Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pri zapnutem prohlizeci zamrzne Pc

Od: skull145 odpovědí: 18 změna:

Dobry den uz asi 3 tydny mi pri zapnutem prohlizeci ci online hre zamrzne pc a musim reset natvrdo,preinstalovaval jsem windowsi a sformatoval disky ale absolutne mi to nepomohlo prosim o radu

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Prosím Vás, máte to samou hrubou chybu.

K problému: Jaký internetový prohlížeč používáte?

Jaké procesy Vám tam běží? Kolik zabírají CPU a kolik paměti? (stisk Ctrl+Shift+Escape a přejít na záložku Procesy)

Jaký používáte antivir, antispyware a firewall?

skull145

Internetovym prohlizecem to urcite neni jak rikam zasmrza mi to i pri zapnute online hre proste nesmim pracovat s internetem nebo mi hrozi zamrznuti...jinac pouzivam nejlepsi google chrome.Antivir momentalne nemam ale mel jsem Nod32,antispyware nemam a firewall mam vyply. procesy mam ok

Tak si nainstaluj firewall, anvivirový program, program na vyhledání spyware a jiných potvor, dále nějaký čistič Windows, třeba Ccleaner. Celý PC projeď výše uvedeným software a dej vědět.

skull145

skusim az na ten firewall ja nemam originalni windowsi

bena*

Vy nemáte originální Windowsy? Tak je zlegalizujte.

Jinak firewall nevyžaduje mít legální Windows.

Doporučuji nainstalovat antivir avast! Free, antispyware Spybot Search&Destroy a firewall Sunbelt Personal Firewall (dříve Kerio Personal Firewall).

Tady máte o avastu stránky → avast.flashbang.cz/... Je tam oposaná instalace, aktivace a další. Pokud Vám avast! nabídne instalaci prohlížeče Google Chrome, tak odmítněte instalaci. Je to zbytečnost.

O Spybotu se dočtete spoustu věci zde → zive.cz/...

A jak nastavit Sunbelt Firewall, tak to najdete zde → emag.cz/...

A jak víte, že to není internetovým prohlížečem? Třeba nějaký doplněk dělá neplechu?

doplněno 25.01.11 16:58:

Nebo podrobnější návod na firewall najdete zde → download.chip.eu/...

skull145

Mockrat dekuju za rady...avsak nvm jestli to dnes stihnu,do zitra skusim vse co jste napsali a dam vam vedet

skull145

Zlegalizovat windowsi? To myslite koupit si originalni windowsi ne? Ale na ty nemam bohuzel finance,pracovat zacnu az po vyucaku v cervnu takze pote si urcite poridim originalni

dolis72*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

bena*

Vidím, že nejen doporučujete složitý software běžnému žuvateli, lae že dokonce ho nabádáte k páchání testné činnosti.

Vypnout aktualizace je snad to nejhorší - aktualizace záplatují systém, opravují chyby a přispívají k větší stabilitě a odolnosti systému.

Jste si vědom, že jste Vaší odpovědí výše zřejmě porušil pravidlo Z7.

dolis72*

když už firewall,tak kvalitní...

zive.cz/...

bena*

Troufám si říct, že Comodo je nejlepší firewall, ale pro ajťáka. Není vhodný pro běžného uživatele. Kerio bývával nejlepším firewallem, ale co ho za směšnou cenu převedli Sunbeltu, tak stagnoval a konkurence Keria, resp. Sunbelta dohnala.

Takže doporučoval běžnému uživateli instalaci složitého firewallu je asi jako vyučeného kadeřníka poslat bez jakéhokoliv kurzu k soustruhu.

když už jsem u toho, tak musím také říct, že někdo (už nevím kdo) kdysi doporučil jednomu registrovanému uživateli, který je v top100 a má pozici studenta složitý antispywarový program Spyware terminator. Já si ho nemohu vynachvílit, ale běžný uživatel si s ním akorát může zablokovat počítač.

Běžnému uživateli musíte doporučovat takové programy, které nejsou složité a pokud se jedná o program vyžadující nějaké lepší znalosti a pozornost, tak je dobré přiložit i malý návod, jako jsem to udělal já.

dolis72*

bena®: zrovna ajťák nejsem,ale nemůžu si ho vynachválit :)...stím Spyware terminator je to fakt,taky jsem musel pupravit jeho spouštění...

bena*

Já na počítačích používám Keria, protože mám hardwarový firewall.

Ale na notebooku používám Comodo, protože s ním chodím i na free Wifi a tam bez firewallu jít na internet je cílená sebevražda.

Ale abych pravdu řekl, mám raději Keria.

skull145

Tak jsem vse skusil dle vasich rad ale absolutne vubec mi to nepomohlo :( pc porad zamrza pri jakekoliv praci s internetem

skull145

I kdyz treba qip muzu mit zaplej a psat si a nezamrzne mi to

bena*

No, co takhle vyzkoušet jiný internetový prohlížeč? Například Internet Explorer 8 nebo Opera 11?

Je možné, že si třeba Google Chrome bere neuvěřitelné množství paměti a pak je jí k dispozici velmi málo.

Jaká je konfigurace Vašeho počítače? (klikněte na Tento počítač pravým tl. myši, zvolte vlastnosti) Okno Vlastnosti systému vyfoťte a obrázek sem vložte.

Jak vyfotit obrazovku?
Stiskněte tlačítko Printscreen (v pravém horním rohu klávesnice). Po stisknutí tlačítka otevřte program Malování. V programu Malování klikněte na Úpravy a zvolte Vložit. Poté, co vložíte obrázek, klikněte na Soubor a zvolte Uložit jako... Tam vyberte formátu PNG nebo JPEG. Pak stačí obrázek na Poraďte.cz tak, že v políčku Vaše odpověď zaškrtnete možnost Chci vložit obrázek.

Doporučuji při stisknutí tlačíka Printscreen držet klávesu Alt (automaticky se ořízne vše ostatní, bude vidět jen okno).

doplněno 26.01.11 15:16:

Ještě Vám mohu doporučit kontrolu online programem Windows Live OneCare. Jinak si myslím, že bude problém ve slabém počítači, respektive v tom, že tam je spuštěno tolik programů a služeb naráz, že to počítač nezvládá.

Jak zacházet s online progarmem Windows Live OneCare?
Online program Windows Live OneCare spustíte tak, že otevřete internetový prohlížeč Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadáte do adresního řádku (kam píšete, kterou stránku chcete navštívit) tuto adresu pokud máte Windows XP › onecare.live.com/.... Pokud ovšem máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete spustit zvláští verzi online programu Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy › onecare.live.com/...
Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžete dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy, dočasně zakázat antivirový a antispywarový program a klidně pro jistotu i vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému.
Windows Live OneCare zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (tj. viry, červi, trojští koňové, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se vůbec bát o své, fotografie, hudbu, filmy a další dokumenty), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače, čímž dojde k jeho zrychlení.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit v Internet Exploreru verze 6 a vyšších. Lze ho spustit i v internetovém prohlížeči Mozilla Firefox, ovšem do ni se musí nainstalovat jakýsi doplněk, aby Windows Live OneCare mohl být spuštěn. Ovšem někteří oživatelé si stěžovali, že pokud Windows Live Onecare spustili v Mozilla Firefoxu, tak pak se zasekl počítač, spadnula Mozilla Firefox a další neočekávané chyby. Tak raději Windows Live OnaCare spouštět v Internet Exploreru verze 8 nebo vyšších.

skull145

Dobra vse skusim a udelam a dam vedet...jinak dekuji za program spybot search and destroy...79 problemu mi to naslo a vse opraveno :)

skull145

Tak vyreseno dekuji za rady ikdyz mi nepomohli vyresit problem se zamrzanim pomohl mi v tom abych mel rychlejsi pc a uz se mi ani nesekaj videa na internetu :)) dekuji moc.To zamrzani prestalo po tom co jsem z pc vynda 512 mb ramku,nvm co s ni je ale kdyz ji tam dam zamrza pc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]