Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení Notebooku k internetu

Od: cronaldo* odpovědí: 2 změna:

Zdravím všechny,

Jelikož jsem úplný trotl, co se týče připojení, mám tu jeden takový problém. Předem se všem omlouvám, pokud můj problém už tu někde je. Mám modem HUAWEI EchoLife HG520i a na něm připojen stolní počítač (OS Win XP SP3) internet jde v pohodě. Nedávno jsem dostal mé tety starší notebook, přeinstaloval jsem ho. Nyní je na něm OS Win XP SP2. Ale když ho chci přes LAN kabel obyč připojit k modemu, nefunguje. LAN1 je můj stolní počítač běží v poho, když napojim notebook do LAN2, kontrolka sice svítí, ale internet nefunguje. Snažil jsem se naistalovat CD, co je dodáno k modemu, ale při instalaci píše, že modem nebyl nalezen. Nevím si už rady na notebook bych potřeboval zaaktulizovat. A když ke mě přišel kámoš a napojil jsem ho, šel mu net v poho. Najde se zde tací hodní lidi, co mi dokážou pomoci? Předem díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petik*
hodnocení

0x

Těch příčin může být několik. Jen letmo mě napadá chybějící (či špatný) ovladač pro síťovou kartu v NB po jeho přeinstalaci, pevně nastavená rychlost na síťovce nebo modemu, vadná síťovka na NB. Bez toho, anž by to člověk viděl, těžko konktrétně poradit.

Jinak instalací CD od modemu bych se nezdržoval, tím nic nezískáte. Zkuste na NB ve správci zařízení zkontrolovat tu síťovku, či jej vyzkoušejte na jiném připojovacím místě (třeba u toho kámoše).

cronaldo*
hodnocení

U kamaráda mi internet nejde. Síťový kabely jsem prozkoušel všechny, co mám. Zkusím ten ovladač na síťovku, to bude možná ono. Díky za odpověď, za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]