Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká tiskárna je vhodná pro občasný tisk?

Od: fena* odpovědí: 19 změna:

chci se zeptat na idealni tiskarnu, ktere nevysychaji barvy atd, potřebuju tisknout jen tak 2krát do měsíce ale nevim ktera by na to byla idealni.

mam obyčejnou inkoustovou a v te mi pravě barvy vysychaji a tak se mi to ani nevyplati, ale bez tiskarny doma sem jak bez ruky. diky za rady

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vladislav*
hodnocení

3x

Mám trojkombinaci Brother DCP 150, používám neoriginální inkousty, které jsou velice levné a i když tiskárnu nepoužiji déle než měsíc, nic se nestane.

fena*
hodnocení

mě stači černobilej tisk, na ruzny smlouvy atd. a kde se da neoriginalni inkoust sehnat?

ladinpraha*

Pokud neplánuješ tisknout barevně, tak bych opravdu investoval do černobílé laserovky, nejsou už tak drahé. Jenom bych si před koupí ověřil, jaký toner (na kolik stránek) je k ní dodáván. K novým tiskárnám je často dodáván tzv. startovací toner, se kterým vytiskneš pouze 1/3 - 1/2 oproti normálnímu toneru. Informativně se můžeš podívat třeba tady: alza.cz/...

fena*

diky za tip, a jak to poznám že ten toner ma jen polovični nebo třetinovou kapacitu?

a na tom aukru ty neorigo inkousty jsou přimo v te kartridgi, nebo si to pak musim doplnit sam?

georges*

Levné inkousty na www.tisknulevne.cz.

vladislav*

Neoriginální inkoust se dá sehnat třeba na Aukru. Za sadu dvou černých a po jedné barevné kartrigi jsem dal i s poštovným 250,- Kč.

fena*

to zni dobře ale je to naplněny v těch boxech nebo je to lahvička ze ktere to nějak doplnim?

vladislav*

Je to přímo v boxech(kartridgích), stačí zasunout do tiskárny. Prodávají i kartridge k plnění s těch lahviček, ale jsou dražší a při téhle ceně se nevyplatí s tím piplat.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mám HP PSC 1610 a i když netisknu pár měsíců, tak inkoust nezaschne. K tomu se mi povedlo koupit levně barevnou laserovku HP a tam už vůbec žádný problém není. Měl jsem inkoustovku Lexmark a tam barvy zaschly během týdne. Takže pro mě je jasná volba HP.

fena*
hodnocení

takže laserovou? a jak se do toho kupujou barvy nebo na jakym principu tiskne? ja mam inkoust HP a tam mi pravě vyschnou do měsíce

ladinpraha*

Volba už je na tobě. Záleží na tom, co tiskneš, jestli černobíle nebo barevně. U inkoustovky je investice za obě náplně cca 1500,- a za to dneska koupíš v pohodě novou tiskárnu, u barevné laserovky jsou tonery 4x cca 1.300,- = přes 5.000,-, ale pokud málo tiskneš, tak ti vydrží do smrti. Taky záleží na tom jestli novou nebo použitou. Mě se povedlo koupit použitou laserovku HP se všemi čtyřmi novými tonery za 1.500,-.takže to byla jasná volba.

magdon*
hodnocení

0x

Pokud tisknete jen černobíle, doporučuju tiskárnu jehličkovou. Je to dneska sice trochu anachronismus, ale kazeta s páskou Vám vydrží rok, než páska vyschne a tisk je slabší. Nová kazeta stojí (podle typu) od 100,00 do 200,00 Kč. Navíc se dají kazety snadno repasovat. Na jehličkových tiskárnách lze tisknout i kopie (samopropisující faktůry). Používám již léta Epson LQ 1050+ (24 jehličková, formát A3) a jsem naprosto spokojený.

Chcete někdo tuto tiskárnu? Prodám ji za 500,- Kč - je funkční.

hodnocení

0x

HP Officejet J4580 All-in-One stála 1200,- tisknu 3 x měsíčně a bez problémů je ikoustová .*jasne*

doplněno 24.01.11 11:12:

inkoustová :D

lui*
hodnocení

0x

Pro občasný tisk jednoznačně nějakou laserovku. Toner na rozdíl od inkoustu nevyschne. Pak už je to jen rozhodnout se, jestli barevnou nebo černobílou, a jak dobrou(drahou). Bohužel náplň toneru je a asi vždy bude dražší než inkoust(já vím že 1 stránka asi bude levnější, tak mě nekamenujte), ale komfort holt něco stojí.

Moje zkušenost je HP1600, mám ji už delší dobu,a nedám na ni dopustit. Tehdy, v době nákupu, asi nejlevnější barevná laserovka na trhu. Dnes už to bude všechno jinak. Další z důvodů, proč jsem si ji vybral, je možnost tisknout tvrdší papír(má to podávání ze předu), bere i malé A6 rozměry. Nekroutí se to v podavačích, umí tisknout i na samolepkový papír. To vše jsou ale možnosti, které třeba vůbec nevyužijete.

fena*

no nevyužiju. mě by stačila nějaka černobila a když to nevysycha tak teda laserovka. a kolik teda stoji toner?

ladinpraha*

Podstatnější je otázka, kolik stran textu budeš tisknout např za měsíc, za rok. Z toho je potřeba vyjít. Tonery jsou sice drahé, cca od 1.500,- do 3.500,-, ale otázkou je, jestli budeš nějaký další toner potřebovat, nebo ti ten původní vydrží do smrti. Díval jsem se na nejlevnější HP za cca 1.800,- a tam je startovní toner s 60-ti procentní náplní na zhruba 1000 stran.

fena*

tak 1000 stran to by mi vydrželo hodně dlouho. tisknu jen občas tak jednu 2 stranky.

lui*

Já jen k tomu toneru. Nějak se to tu neobjevilo. V první řadě: toner v zásobníku není tekutý jako u inkoustovky, ale je to velmi jemný prášek příslušné barvy. Jak to celé funguje v tiskárně si určitě budeš schopný najít. Heslo do vyhledávače: princip laserového tisku.

Cenu za toner si zjistíš, podle konkrétného typu. Každá tiskárna má jiný zásobník, a tak se musí kupovat vždy pro tu konkrétní tiskárnu. Až si vybereš ze široké nabídky čb laserovek ten tvůj typ, tak už budeš mít jasno.

Nedoporučuji plnění doma. Vyplatí se jednou za čas, u mě tak jednou za 18 měsíců koupit original. Žádné plněné repasované zásobníky nekupuj.

doplněno 25.01.11 16:58:

I když nevím, jestli nekážu bludy. Já mám barevnou a tam to tak funguje, ale tak mě napadlo: Do kopírek se taky plní toner do stálého zásobníku. Možná, že čb tiskárny, to mají taky tak. Některé. Možná někdo bude vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]