Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Prosim vás pomožte mi z mím počítačem.Ja mam takovy problem,v pohodě si hraju hry bez sekání bez žadných chyb a najdou se mi ukaže modrá obrazovka a nevím přesně co tam píše ale nějake selhaní fizické paměti ale nevím to jistě a pak se mi restartuje a strašně dlouho se pak načíta windows pak se rojede a čekam než se vše uklidní abych mohl něco dělat, zapl si zase tu samou hru a tak strašně pomalu se načítala až se sekla že jsem ho musel restartovat(na tvrdo).No proste celej počítač je pomalej a max. mužu jít na internet a hrat takove staré hry na minimum. Nevím jestly to děla Zdroj.Ja takovým věcem moc nerozumím.A už jsem to pročistil i Ccleaner,Spybot a našlo to chyby a tak jsem je opravil a furt to samí.Prosím o jakoukoliv radu.
Ja si myslím že chlazení by mohlo byt v pořadku.Chlazení mam na grafice na procesoru a jestě jeden jen tak na cely pc
ok a jenom se ještě zeptam jestly smím...když na to použiju třeba vystavač nemužu něco požkodit?asi jo že?Děkuju mockrát
Já to dělal taky vysavačem a zatím se nikdy nic nestalo. Nesmíš ale tou hubicí jezdit po komponentách. Někdo se i zmiňoval o možném poškození z důvodu statického náboje. Tlakový vzduch je lepší, ale každý doma nemá konpresor. Dá se koupit i v plechovce, ale ten moc dlouho nevydrží. Jo a větráky napřed odpoj. Nebo je zablokuj, aby se při čištění netočily.
Co se týká zdroje - jak je starý? Kdy byl naposledy na kontrole?
Jinak já bych doporučil stáhout a nainstalovat program WhoCrashed, který zjistí příčinu BSOD(modré obrazovky).
Jak zacházet s programem WhoCrashed?
Stáhněte si program WhoCrashed (například zde → slunecnice.cz/...) a spusťte instalační program. Po dokončení instalace spusťte WhoCrashed. Pokud se zobrazí výzva "Requied Windows Debugging Package not found", tak klikněte na "Download the required file from Microsoft site now."Nyní proběhne stahování požadované součásti ze serveru Microsoft. Poté se program spustí. V programu klikněte na Analyze. Poté vyberte text (log) z programu a zkopírujte je do emailu, který vložíte na Poraďte.cz
Dále bych pro jistotu stáhnul a nainstaloval program Hijackthis.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Dále doporučuji vyfotit záložku Procesy ve Správci úloh systému Windows (spustíte ho stisknutím Ctrl+Shift+Del nebo Ctrl+Alt+Del) tak, aby byly vidět všechny běžící procesy (hlavně jde o to, kolik zabírají paměť a vytěžují CPU). Není na škodu vyfotit i záložku Výkon.
Jak vyfotit obrazovku?
Stiskněte tlačítko Printscreen (v pravém horním rohu klávesnice). Po stisknutí tlačítka otevřte program Malování. V programu Malování klikněte na Úpravy a zvolte Vložit. Poté, co vložíte obrázek, klikněte na Soubor a zvolte Uložit jako... Tam vyberte formátu PNG nebo JPEG. Pak stačí obrázek na Poraďte.cz tak, že v políčku Vaše odpověď zaškrtnete možnost Chci vložit obrázek.
Též mohu doporučit kontrolu online progarmem Windows Live OneCare.
Jak zacházet s online progarmem Windows Live OneCare?
Online program Windows Live OneCare spustíte tak, že otevřete internetový prohlížeč Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadáte do adresního řádku (kam píšete, kterou stránku chcete navštívit) tuto adresu pokud máte Windows XP › onecare.live.com/.... Pokud ovšem máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete spustit zvláští verzi online programu Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy › onecare.live.com/...
Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžete dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy, dočasně zakázat antivirový a antispywarový program a klidně pro jistotu i vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému.
Windows Live OneCare zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (tj. viry, červi, trojští koňové, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se vůbec bát o své, fotografie, hudbu, filmy a další dokumenty), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače, čímž dojde k jeho zrychlení.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit v Internet Exploreru verze 6 a vyšších. Lze ho spustit i v internetovém prohlížeči Mozilla Firefox, ovšem do ni se musí nainstalovat jakýsi doplněk, aby Windows Live OneCare mohl být spuštěn. Ovšem někteří oživatelé si stěžovali, že pokud Windows Live Onecare spustili v Mozilla Firefoxu, tak pak se zasekl počítač, spadnula Mozilla Firefox a další neočekávané chyby. Tak raději Windows Live OnaCare spouštět v Internet Exploreru verze 8 nebo vyšších.
A ještě jsem zapoměl (ale Spider to napsal) - vyčistit bednu a hlavně chladiče od prachu. Doporučuji stlačený vzduch. Pokud nechcete použít stlačený vzduch, tak vzít štětec a hezky chladič štětcem vyčistit. Při nejhorším použít klasický vysavač, ale velmi opatrně při čištění.
Nezapomeňte před otevřením bedny počítač odpojit od elektrické sítě!
Tak nemužu to říct přesně ale asi 1a pul roků možna i 2roky a co se týče té kontrole tak to vubec jsem neudělal.Ja totiž ani nevím jak
Dobře,já to udělám.Pořádně to pročistím a doufam že bude vcajk.A muže mít třeba vliv slabí zdroj na muj procesor nebo grafiku,ramku.harddisk?
Tak jsem to rozdělal vyčistil aj zdroj sem celej otevřel a nic furt je pomaly.Mám si přeinstalovat pc?mě to tak vždy pomohlo(na par týdnu).Nechapu ale počítač mi jede v poho jenom par měsícu asi 4-5Měsícu
Zalezi co vsecko instalujes zkus skontrolovat v Tento pocitac a vlastnoti ... jestli ti neco neodeslo
Reinstalovat můžeš, pokud to ovšem děláš na čistý disk. Ale to asi nevyřeší ten problém s padáním systému při zátěži.
Až budeš reinstalovat, tak neinstaluj různé "blbosti" které následně zpomalují celý systém. Dobré je mít disk rozdělený na alespoň dva oddíly, kdy na jednom je instalace systému a na dalším data. Velikost odkládacího souboru nastav napevno na cca 4 GB.
Aha to bych skusil ale nevim.Teť jsem přes WhoCrashed HOME Edition 3.01 dal Analyze ja doporučoval bena@ a našel jsem tam něco co se mi objevil když se mi ukazala modra obrazovka aspon to bylo podobne.A jak sem si to všechno oprašil tak jsem to napojil zapl a zase modra obrazovka.
Bugcheck code: 0x1000008E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFFFF805BC231, 0xFFFFFFFFACAECC7C, 0x0)
Jak spider rikal Rozdelit Disk na 2 oddily. Prvni samotnej operacni system a druhej data! Ja osobne to delam tak ze to mam pul na pul! 1 Operacni system + Programy,hry a na druhym mam vsecko dulezity o co nechcu prijit ... Jedno za cas te reinstalnu a je po problemu
no automaticke aktulizace jsou vypnuty(mám nelegalní windows)
a Ochrana proti virum -Zastaralí eset smart security 3.0
Aha, tak si systém aktualizujte ručně zde → microsoft.com/... (stahujte pouze ty bez hvězdičky) nebo zlegalizujte systém, případně přejděte na Linux.
A zaktualizujte si ESET Smart Security na verzi 4. Pokud ESET Smart Security vypršela licence nebo je nelegální, doporučuji přejít například na avast! Free, případně na AVIRA, nebo BitDefender Free, nebo AVG Free Antivirus. Microsoft Security Essentials myslím vyžaduje kontrolu legality.
teť zrovna na Linux nemam peníze(leda kdyby se dál nějak stahnout?),Eset Smart Security jsem si tet dal na Eset smart security 4 ale nejnovější aktulizaci nemam protože to pomě chce ověření eset jestly to není kopie.Dobře ja přejdu na ty vaše anitviry.
Ač nejsem žena, tak Vám odkaz dám → proclinux.cz/... Tam si vyberte distribuci. Osobně doporučuji Ubuntu nebo SuSe.
Pamatujte, že Linux není Windows a že do něj musíte stahovat a instalovat speciální edice programů pro Linux.
avast! pro Linux → avast.com/...
Internet Explorer pro Linux → root.cz/...
Jinak dost podařených programů má Linux v samotném základu.
aha,a pujdou mi tam jako všechny hry a nějaké aplikace jako adobe affter effect,photshop..atd. nebo ty věci si musím nějak naladit nebo tak?
Co se týká her, tak linux je na tom bídně, ikdyž několik edic pro linux už je také.
Místo Photoshopu Vám tam pojede Gimp. Myslím, že existuje nějaký program do Linuxu, který dovolí Windowsácký programy pustit pod linuxem, ale jeho název si nepomatuji.
Takhle - Linux je úplně něco jiného než Windows.
takže prostě k ničemu.tak napisu kamosovi o windows 7 a snad to bude vše v pohodě moc děkuju za vydrž a za to že ste mi všichni tak moc pomahaly.
Můžu se Vás zeptat - kolik Vám je let? Vaše vystupování je tak na úrovni žáka páté třídy.
Já bych spíše zašel do obchodu a Windows 7 si koupil. Nelegální systém je mnohem zranitelnější a při použití cracků či jiných programů se zvýší riziko možného ovládnutí hackerem.
Pokud chcete, mohu Vám napsat přes vnitřní poštu více o Windows a jeho legalitě.
Linux je náhodou velice výborný systém, je hlavně bezpečný.
Doufám že jste to nevzal jako uražku .A to že jsem na urovní páté třídy to bolelo ale skoro je to krutá pravda ,Bude mi 15let a chodim do 8třídy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.