Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filmy z externího disku nejdou přehrát na TV

Od: kmacek* odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, vlastním externí disk SAMSUNG 320GB HDD S2 Portable, přetáhla jsem na něj nějaké filmy z počítače a video z kamery, ale nic mi nejde v televizi přehrát ani když mám disk připojený přes Settopbox Evolve ani přes DVD přehrávač Philips. Původně ty filmy přehrát šly(myslím přes DVD přehrávač) , ale video z kamery ne a tak brácha něco zkusil naformátovat, ale teď už nejde nic. Prosím poraďte, co s tím, ale prosím o vysvětlení pro naprosté laiky, určitě jste podle mého vyjadřování poznali, že je toto téma pro mě absolutní tabu. Moc děkuji za všechny rady. Martina

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nic ti nejde přehrát ani když to přehráváš na PC? A původně se přehrávaly ty filmy na DVD vypálené jako DVD-video nebo jako AVI?

kmacek*
hodnocení

V počítači to jde. Filmy mám stažené z Ulozto, všechno je ve formátu avi i video z kamery

A umí vůbec to DVD a STB přehrávat AVI videa z externího disku? Mají to napsáno ve specifikaci?

kmacek*
hodnocení

Posílám odkaz na stránku, kde je info o DVD přehrávači, který máme, nevím, co konkrétně mám hledat *hi*. eleshop.cz/... . Pokud by mi přístroje avi nepřehrály, jdou ty filmy a video přes nějaký program převést do jiného formátu?

doplněno 26.01.11 11:22:

chybí tam slůvko PROGRAM

Přehrávání DivX z USB je dle specifikace možné. Nicméně nemusí být podporován externí disk. Zkuste nějaké video nahrát na USB flash dis a z něj to přehrát.

kmacek*
hodnocení

Flashku nemám, místo té jsem pořídila externí harddisk, ale půjčím si ...

nroot

Zatim jsem ten odkaz na ten prehravac nestudoval, ale je treba specifikovat pojem nejde prehravat.

Znamena to, ze pripojeny disk k DVD prehravaci vubec nevidite a tim padem nemate ani co prehravat? Nebo vidite filmy ulozene na disku a pri pokusu o prehrani to nefunguje? Pokud pisete neco o formatu, myslite tim zformatovani toho disku? Tim by jste ale prisli o data. Zformatovan byl na NTFS, nebo na mensi oddily s FAT32? Dvd prehravac nemusi podporovat zarizeni s NTFS formatem, pak jej vubec neuvidite.

Ohledne formatu avi, jde o to, ze zpravidla se jedna o Divx format a ten ma ruzne verze. Ve firmwaru DVD prehravace je ale ulozena pouze omezena mnozina informaci/kodeku pro Divx, takze s ruznymi verzemi, datovymi toky, framerate muze mit problem, ze je vubec neprehraje, nebo trhane. V pc s tim samozrejme problem nemate, protoze si snadno stahnete aktualni verzi kodeku.

Ja si obvykle prevedu stazeny film v Divx pomoci ConvertXtoDVD4 na DVD a vypalim. Tim dosahnu standardu, ktery lze bez problemu prehrat na jakemkoli DVD. Samozrejme nema obrazovou kvalitu origo DVD, ale to je dano jiz kompresi do Divx.

kmacek*
hodnocení

Při připojení k settopboxu se tam filmy objeví, ale nejdou přehrát. Při připojení k DVD přehrávači se ani neobjeví...

Brácha formátoval, co šlo (ale podotýkám, že tomu taky skoro nerozumí, prostě zkoušel, co šlo, aby to rozchodil) - harddisk a mám dojem i settopbox, DVD přehrávač (nevím, nechci být ještě za většího blbce, jestli to jde :)) .

Vím, že u toho NTFS a FAT32 vůbec nevěděl, co tam dát a já nevím, co tam nakonec dal, ale dle Vaší odpovědi asi NTFS

Souborový formýt NTFS nebývá obvykle podporován. Stáhni si filmy zpět do PC, naformátuj externí disk na systém FAT32 (zobrazí se jako volba při formátování) a pak filmy opět nakopíruj na disk zkus přehrát.

kmacek*
hodnocení

Tak se mi filmy neobjeví ani na DVD přehrávači ani na settopboxu ani ve formátu NTSC ani ve formátu FAT. Je mi to divný, protože jsem přesvědčená, že na DVD to šlo - zkoušeli jsme to přes settopbox a já jsem byla naštvaná, že to nejde, že mi bude disk k ničemu a pak jsme to strčili do DVD a pamatuju si tu úlevu, že tam to funguje. Jenomže jsem si chtěla na disk, kde byly jen filmy, stáhnout video z kamery a ač je toho jen cca půl hodina ve formátu avi, nechtělo se mi to na disk nahrát - psalo to, že na disku není dostatek místa, což je nesmysl, protože skoro celý 320GB disk je skoro celý prázdný. Tak mám dojem, že to brácha naformátoval, nahrát na disk pak šlo sice všechno, ale přehrát to nešlo na ničem. Já už se z toho fakt zblázním. Člověk se nemá montovat do něčeho, čemu nerozumí

klondike

Zdravím borci takže flsh disk corsair voyager 32gb ,mám film v mkv 7.9BG a jde přehrát na SAMSUNG UE32B6000 ,samozřejmě naformatovano v NTFS ,takze samsungy to berou :)

rv*
hodnocení

0x

Oslovte nějakého počítačově zdatného chlapce, určitě dívce v nesnázích rád pomůže. Úkony, které jsou pro něj triviální, se pro Vás mohou stát nepřekonatelné.

kmacek*
hodnocení

To máte pravdu :), už mě z toho začíná bolet hlava a stejně to není k ničemu. Budu muset pozvat někoho znalého *placni*

nroot

Ja myslim, ze je to jasne. Puvodne byl disk naformatovan na FAT32. To, proc vam na nej uz neslo nic prihrat, hlasilo to, ze disk je plny, je dano tim, ze jste se snazila ulozit soubor, ktery ma vice nez 4 GB, to je limit pro velikost souboru na FAT32, nebo byl vysledny oddil na disku mensi, nez je plna kapacita disku a nebylo vyuzito celych 320 GB.

Po formatu na NTFS limit 4 GB uz neplati, tim padem tam nahrajete co chcete, ale neni to podporovano DVD prehravacem.

kmacek*
hodnocení

Dobře a můžete mi tedy prosím poradit, jestli je možné udělat něco s videem z kamery, aby to šlo dát na DVD nebo na disk ve formátu FAT? Mně napadá jedině, že to musím rozkouskovat ...

A v jakém formátu to video je?

kmacek*
26.01.11 13:44
hodnocení

taky avi

Ta kamera ukládá záznam na pevný disk?

kmacek*
hodnocení

Ne, na mini DV kazetky, když jsem si to natáhla do počítače, nabídlo mi to uložení v avi a mám dojem v MPEG, ale obraz v tomto formátu se mi zdál na počítači divný. Taky jsem si říkala, že když mi bere DVD přehrávač filmy v avi, nahraju video taky v avi, netušila jsem, že bude problém s velikostí souboru. Nechápu, že z uložto stáhnu celý film (1,5hodiny) a má 700MB a video ve stejném formátu zabere 1/2 hodina 10GB!

nroot

To je jednoduche vysvetleni. Pod priponou avi se skryva nekolik formatu. Vase kamera zaznamenava, rikejme tomu treba plnhodnotne avi. Je to surovy, velmi kvalitni zaznam, jeste nekompromovany, nebo pouze malo komprimovany a proto zabira tolik mista. Takto obrovske soubory by nebylo mozno v internetu normalne stahovat, proto se provede prevod do toho jineho avi, ktere je zmenseno na ukor kvality obrazu, je to ztratova komprese. Pro tu kompresi pouzijete nejaky video program, ktery z vaseho velkeho, pekneho avi udela mensi, skaredejsi avi, tady konkretne Divx.

Navrhuji toto: Vas externi disk si naformatujte tak, ze jej rozdelite na 2 oddily. Ten prvni bude mit treba 150 GB a bude naformatovan na FAT32. Na nej si muzete stahovat filmy z internetu a prehravac DVD by je mel videt. Ten druhy oddil, cca. 170 GB naformatujte na NTFS. Tim padem, kdyz pripojite kameru a tento externi disk k pocitaci, muzete na ten druhy oddil ukladat i velke soubory z kamery.

kmacek*
hodnocení

Děkuji za radu. A jak mám rozdělit disk na 2 oddíly? Můžete mi prosím navrhnout nějaký program, kde bych případně mohla udělat tu kompresi?

Program netřaba, stačí použit Správce disků z Windows. Stačí dát Start - Spustit a pole napsat diskmgmt.msc a dát Enter. Otevře se podobné okno jako naobrázku níže a zde se dá dis rozdělit a naformátovat:

i.technet.microsoft.com/...

Doporučil bych ale, aby toto dělal už někdo zkušenější.

nroot

To neni tak proste. Windows vam to standartne naformatuji jen na NTFS, maximalne povoli standartne ve FAT32 pouze oddil max. 32 GB.

Stahnete si a nainstalujte Easeus Partition Master Home Edition. Pripojte ten disk a spustte ten program. Musite tam videt i ten vas novy disk. Veskere operace provadejte jen s timto diskem, jinak prijdete o vsechny data v PC!

Klepnete pravou mysi na ten disk, a dejde delete. Tim odstranite ten jeden veliky oddil. Na vznikle misto zase pravou mysi a dat create. Ted si nadefinujete velikost, tim posuvnikem vpravo popojedete do leva, a vyberete File system Fat32. Date OK. Uvidite, ze dostupne misto je uz mensi. Postup opakujete i se zbyvajicim mistem, File system nastavite na NTFS a s posuvnikem uz nehybate, zabere se automaticky vsechno zbyvajici misto.

Pak date vlevo dole Apply a 2x se to restartuje.

Doporucuji, aby to ale delal nekdo, kdo vi, co dela.

nroot

Jeste doplnim, ze pro prevod filmu do dvd formatu se mi osvedcila plna verze ConvertXtoDVD4.

kmacek*
hodnocení

nroot: moc děkuji za vyčerpávající odpovědi a Váš čas, bohužel nemůžu dát bodíky za dobré odpovědi :(

spider: taktéž moc děkuji a posílám bodíky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]