Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
neporadil by mi někdo jak nastavit wifi router ASUS RT-G32? Byl bych moc rád, děkuji
Ano jedná se o tento wofi router: elektro.rozumne.info/...
Mám připojení přes VPNku na mém PC. Nyní bych chtěl nastavit router tak abych se mohl pomocí wifi připojit na nothebooku na internet. Neporadíte mi prosím jak to nastavit?
Připoj router k PC kabelem a do prohlížeče zadej adresu 192.168.1.1. Jméno i heslo je admin. Nastavení bezdrátové sítě je v položce Wireless.
Díky tam jsem se dostal jen teď nevím co tam mám nastavit? Připomínám že jsem připojený přes VPNky. Poradíte? Děkuji
Na NB tu VPN musíš nakonfigurovat obdobně jako na PC, to co děláme je "jen" připojení počítače do internetu a je lhostejno, jestli ti VPN jede drátově nebo bezdrátově.
Nerozumím tomu pořádně c jste tím chtěl říci, jak to mám udělat? Mám vytvořit v nothebooku připojení VPN jak jsem mám na mém stolním PC?
Ano, stejně. Notebook může být k internetu přeci připojen stejně jako stolní počítač. V našem případě ale udělám bezdrátové připojení.
SSID- jméno sítě
skrýt ssid- dej ne, u některých klientů je to problém, případně si to skryj později
směrové číslo státu- najdi českou republiku
kanál- nech auto, nebo si proskenuj okolí a najdi volný kanál- jde o kanál na kterém ti pojede wifi
režim..- nech auto
způsob přihlášení- nejlépe WPA2
kódování- psk třebas, nebo co ti půjde pěkně
wpa klíč- heslo pro přihlášení do wifi
To se mi nezdá. Nemáš wifi vypnutou? Netřískáš se s někým na kanálu? S vpn to nemá nic společného, protože nejdříve se musíš připojit na zařízení ze kterého se na tu vpn dostaneš- tedy na tvou síť a tvuj router.
Když router připojím k PC a zadám adresu 192.198.1.1. do prohlížeče tak mi to hodí chybu a nedostanu se na nastavení routeru
Tak jsem tu VPNku vytvořil uplně stejně jako na stopním PC a nefunguje to nevíte proč? Nebo kde bych mohl dělat chybu? Wifina mi na NTB mi najde wifi a i se připojí jen pak nejde spojení s VPNkou.
Ano stolní PC je také připojen k routeru a už jsem přišel na to proč mi to nešlo, bylo to tím že když jsem odpojil stolní PC od VPNky tak mi šel nothebook, ale zase nestolní PC. Já ale potřebuji aby mi šel připojit zároveň nothebook i stolní PC přes VPNku, jde to nějak udělat?
Děkuji
Dobrý den, omlouvám se, že se připojuji k tomuhle vláknu, ale také mám problém s tímto routerem. Vše funguje celkem v pořádku, ale vždy po cca 30 minutách přestane internet fungovat. Při hledání potíží pomocí nástroje ve windows píše, že dhcp server neodpovídá. Když reouter restartuji zase to běží . Původně mi to psalo, že jsou duplicitní IP adresy, tak jsem je přidělil manuálně. Zkusil jsem i vypnout směrování dhcp, to fungovalo víc jak den, ale dnes jsem znovu musel restartovat. Děkuji za jakoukoliv radu.
Petr
Máš to nastavený jako router nebo bridge? Vzhledem k dhcp asi router. PC máš víc? Všechny mají ip napevno? Jak máš co zapojené?
Mám dva počítače, pevný- připojený přes kabel a notebook- připojený přes wifi. Nevím, jak poznám jestli je to nastavený jako router, nebo bridge, jestli myslíte jestli používám směrování dhcp, pak ano. Oba počítače mají IP napevno, jen občeas se připojím mobilem, ten ip pevnou nemá.
Hmmm, nepřipojuje se na tu síť ještě někdo jiný? Taky by nebylo špatné vyresetovat nastavení tcp ip, stačilo by třeba přes nástroj winsock fix softpedia.com/...
A pak případně taky resetnout router, ale vzhledem k tomu že to dělá i když má vypnuté dhcp tak se mi to moc nezdá
Router už jsem několikrát natvrdo resetoval a následně znovu vše nastavil, ale problém se stále projevuje. Akorát jsem vám to původně špatně napsal, nástroj windows píše, že server dns neodpovídá, nebo je špatně nastaven. Ale to mám dané od providera...
Konfigurace protokolu IP syst‚mu Windows
N zev hostitele . . . . . . . . . : Pietrooo-NTB
Prim rnˇ pýˇpona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : hybridnˇ
Povoleno smŘrov nˇ IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne
Prohled vacˇ seznam pýˇpon DNS. . : RT-G32
Adapt‚r sˇtŘ Ethernet Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti 2:
Stav m‚dia . . . . . . . . . . . : odpojeno
Pýˇpona DNS podle pýipojenˇ . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : TeamViewer VPN Adapter
Fyzick Adresa. . . . . . . . . . : 00-FF-69-79-F0-44
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatick konfigurace povolena : Ano
Adapt‚r sˇtŘ Ethernet Sˇśov‚ pýipojenˇ Bluetooth:
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Zaýˇzenˇ Bluetooth (sˇś PAN)
Fyzick Adresa. . . . . . . . . . : 00-1A-6B-DB-FC-4C
Adapt‚r sˇtŘ Ethernet Pýipojenˇ k mˇstnˇ sˇti:
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet
Fyzick Adresa. . . . . . . . . . : 00-1A-4B-6B-57-5F
Adapt‚r bezdr tov‚ sˇtŘ LAN Bezdr tov‚ pýipojenˇ k sˇti:
Pýˇpona DNS podle pýipojenˇ . . . : RT-G32
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG - sˇśov‚ pýipojenˇ
Fyzick Adresa. . . . . . . . . . : 00-1B-77-CC-F9-A7
Mˇstnˇ IPv6 adresa v r mci propojenˇ . . . : fe80::9d4e:d317:c2fe:4487(Preferovan&sbquo
Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.1.10(Preferovan&sbquo
Maska podsˇtŘ . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Zap...jźeno . . . . . . . . . . . . : 15. býezna 2011 15:46:09
Z p...jźka vyprçˇ . . . . . . . . . : 16. býezna 2011 15:46:24
Věchozˇ br na . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
IAID DHCPv6 . . . . . . . . . . : 184556407
DUID klienta DHCPv6. . . . . . . : 00-01-00-01-14-5F-B6-D8-00-1A-4B-6B-57-5F
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
192.168.1.1
Rozhranˇ NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povoleno
Adapt‚r pro tunelov‚ pýipojenˇ isatap.RT-G32:
Pýˇpona DNS podle pýipojenˇ . . . : RT-G32
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Fyzick Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
Adapt‚r pro tunelov‚ pýipojenˇ isatap.{6979F044-C333-4312-8978-AA5F43F4613D}:
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Tady je obrázek nastavení DHCP
P.S. Ještě mě napadlo, že by možná mohlo být užitečné napsat, že bydlím na Taiwanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.