Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síťový adaptér Ethernet

Od: cronaldo* odpovědí: 42 změna:

Dobrý večer,
Mám problém, který má nejspíše X dalších lidí. Mám Notebook Fujitsu Siemens Lifebook S7020. Přeinstaloval jsem OS, nyní mám Win. XP SP2. Ale nelze připojit k internetu. Ve správci zařízení mám žlutý otazníček u Síťový adaptér Ethernet a Síťový adaptér. Hledal jsem dlouho, ale nic jsem nenašel. Pošle mi někdo prosím odkaz na funkční Ethernet? Připojení mám přes obyč LAN kabel od modemu.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zde si stáhněte driver,který potřebujete:

drivershq.com/...

cronaldo*
hodnocení

Díky moc. Ale jejich hodně, jak mám poznat ten, který potřebuju?

Psal jste Ethernet.Ten je devátý shora.

doplněno 27.01.11 20:24:

A síťový je sedmý shora (Network).

doplněno 27.01.11 20:26:

Možná sedmý nebo osmý,nejsem si jist.Omlouvám se.

cronaldo*
hodnocení

Díky, vyzkouším.

Tím "sedmý nebo osmý" jsem myslel,ten osmý je též LAN.Nevím,který je správný.

cronaldo*
hodnocení

Tak na PC by nainstalovat šli, ale na NTB nejdou. Píše to :An error occured while downloading the file a odkaz. Ale na PC jsem my rozeběhne rovnou instalačka, na NTB je to jiný.

Vy se je snažíte stáhnout rovnou z notebooku? Zkuste je stáhnout do PC a potom přes USB natáhnout někam na ntb a spustit instalaci.Překlad té věty by měl být: Vznikla chyba při stahování souboru.

cronaldo*
hodnocení

No, já mám takový pocit, že se to instaluje rovnou z toho zabaleného, ne?

Já teď koukal na tu stránku a ono to nejdřív nabízí stáhnout driver detektiva.Až ten asi pomůže stáhnout příslušný driver.Přímý link tam nevidím.Kouknu jinam.

doplněno 27.01.11 20:49:

Jiný odkaz:

ts.fujitsu.com/...

Otevřte si LAN

cronaldo*
hodnocení

Děkuji za ochotu.

cronaldo*
hodnocení

Tak na té stránce žádný Ethernet nevidím. A s tím ,,otevře si LAN" jsem nepochopil.

Je tam seznam.Shora dolů.Je tam slovíčko "LAN".Vlevo od něj je znak "+".Kliknout na ten znak "+".

cronaldo*
hodnocení

Mě se otevře pouze tabulka, kde se zadávají údaje NOTEBOOKS a jak zadáte, tak to jde do podrobněji.

Omlouvám se,ten link jsem zkopíroval,ale uložilo se něco jiného.Do políčka vložíte model Vašeho přístroje,kliknout na šipku.Pak se Vám zobrazí,zda zobrazit ovladače pro všechny systémy nebo jen pro určité.Tak dáte pro určité,zaškrtnete XP,počkáte a jste na tabulce

cronaldo*
hodnocení

Tak to mám nainstalované, píše to jen: Omezené nebo žádné připojení a v podpoře píše neplatná IP adresa.

Pokud Vám zmizel žlutý otazník,tak OK. S problémem IP adresy zkuste tady na fóru zadat do "Hledám",už se to tu řešilo.Nebo počkat na odpověď od "spider",je online.To je odborník.

doplněno 27.01.11 21:14:

"Spider" - sorry,že jsem Vás uvedl,ale to je Vaše parketa.

cronaldo*
hodnocení

Děkuji, opravdu díky!

Díky za důvěru :)

A pro tazatele, ve správci zařízení už máme vše OK? O jaké připojení k internetu se jedná?

cronaldo*
hodnocení

ADSL modem- HUWEI Echo Life HG520i.. Na notebooku mi internet nejde, ale když přijde kamarád, tak v pohodě. Připojuju pouze pomocí obyč. LAN kabelu.

V NB je nastaveno přiřazení IP adresy přes DHCP? Tedy je tam něco podobného jako na níže uvedeném obrázku?

phil.muni.cz/...

cronaldo*
hodnocení

Pokud myslíte Protokol sítě Internet TCP/IP pak ano. A jinak, když kliknu na opravit píše to: Systém Win. nemohl dokončit opravu problémů, protože nelze dokončit následující akci: Obnovování adresy IP
Chcete-li získat pomoc, obraťte se na správce sítě.

cronaldo*
hodnocení

A v podpoře mi píše:Omezené, nebo žádné připojení

cronaldo*
hodnocení

A ve správci mi chybí ještě Šíťový adaptér.

cronaldo*
hodnocení

Dokázal by mi tedy někdo jiný pomoc? Nebo Spider, pokud se sem podívá..

Nejdříve asi budete muste vyřešit problém se síťovým adaptérem,aby Vám zmizel poslední žlutý otazník.Můžete napsat přesný název,co je u toho otazníku?

doplněno 27.01.11 22:12:

Dal jste reset počítače po instalaci driveru?

cronaldo*
hodnocení

Síťový adaptér už také zmizel, nainstaloval jsem driver z té stránky, kterou jste my poslal.

cronaldo*
hodnocení

Teď to vyzkouším.

doplněno 27.01.11 22:23:

Ano, driver byl zřejmně správný.

cronaldo*
hodnocení

Mám ještě další 4 otazníčky, ale to se netýká internetu. Nevím, jak dál teďka :(

Jak dál? No podívat se,co je u těch otazníčků napsáno,pak kouknout na seznam ovladačů,který jsem Vám včera napsal a z nich vybrat a nainstalovat ten správný.A když nebudete vědět,který je ten správný,tak napsat sem,co je u těch otazníčků napsáno.A někdo už Vám zkusí pomoci.

cronaldo*
hodnocení

To jo, ale pomůže mi Video adaptér k dostání na internet?! Jinak tu chybí ještě : Modem Device on High Definition Audio Bus, Neznámé zařízení, Neznámé zařízení, řadič videa (kompatibilní se standartem VGA) a ten Video adaptér. Tak je jich 5, omlouvám se. Ale to neni podstatné k internetu, ne?

hodnocení

0x

Nezakládejte nová duplicitní témata.

Takže začneme tím, že sem vložíte obrázky z vašeho správce zařízení. Ono to nemusí jít z důvodu podobného, ale špatného ovladače.

cronaldo*
hodnocení

Když se pokoušim vložit obrázky, píše mi to, nenapsal jste žádnou odpoveď.

No, to je jasný ne? Nenapsal jsi ani znak... Návod je ve FAQ kdyby něco

cronaldo*
hodnocení

Aha, dělal jsem to torchu jinak. Jo, ale slova jsem tu měl.

Síťový adaptér Ethernet
cronaldo*
hodnocení

A zde je 2

Síťový adaptér Ethernet #2

Nu, tak než začnem něco řešit tak si postahuj i ostatní ovladače k notebooku...dyď ty tam nemáš skoro nic :(

cronaldo*
hodnocení

Dobrá, když něco nenajdu, písnu!

doplněno 28.01.11 20:41:

Tak mi chybí ovladače: Neznámé zařízení-připojené k řadič Intel 82801FBM rozhrání LPC 2641 dále neznámé zařízení- Připojené k systému vyhovujícímu systému ACPI a Modem Deviceon High Definition Audio Bus. Zkoušel jsem nějaké dva, ale žlutý otazníček tam furt je.

doplněno 28.01.11 22:39:

Tak nevím, nenašel jsem tyto 3.

Nenainstaloval jsi ovladače na modem, pak určitě chipset, možná čtečku otisků prstů? Těžko říct, ale vše máš na tom odkazu, který ti už tady někdo psal a na který teď koukám.

cronaldo*
hodnocení

Čtečku otisků prstů nemám, je to starší verze Notebooku.

doplněno 29.01.11 08:53:

Vše na odkazu? To možná ano, ale kde? U Audia jsem zkoušel 2 a ani jeden nebyl zřejmně správný.

No vybereš si jen svuj modem a máš tam na rozbalování ovladače- audio, chipset, modem, grafika atd. Nejde ti popsat který přesně páš u každého je několik typů... Taky máš třeba cd s ovladačema k notebooku.

cronaldo*
hodnocení

Bohužel, už nemám.. A někde jsem četl, že ovladačř pro můj modem není ;)

doplněno 29.01.11 18:50:

A pořád mi uchází pointa toho, proč mám stahovat vše, když se potřebuju dostat na notebook pouze na internet a vše aktulizovat atd..Potřebuju prostě to, abych notebook připojil LAN kabel a normálně by šel internet všechny ovladače bych dostahoval pak..

cronaldo*
hodnocení

PROBLÉM BYL VYŘEŠEN. Pánové, děkuji za pomoc a trpělivost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]