Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Potřebuji poradit jaký koupit ROUTR (snad se to tak jmenuje) abych rozvedla-připojila po bytě 3 počítače. Nehledám nic super drahého ale ani to nejlevnější. Píší u toho (kolik giga a mega) a já nevím co objednat. Díky
nenapsala jste jestli ty pocitace maji byt pripojeny bezdratove nebo budou pripojeny pomoci kabelu. Pokud budou připojeny pomocí kabelu, stačí vám switch například TENDA S105, cena kolem 200,-. Pokud budou pocitace nebo jeden z nich připojeny bezdrátově, potřebujete router. Já používám TENDA W368R, cena kolem 800, ale jsou samozřejmě i levnější, ale já bych si router pod 500,- nekoupil, hrozí riziko špatné funkce a nekvalitního signálu. Pokud o pocitacich nic nevite, budete porřebovat někoho, kdo Vám vše nastaví.
wifi nevlastním. Připojení bude káblem. Jakýsi Routr mám ale má nějakou chybu asi studený spoj jelikož aby nám PC jeli tak ho otáčíme hore nohama a tak chceme nový.Já ani manžel tomu nerozumíme a tak zapojit to musí sousedův synek, počítačový fanda. Dík za rady.
tak v tom případě je pro Vás router zbytečný, zadejte např, do www.zbozi.cz switch a můžete si vybrat z nespočet druhů
Pokud chcete klasický router, mohu doporučit velmi kvalitní a přitom ne příliš drahý TP-LINK TL-WR340GD.
doplněno 27.01.11 19:37:Nezapomeňte Wifi zabezpečit, doporučuji technologii WPA/WPA2. Ještě existuje technologie WEP, ale tu šikovný ajťák nebo hacker dokáže prolomit a dostat se k Vám na síť. Takže zabezpečit WPA/WPA2. A čím silnější klíč, tím lepší samozřejmně (doporučuji aspoň 30 znaků a střídat čísla s písmeny od A do F). Jinak IP adresu (pokud máte přiřazenou) a DNS server(y) zadáte do routeru a v počítači budete mít v každém zaškrtnuto záskat IP adresu a DNS server(y) z DHCP automaticky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.