Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit bluetooth

Od: jahoda315* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám notebook Asus F5GL AP246 a systém Vista Home Premium. Notebook má mít integrované bluetooth, bohužel mi však žádným způsobem nejde zapnout. Zkoušela jsem nainstalovat i nějaké ovladače ze stránek Asus, ale asi špatné nebo co, protože kontrolka bluetooth, která je na kraji klávesnice hned vedle wi-fi, se asi nikdy nerozsvítí. :( Ach jo.

Poradíte mi co s tím? Případně jaké přesně ovladače stáhnout? Díky za jakoukoliv radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bluetooth se většinou zapíná podobně kako WiFi, tedy mechanickým posuvníkem na těle notebooku případně přes systémovou ikonku v liště v pravo dole. Ovladače máš asi už nainstalované.

jahoda315*
hodnocení

No, posuvníkem se mi zapne jenom wi-fi a ikonka nikde, ani v programech nic není, ve správci zařízení také ne. Tak fakt nevím.

ladinpraha*

U Aceru je pod kontrolkou WI-FI vypínač na wi-fi a pod kontrolkou BT vypínač na BT.

jahoda315*
hodnocení

Tak tady tomu bohužel tak není. :(

ladinpraha*

V manuálu čtu něco o přepínání mezi wi-fi a BT tlačítky Fn a F2.

div
hodnocení

0x

Zkus Fn + F2 (aspoň u netbooku ASUS to postupně přepíná: Wi-Fi, BT, Wi-Fi + BT, vyp).

Já dostal předevčírem dobrou radu od "vosikac",nedá se to použít i pro Vás?
Zkuste: START-SPUSTI- do řádku napište - msconfig a stiskněte OK. V zobrazeném okně klikněte nahoře na PO SPUŠTĚNÍ a zjistěte, máte-li tam Bluetooth Software a je-li zafajfkováno. Pak podívejte do SLUŽBY v tom samém okně hned vedle PO SPUŠTĚNÍ, najděte službu Bluetooth Servis a je-li zafajfkováno a v poli STAV je-li napsáno spuštěno.
jahoda315*
hodnocení

Tohle jsem ještě nezkoušela. Momentálně jsem v práci, až budu doma, vyzkouším to a dám vědět. Zatím děkuji a přeji hezký den.

Jinak k předchozím radám: to přepínání bočním tlačítkem nebo klávesami Fn + F2 mezi wi-fi a bluetooth nefunguje. Pouze to zapne nebo vypne wi-fi. Nic víc. :(

nroot

Musite zkontrolovat, jestli nemate Bluetooth vypnute v Biosu, nekdy je to take mozne. Pak zkontrolujte ve spravci zarizeni, jestli tam nemate neznamy hardware. Pokud ano, tak nemate nainstalovany vsechny drivery.

jahoda315*

Teda, do Biosu se mi moc vrtat nechce. V tom se nevyznám.

jahoda315*

Tak ne, bluetooth nikde. Asi to ten notebook nemá, nebo já nevím. Zase ale proč by to výrobce i na internetu uváděl a v návodu je to taky, bohužel už opomenuli přidat jak ho zprovoznit. :)

A Vám děkuji za radu a ochotu. Hezký večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]