Nejste přihlášen/a.
Jak zálohovat? Proč se na zálohování dat používají zálohovací programy a není to to samé,když dám příkaz kopírovat obsah C disku na externí pevný disk? Zálohujete ovladače?
Podotázka: Jaký free zálohovací program doporučujete.
Je to docela komfortní, nemusíš se o to starat, zálohuje to v pravidelných intervalech.
Když budeš jen kopírovat disk C (systémový), tak to jentak nepůjde, protože mnoho souborů je zároveň používaných, potřebuješ dost velký disk a bude to trvat několik hodin než zazálohuješ a asi to nebudeš dělat denně.
Je třeba zálohovat především důležité dokumenty, fotky atd. Program files a složku windows není nutně třeba zálohovat. Ovladače bych nezálohaval - jsou totiž dosupné na CD se zařízením, pak jsou hlavně na internetu - kde jsou navíc nejaktuálnější
PS: Existují jen dva druhy dat, ty který jsi měl a ty co jsi zálohoval.
Když dáte příkaz zkopírovat C: někamsi, tak spousta aplikací je spuštěna, spousta apliakcí využívá x souborů a ty pokud jsou využívány, tak s nimi nejde nijak moc manipulovat. Navíc systém je vázán na hardware a dalších x věcí.
Ovladače nezálohuji, ale spousta lidí ano. Podle mě je to zbytečné, prostě systém jich obsahuje dost v základu a ke každé komponentě je přiložená disketa či CD, kde ovladače jsou, tak to není problém vložit do mechaniky a ovladače nainstalovat. Horší je, pokud na CD jsou staší, protože je lepší mít ovladače novější, které se musí stahovat z internetu. Většina je jich dostupná na Windows Update (Start>Všechny programy>Windows Update).
Já mám dobré zkušenosti s windowsáckým Zálohováním, ale pokud chcete jiný program, můžu doporučit Cobian Backup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.