Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je nutné se o notebook i o PC nějak pravidelně starat, něco tam spouštět či tak, moc tomu nerozumím, takže se raději ptám, protože mi došlo, že je používám každý den, ale nijak zvlášť se o ně nestarám. Používám antivir Avast.
A ještě jedna důležitá otázka - vadí notebooku zima? Mám pocit, že mi jednou někdo něco takového říkal. Mamča si nosí notebook neustále na balkon v tomto zimním období, když chodí kouřit, tak se jen ptám, jestli by se nemohlo něco stát.
Projet počítač tak jednou za týden,za dva antivirem (antivir pravidelně aktualizovat).
Defragmentovat disky např.vestavěným programem nebo stáhnout Defraggler.
Vyčistit registry od zbytků programů,historie surfování apod.programem Ccleaner.
Oba uvedené programy najdete na www.slunecnice.cz
Vestavěný defragm.najdete. Start - Všechny programy - Příslušenství - Systémové nástroje - Defragmentace disku.
doplněno 27.01.11 12:57:Pokud na tom balkóně nekouří fajfku a nestráví tam hodinu,tak těch pár minut by snad uškodit nemělo.Ale náhlý přechod z tepla do zimy nedoporučuju.
samozřejmě že chlad mu nevadí, ale náhlým přechodem z tepla do zimy se na něm i v něm sráží vlhkost a to může způsobit i vážné problémy. Jinak pokud používáte NB hlavně na síť, doporučuju věnovat trochu péče baterce. Jednou za čas jí použít a vybít, jinak vám odejde.
u žádného akumulátoru není dobré, když napětí klesne pod určitou mez. Když notebook hlásí vybitou baterii 0% tak je to právě ta bezpečná hranice. Nabíjením na 100% a vybíjením na 0% musí akumulátor vydržet minimálně 500 nebo více cyklů. Pokud se akumulátor dobíjí kdykoliv je to možné tak se mu počet cyklů mnohonásobně zvětšuje.
Ještě se doporučuje vytánout baterii když s NTB pracujete např. celý den ( hrajete hry atd) a jet přímo na síťový adaptér..
V žádném případě nedoporučuji vyndávat akumulátor z notebooku a používat jen síťový adaptér. Vypadne vám proud a vy se pak můžete jít klouzat když ztratíte neuložená data. Já mám stále zapojený síťový adaptér už 3 roky a akumulátor je stále v perfektní kondici a vydrží při odpojení a používání ntb naplno kolem těch 2,5 hodiny. Samozřejmě akumulátor musí být nový původní a ne z první či druhé ruky x let přesluhující - tím myslím koupený třeba v dražbě, bazaru atd. Kde není jistota co s ním kdo prováděl.Na síťovém adaptéru mám přidáno vlastní chlazení aby vydržel co nejdéle.
Ne všechny notebboky jsou zkonstruovány tak, aby akumulátor při častém a dlouhodobém provozu na síť netrpěl - bohužel. V některých případech je lepší ten aku vyndavat. Na velkém PC taky ne každý používá záložní zdroj - zaleží v jaké jste lokalitě, tam kde je riziko výpadku sítě je samozřejmě lepší ten aku mít v notebooku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.