Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat router.

Od: thomino* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer.Nevím si rady pri instalaci Wi-Fi routeru. Kabeláž mám na 100% dobře. Návody jsou v Aj. Ten bohužel neovládám.

Jenom tuším " že mám cosi udělat s I.P. adresou".

Děkuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak to máš propojené? Co je to za model (výrobce a označení). Jedná se o IP v routeru nebo v PC?

thomino*
hodnocení

Takže polopatě: Mám modem do kterého vede koax. z modemu UTP do PC. Ted sem kabel UTP z modemu zapojil do routeru na vstup a z routeru z výstupu další kabel UTP do PC.

Router: ZyXel. NBG-417N Wireless N-lite Home Router.

Ano, takhle je to zatím dobře. Co dál.

thomino*
hodnocení

Dál nevím. při tomto propojení mě prohlížeč(firefox) napíše že je chyba ale PC hlasí připojeno, (přijaté a odeslané pakety, čas připojení atd.) S tou I.P. adresou fakt netuším víc...

PC se ti připojí k routeru a proto hlásí že je připojené. Jenže se ti router patrně nespojí s modemem. Když si při starém způsobu připojení tedy bez routeru otevřeš síťová připojení, jaé údaje tam vidíš? (viz link)

ovsem.net/...

thomino*
hodnocení

to co bylo na foto. jen samozřejmě jiná čísla.

Já vím, a co tam máš ty za čísla?

thomino*
hodnocení

I.P. 192.168.1.33

maska: 255.255.0

výchozí. 192.168.10.1

typ adresy: server DHCP

Připoj si UTP kabelem router a do adresního řádku v prohlížeči zadej adresu 192.168 ... Přesnou adresu anjdeš v manuálu. Bude tam i jméno a heslo. Tíím se dostaneš do konfigurace routeru.Tam se podívej, jaké údaje jsou v položce WAN.

thomino*
hodnocení

Bohužel sem neumím vkládat fota a soubory ale ve WANu mám: volná pole I.P. adresy, masky a výchozí brány. zkoušel jsem je vyplnit ale nebere mě to I.P. adresu.(píšu tam tu původní z PC)

jirbar*

Nevím jak je to s modemem, ale je možné, že musíš router naklonovat na MAC adresu které má PC. A pokud je problém v MAC adrese a router neumožňuje její naklonování, tak každá rada je těžká.

doplněno 26.01.11 00:07:

Na router se z Exploreru připojíš nejspíš přes 192.168.1.1 (IP routru, login a pasword) je na něm jistě napsán.

Někde v menu najdeš položku MAC Clone a tam zadáš MAC adresu svého PC.

Tím vlastně změníš MAC adresu routru a ten se bude k netu chovat tak, jako by k němu bylo připojeno PC.

thomino*
hodnocení

Díky moc Spider. Funguje to! ted jdu řešit proč mě druhé PC nechytá z routeru signál...

Ještě jednou díky moc

jirbar*
hodnocení

0x

Prodejce je povinen k zakoupenému výrobku dodat český návod. To jsi nezvládl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]