Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velice zpomalené PC

Od: sniper odpovědí: 17 změna:

Zdravím,rád bych se zeptal - Co může způsobovat,že mám od doby před pár dny nesmírně zasekané PC v tom smyslu,že proklikat se několika kterýmikoliv složkami nebo pohybem v nich trvá 5 minut a více,to samé i při projíždění nabídky Start? (OS - Win XP) V pořádku je jen internet a programy,u kterých se dostanu ke spuštění.Už jsem smazal či odinstaloval všechny věci z poslední doby,provedl jsem kompletní antivirový test,ale nic se nezlepšilo.Test na spyware v nouzovém režimu proveden,disk zkontrolován,řadiče zkontrolovány,ale PC stále neposlouchá.Do Po spuštění jsem taky koukal,ale nenašel jsem nic,co by se spouštělo navíc od doby,kdy byl v pořádku.Provedl jsem i dvakrát obnovení systému týden a 2 týdny zpět a problém přetrvává,takže už prostě zoufalost.Není třeba v nepořádku samotný vnitřek PC? Díky moc za odpovědi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Zkuste vyfotit Správce úloh systému Windows, konkrétně záložky Procesy a Výkon tak, aby byly vidět všechny běžící procesy. Na záložce Výkon uvidíme kolik máte volných MB RAM. Jinak nebylo by na škodu uvést, kolik volného místa (v GB) je na systémovém oddílu, zda-li programy instalujete na jiný oddíl, atd.

Jak vyfotit obrazovku?
Stiskněte tlačítko Printscreen (v pravém horním rohu klávesnice). Po stisknutí tlačítka otevřte program Malování. V programu Malování klikněte na Úpravy a zvolte Vložit. Poté, co vložíte obrázek, klikněte na Soubor a zvolte Uložit jako... Tam vyberte formátu PNG nebo JPEG. Pak stačí obrázek na Poraďte.cz tak, že v políčku Vaše odpověď zaškrtnete možnost Chci vložit obrázek.

Ještě mohu doporučit zkontrolovat registr a opravit případné špatné záznamy programem CCleaner.

Já každý měsíc kontrolu počítač online programem Windows Live OneCare, který můžete též zkusit.

Jak zacházet s online programem Windows Live OneCare?
Online program Windows Live OneCare spustíte tak, že otevřete internetový prohlížeč Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadáte do adresního řádku (kam píšete, kterou stránku chcete navštívit) tuto adresu pokud máte Windows XP › onecare.live.com/.... Pokud ovšem máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete spustit zvláští verzi online programu Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy › onecare.live.com/...
Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžete dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy, dočasně zakázat antivirový a antispywarový program a klidně pro jistotu i vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému.
Windows Live OneCare zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (tj. viry, červi, trojští koňové, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se vůbec bát o své, fotografie, hudbu, filmy a další dokumenty), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače, čímž dojde k jeho zrychlení.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit v Internet Exploreru verze 6 a vyšších. Lze ho spustit i v internetovém prohlížeči Mozilla Firefox, ovšem do ni se musí nainstalovat jakýsi doplněk, aby Windows Live OneCare mohl být spuštěn. Ovšem někteří oživatelé si stěžovali, že pokud Windows Live Onecare spustili v Mozilla Firefoxu, tak pak se zasekl počítač, spadnula Mozilla Firefox a další neočekávané chyby. Tak raději Windows Live OnaCare spouštět v Internet Exploreru verze 8 nebo vyšších.

dolis72*
hodnocení

0x

po vyzkoušení služby on-line raděj doporučím

Advanced SystemCare

zive.cz/...

raděj stáhnou zde,bude s překvapením :)

uloz.to/...

sniper
hodnocení

Volných je 26,9 GB z 232 GB a programy jsou instalovány do Program files.Ano,vím,že by se s instalací programů mělo pracovat jinak,než všechno dávat do Program files,jenže tento PC už máme dlouho,i když s různými obměnami a tehdy mi nebylo řečeno,že by to tak nemělo být a teď už to neřeším proto,že hodlám brzy přecházet na notebook,kde se budu o systém starat úplně jinak.Nicméně tento stroj by měl zůstat v provozu taky,je tu spousta dat a tak podobně. V podstatě je zvláštní fakt,že se nejednalo o žádné postupné dlouhodobé zpomalování,ale o náhlou velmi výraznou změnu k horšímu.Každopádně určitě všechno vyzkouším,jen když to bude fungovat :)

Velice zpomalené PC
dolis72*

26,9 GB z 232 GB :)? tak to by mě zajímalo co jsi odinstaloval a kdys naposled dělal defragmentaci :)

bena*

A poprosil byhc vyfotit i záložku Výkon.

Jinak běží Vám toho tam opravdu dost, určitě tam máte i dost nainstalovaných programů.

No důležité je rozdělit disk alespoň na dva oddíly - C: - (20-30GB)pro systém (pokud je disk malý, tak i pro programy) D: - pro dokumenty (hudba, filmy, obrázky, texty, atp.) a E: - pro programy.

doplněno 25.01.11 20:20:

Ještě mě napadlo, používáte antivirový program avast! - nemáte náhodou u Štítu souborového systému nastaveno u položky Testovat při otevírání a Testovat při zápisu zaškrtnuto Testovat všechny soubory?

Velice zpomalené PC #2

Zkus rozkliknout nějakou složku, jejíž otevírání trvá tak dlouho a podívej se do Správce úloh, který proces ti případně vytěžuje systém.

sniper
hodnocení

Dobře,to já si potom všechno určitě pohledám,aby notebook zůstal ok :) ...Nastavení Avastu je v pořádku,Windows Live OneCare nelze nainstalovat,ale Advanced System Care tady mám,takže nechám přes noc běžet diagnózu systému..

Velice zpomalené PC #3
bena*

Opatrně s Diagnózou systému - doporučuji vypnout Optimalizaci systému. Spoustě lidem naopak optimalizace systému počítač rozladila.

A Diagnóza systému víc jak hodinu nezabere.

doplněno 25.01.11 20:42:

Co se týká Windows Live OneCare, řídil jste se mými pokyny?

Správně by se mělo zobrazit tohle ↓ a pak jen kliknout na Povolit tento prvek ActiveX.

Velice zpomalené PC #4
dolis72*

tak teda bez projetí Advanced System Care PRO nejdu ani spát :) a to jak Denní údržba i Diagnóza systému a pc jako hodinky :)

sniper
hodnocení

Řídil jsem se pokyny,nicméně dřív,než bych mohl kliknout na daný vyskakující panel,tak to rychle přeskočí na stránku s hlášením o chybě..Mám Explorer 8,nevím,čím to je.Tak jako tak bych to zkusil až po Advanced Care,kdyby to nepomohlo..

sniper
hodnocení

Tak Advanced SystemCare sice PC určitě nějakým způsobem pomohl,nicméně problém se nevyřešil.Zatím jsem odinstaloval asi 20 různých,většinou malých prográmků,které už nebyly potřeba a určitě by bylo možné jich odstranit více,ale na některé si netroufnu,jelikož nemám představu k čemu slouží.Navzdory tomu se na disku C moc místa neuvolnilo,vím,že je tam spousta věcí,které bych mohl smazat,ale dostat se ke všem a prohlédnout je by s momentálním zpomalením bylo tak na týden.Ještě hodlám na noc spustit CCleaner a uvidím,zda to něčemu pomůže..

bena*

Takhle - odinstalujte vše, co nepoužíváte/nepotřebujete kromě aktualizací, ovladačů a bezpečnostních programů.

rv*
hodnocení

0x

Asi na tom notebooku máte namapované nějaké síťové disky, které teď nejsou k dispozici a tak se je snaží pořád najít. Zrušte mapování.

sniper
hodnocení

To se týká PC,notebook jsem jen zmiňoval ve smyslu,že až bude,tak se budu o něj podstatně lépe starat,když už budu vědět jak :) Každopádně to rád zkusím i tady,pokud mi poradíte,jak mapování zrušit..

Kliknout pravým tlačítkem myši na ikonu Místa v síti na ploše a dát volbu Odpojit síťovou jednotku. Vybereš kterou a odpojíš.

sniper
hodnocení

Vyskočila pouze hláška: Nejsou připojeny žádné síťové jednotky ,tudy bohužel cesta nepovede..

sniper
hodnocení

Tak konečně byl dnes ráno problém vyřešen,stačlilo CCleanerem promazat registry a počítač se jako zázrakem rozeběhl :) Děkuju Vám všem za Vaše rady a čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]