo tu volbu odstan, podle toho, co tam ted mas). Asi to nepomuze, ale alespon nebudes myslet na to, ze jsi to nezkusil *nevi*
luke237
Navod, jak nastavit pasivni mod pro FTP v Total Commanderu.
luke237
frantaaaaa
hodnocení

Vyzkoušeno a nejde :(

Vše mám v total comanderu správně, pokud vezmu notebook a připojim se u kámoše přes jeho net tak vše funguje, ale u mě doma pořád nic :(

luke237

Jak jsem psal, kamos je asi u jineho poskytovatele Internetu.(ISP). Nezbyde ti nic jineho, nez jak jsem psal vyse - bud napsat adminovi FTP serveru, aby zrusil zpetne vyhledavani DNS zaznamu pro pripojujici se klienty, nebo svemu ISP, aby to zapnul.

Jestli ti to kdysi fungovalo a ted uz ne, tak jeden z nich si zmenil nastaveni.

Jinak me nenapada, cim jinym by to mohlo byt :(

frantaaaaa
hodnocení

tak znova se vracím k tématu...

píše mi to tedy

pokud vypnu pureftp tak to hází

pokud notebook vezmu ke kámošovi a nic nepřenastavuju tak vše funguje

Připojení přes total comander #4
frantaaaaa
hodnocení

tak znova se vracím k tématu...
píše mi to tedy
Připojení přes total comander #5
frantaaaaa
hodnocení

Připojení přes total comander #6
luke237
Jak muzes vypnout pureftp?

Muzes odkryt ten hostname? (alespon ty 2 posledni casti domeny, tedy to "domena.cz" v xxxxx.yyyyyy.domena.cz?)

Co ti to pise ve stejnem okne u kamarada? Protoze porovnavam to "Connected to ..." u toho tveho obrazku a u toho meho. U me to vypisuje IP adresu serveru, kam se pripojuji (tedy vypisuje presne to, co by melo). U tebe to dosazuje datum a cas! *ee* *sok* Pak se ani nedivim, ze ti to hazi chybu "neplatna adresa". Proto bych chtel videt, co to pise u tveho kamarada.

Muzes take zkusit v "DOSovem okne" zadat: ftp angel-hosting.cz > ftp.log" a poslat sem, co je v tom ftp.log? Misto angel-hosting zadej to, co mas v hostname v tom svem obrazku.

Zkousel jsi kontaktovat podporu na tom serveru, kam se zkousim pripojit?

Momentalne me uz nic k tomu nenapada.

Připojení přes total comander #7
luke237
Opravy preklepu:
... v "DOSovem okne" zadat: ftp angel-hosting.cz > ftp.log (smazl jsem ty koncove uvozovky)
... kontaktovat podporu na tom serveru, kam se zkousi_S_ pripojit?
frantaaaaa
hodnocení

domena je to "karbi.cz"

ke kámošovi se ted nedostanu, ale pokud se připojuju na jinej hosting tak mi to taky vypisuje datum a čas, ale připojim se, pouze k angel hosting mi to nejde.

Pureftp můžu odpojit v nastavení serveru.

vypisuje mi to tohle

Připojení přes total comander #8
hm*

Tak to pure-ftp vypni (když to jde) a pošli nový výpis toho dosovského příkazu "ftp ...".

frantaaaaa
hodnocení

tak to ukazuje tohle

Připojení přes total comander #9
hm*

Tak to jsme se nic užitečného nedozvěděli. Tak to pure-ftp zase zapni.

Zkusil jsi se zeptat podpory toho hostingu?

doplněno 06.02.13 19:57:
Autor: frantaaaaa Datum: dnes 19:23
To je teda od nich odpověď jak od Microsoftu!
Se zapnutým ftp-pure se na web ftp dostaneš? No, divné, divné. Takhle na dálku mě nic rozumného nenapadá. :(

frantaaaaa
hodnocení

tak když sem vypl pureftp tak se nemohu připojit ani přes web ftp clienta...

odpověd z podpory "Dobrý den,
webftp se připojuje stejným způsobem jako standardní FTP. Někde tedy budete mít pravděpodobně chybu."

frantaaaaa
hodnocení

když mám pureftp zaplý tak se dostanu na web ftp, ale přes to tam nahrávat pár obrázků je docela na dlouho... :(

napadá mě ještě že by mohla být chyba v routeru, mám ho od kámoše a prý něco blokuje, ale nevím jestli to může být tím...

luke237

To "vypnuti pure-ftp"bude pravdepodobne znamenat povoleni/zakazani ftp pristupu ke kontu (serveru). Takze kdyz si ho vypnes, tak se samozrejme nemuzes pripojit ani pres ten web ftp.

Router od kamarada: dival jsi se do konfigurace? Asi nebudes mit blokovany port (odchozi i prichozi), kdyz se na jine ftp servery muzes pripojit. Zkus se podivat, jestli nemas filtrovane prichozi IP adresy. Neni to sice moc pravdepodobne, ale za ujisteni to stoji.

Ptal jsi se te podpory na to,jestli maji zapnutou volby reverseDNS (host resolving) u te konfigurace pure-ftp? To byl muj puvodni odhad problemu. Zkus jeste tento pokus: Na teto strance zadej postupne kamaradovo IP a pak svoje IP a koukni se, jestli ti to pro nekterou z tech adres v radku "host:"vraci neco jineho nez IP adresu, nejlepe i se zelenym koleckem na konci ("DNS OK").

luke237
Jen upresnim, ze tvoje adresa neni 192.168... kterou tvoje PC dostane pridelenou od routeru, ale ta IP adresa, kterou dostane pridelenou router od site tveho poskytovatele Internetu (jestli nemas pevnou IP adresu, jako ze asi ne).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]