Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký program na vyčistění PC

Od: moncherry* odpovědí: 10 změna:

Zdravím vespolek a hned s problémovým dotazem. Mám WVista , IE a Google Chrome. Tudíž i Gmail. Používám na " vyčistění" CCleaner v. 3.03.1366 ( ale nikdy nic nevyčistí a neopraví ).Program Registry Reviver mě našel 1001 chyb po CCleaneru.

Právě teď jsem dokončil čistění programem Glary Utilities v. 2.31.0.1098 kde mě mimo jiné v okně Správce odinstalátorů

zobrazilo některé programy vícekrát jako : Microsoft Office 2007 Service Pack 2 (SP2) je 4x. Další dotaz by byl zda je možno ty opkované programy odinstalovat.

Je mě sympatický Registry Reviver v. 2.1.648.9703 - placený poradí někdo,pro který čistící program se mám rozhodnout?

Díky moc *cteni**kafe* student - senior

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můj názor. Na čištění stačí bohatě CCleaner.

Visty vyměnit za W7 a je klid, ani čistit nemusíš. Moje zkušenost!

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Já považuji CCleaner za dobrý program. Pokud Ti nic nevyčistí, třeba ho nepoužíváš správně...

Jinak používám ještě AdvancedSystemCare (AdvancedWindowsCare)

hodnocení

0x

Mám dva počítače a v nich Glary Utilities. Opakované programy tam nechávám.

bena*
hodnocení

0x

Já teda s CCleanerem mám jedině dobré zkušenosti, nikdy s ním nebyl problém. On odstraňuje jen opravdu to špatné. Ostatní programy určené pouze pro čištění registru odstraňují vše, u čheo mají pochyby. Kolikrát v počítači udělají i pěknej paskvil.

Já na čištění počítače používám Windows Live OneCare a v počítači mám Advanced SystemCare 4 beta, abych odstranil špatné cookies. Pokud chcete program vyloženě jen na čištění registru mohu doporučit Wise Registry Cleaner, ten je z těch programů určených jen na čištění registru asi nejlepší. Ještě jsem kdysi zkoušel Slow PC-Fighter, ale ten mi udělal v počítači pěknej paskvil.

Hlavně si dávejte na programy, které jsou poskytovány jako adware (tj. jako reklama). Bývávají buď doporučovány nějakým programem nebo jsou hodně reklamovány na internetu. Jedná se například o program Zrychlení počítače, který sice Vám najde chyby, ale neopraví je. A z počítače se mu moc nechce. Skoro stejně je na tom Speedbit Optimizer a další podivné programy.

Já mám nejraději Windows Live OneCare a Advanced Systemcare. CCleaner doporučuji začátečníkům, protože nemá tolik možností. Ale pro začátečníka nebo mírně pokročilého uživatele je vynikající, protože si můžou být jisti, že si neudělají ze systému džungli.

Jak zacházet s online progarmem Windows Live OneCare?
Online program Windows Live OneCare spustíte tak, že otevřete internetový prohlížeč Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadáte do adresního řádku (kam píšete, kterou stránku chcete navštívit) tuto adresu pokud máte Windows XP › onecare.live.com/.... Pokud ovšem máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete spustit zvláští verzi online programu Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy › onecare.live.com/...
Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžete dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy, dočasně zakázat antivirový a antispywarový program a klidně pro jistotu i vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému.
Windows Live OneCare zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (tj. viry, červi, trojští koňové, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se vůbec bát o své, fotografie, hudbu, filmy a další dokumenty), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače, čímž dojde k jeho zrychlení.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit v Internet Exploreru verze 6 a vyšších. Lze ho spustit i v internetovém prohlížeči Mozilla Firefox, ovšem do ni se musí nainstalovat jakýsi doplněk, aby Windows Live OneCare mohl být spuštěn. Ovšem někteří oživatelé si stěžovali, že pokud Windows Live Onecare spustili v Mozilla Firefoxu, tak pak se zasekl počítač, spadnula Mozilla Firefox a další neočekávané chyby. Tak raději Windows Live OnaCare spouštět v Internet Exploreru verze 8 nebo vyšších.

rv*
hodnocení

0x

Každý takový program Vám musí ukázat chyby (a to i tehdy, pokud tam nejsou). Jinak si ho nekoupíte. Pokud často instalujete různé "zbytečnosti", má podobný program smysl, i když může být vhodnější mít v záloze funkční obraz systémového oddílu, kterým nahradíte "systém s chybami"

Taky mám dojem, že komerční programy si chyby vymýšlí aby vzbudily zdání potřebnosti a zákazník si program zakoupil. Proto si myslím, že ten CCleaner stačí je totiž zdarma a nemusí nic předstírat. Navíc mám CCleaner ve verzi portable a co více chtít od programu - česky, zdarma, portable.

A za druhé: je k zamyšlení, proč je tu stále tolik lidí, kterým stále něco nejde. Myslím, že zde hledá radu i mnoho těch co čistí, čistí a potom se diví proč něco nefunguje.

Jako v životě, nic se nesmí přehánět.

doplněno 30.01.11 14:25:

Jen mi tak napadlo:

Mnoho začátečníků neřeší, kolik programů mu běží na pozadí a tím pádem brzdí PC. Jde to samozřejmě zkontrolovat pomocí nástrojů ve Windows, ale CCleaner má záložku Start kde jde jednoduše zkontrolovat co se spouští při startu a nežádoucí programy tam zakázat spouštět (nemusí se to hledat ve Windows).
Dost často upravuji PC svým známým a příbuzným a tak někdy žasnu co všechno je spuštěno, a oni většinou nevědí na co to je.

V CCleaneru to jednoduše zakážu spouštět a není co řešit. Jsou to většinou update Adobe, Google, různé lišty, telefonní programy a další programy. Výrobci se snad předhánějí v tom co musí stále v PC běžet.

sondaw*

Souhlasím s @jamaca

Všechny ty optimalizační programy jsou, zvlášť pro méně zkušené uživatele, jen zdrojem dalších problémů

Nejsem právě začátečník, na netu jsem spoustu hodin denně a bohatě mi stačí právě CClener. Počítač mi funguje jak má, je rychlý a bez problémů. Při opravě registru udělám nabízenou zálohu a za těch několik let, co program používám se mi nestalo, že by mi smazal nějaké potřebné soubory. Ono někdy méně znamená více

stany*
hodnocení

0x

nechci byt rejpal, ale nejlepsi program na vycisteni PC je formát. Pokud se chcete vyvarovat různým spyware a votům, nainstalujte si operační systém pracující pod Linuxem - např. Ubuntu, který je zdarma

bena*

Formát je jednoduchý, ale zdlouhavý (musí se znovu nainstalovat systém, aktualizace a další programy, které člověk potřebuje).

Ano Linux je skvělý, ale běžný uživatel by s ním mohl mít ze začátku problémy. Nejradši mám Ubutnu. Vynikající je i SuSe. Ale na starší počítač (procesor pod 1 GHz, RAM pod 512 MB) spíš doporučím Lubutnu nebo Xubuntu.

hodnocení

0x

Já taky používám CCleaner,jsem s ním spokojený.A k tomu občas Spybot-search and destroy a Registry First Aid. A všechno je v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]