Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nemohu se připojit přes total comander na můj server.
Se stejným notebookem se u kámoše v pořádku připojim, doma mi to nejde, hází mi to chybu že je server offline a nebo časový limit spojení vypršel. Neví někdo kde může být problém?
Ještě bych se chtěl zeptat na nastavení serveru, nefunguje mi "include", na hostingu u wedos to funguje, ale stejné soubory nahraju na můj server u angel-hosting.cz a soubory který se mají zobrazit přes include se nenačtou.
Děkuji za rady
Vypršel časový limit. To může dělat velký(dlouhý) ping na server-špatná linka apod. Neudrží to spojení.
Ve Win 7 a 8 je příkazový řádek prakticky nečitelný. Na ping a tracert je výborný programek Ping terminal itsamples.com/..., běí bez instalace.
No a nebo si místo instalace dalího programu lze v onom nečitelném příkazovém řádku jen zvětit písmo...
Vypada to, ze problem bude v tom, jak se server pure-ftpd snazi zjistit zpetnou identitu klienta (tj. tebe). Kdyz se mu to z nejakeho duvodu nepovede (napr. ISP to nepodporuje), tak to nahlasi tu chybu 425.
Reseni je:
Jestli se muzes pripojit, muzes zkouset bud tim ftp klientem, jak jsem poslal vyse, nebo ho jen otukavat pres telnet, aby jsi videl, jestli uz reaguje.
Jestli ti spojeni drive z domova slo, ptej se u svojeho ISP nebo u angel-hosting.cz, co od te doby zmenili v konfiguraci
Vyzkoušeno a nejde
Vše mám v total comanderu správně, pokud vezmu notebook a připojim se u kámoše přes jeho net tak vše funguje, ale u mě doma pořád nic
Jak jsem psal, kamos je asi u jineho poskytovatele Internetu.(ISP). Nezbyde ti nic jineho, nez jak jsem psal vyse - bud napsat adminovi FTP serveru, aby zrusil zpetne vyhledavani DNS zaznamu pro pripojujici se klienty, nebo svemu ISP, aby to zapnul.
Jestli ti to kdysi fungovalo a ted uz ne, tak jeden z nich si zmenil nastaveni.
Jinak me nenapada, cim jinym by to mohlo byt
tak znova se vracím k tématu...
píše mi to tedy
pokud vypnu pureftp tak to hází
pokud notebook vezmu ke kámošovi a nic nepřenastavuju tak vše funguje
pokud vypnu pureftp tak to házíJak muzes vypnout pureftp?
Muzes odkryt ten hostname? (alespon ty 2 posledni casti domeny, tedy to "domena.cz" v xxxxx.yyyyyy.domena.cz?)
Co ti to pise ve stejnem okne u kamarada? Protoze porovnavam to "Connected to ..." u toho tveho obrazku a u toho meho. U me to vypisuje IP adresu serveru, kam se pripojuji (tedy vypisuje presne to, co by melo). U tebe to dosazuje datum a cas!
Pak se ani nedivim, ze ti to hazi chybu "neplatna adresa". Proto bych chtel videt, co to pise u tveho kamarada.
Muzes take zkusit v "DOSovem okne" zadat: ftp angel-hosting.cz > ftp.log" a poslat sem, co je v tom ftp.log? Misto angel-hosting zadej to, co mas v hostname v tom svem obrazku.
Zkousel jsi kontaktovat podporu na tom serveru, kam se zkousim pripojit?
Momentalne me uz nic k tomu nenapada.
domena je to "karbi.cz"
ke kámošovi se ted nedostanu, ale pokud se připojuju na jinej hosting tak mi to taky vypisuje datum a čas, ale připojim se, pouze k angel hosting mi to nejde.
Pureftp můžu odpojit v nastavení serveru.
vypisuje mi to tohle
Tak to jsme se nic užitečného nedozvěděli. Tak to pure-ftp zase zapni.
Zkusil jsi se zeptat podpory toho hostingu?
doplněno 06.02.13 19:57:
tak když sem vypl pureftp tak se nemohu připojit ani přes web ftp clienta...
odpověd z podpory "Dobrý den,
webftp se připojuje stejným způsobem jako standardní FTP. Někde tedy budete mít pravděpodobně chybu."
když mám pureftp zaplý tak se dostanu na web ftp, ale přes to tam nahrávat pár obrázků je docela na dlouho...
napadá mě ještě že by mohla být chyba v routeru, mám ho od kámoše a prý něco blokuje, ale nevím jestli to může být tím...
To "vypnuti pure-ftp"bude pravdepodobne znamenat povoleni/zakazani ftp pristupu ke kontu (serveru). Takze kdyz si ho vypnes, tak se samozrejme nemuzes pripojit ani pres ten web ftp.
Router od kamarada: dival jsi se do konfigurace? Asi nebudes mit blokovany port (odchozi i prichozi), kdyz se na jine ftp servery muzes pripojit. Zkus se podivat, jestli nemas filtrovane prichozi IP adresy. Neni to sice moc pravdepodobne, ale za ujisteni to stoji.
Ptal jsi se te podpory na to,jestli maji zapnutou volby reverseDNS (host resolving) u te konfigurace pure-ftp? To byl muj puvodni odhad problemu. Zkus jeste tento pokus: Na teto strance zadej postupne kamaradovo IP a pak svoje IP a koukni se, jestli ti to pro nekterou z tech adres v radku "host:"vraci neco jineho nez IP adresu, nejlepe i se zelenym koleckem na konci ("DNS OK").
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.