Nejste přihlášen/a.
Mám 40GB systémový disk. 3,3GB zabíraj íWIN XP home, 4,2GB programy, 3,5GB dokumenty což je kolem 11GB a na disku mám 19GB volných, kam se ztratilo 10GB? Koš je vysypaný. Když dám vyčistit disk tak to nabídne max. 2,5GB k uvolnění. Prosím, poraďte kde je chybka?
Já si mylsím, že Windows špatně detekuje velikost harddisku. Zkuste následující postup:
Upozornění: Tento postup dělá zásah do systému, proto buďte opatrní a před zahájením vytvořte nový bod obnovení v Obnovení systému!
Klikněte na Start → Spustit... Tam zadejte regedit
V Editoru registru přejděte na následující větev: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesAtapiParameters
Zde vytvořte hodnotu typu DWORD EnableBigLba s hodnotou 1.
Kterým čističem čistíte disk?
doplněno 23.01.11 13:18:A ještě mě napadlo - pokud používáte hibernaci (Režim spánku), tak ten zabírá na disku tolik místa, kolik máte paměti RAM.
1. Zkontrolovat disk - např. pomocí příkazu chkdsk (Start -> Spustit -> cmd)
2. Ověřit, že je celková kapacita disku přidělena tomuto diskovému oddílu (Partition) - (U daného disku Vlastnosti -> Hardware -> Vlastnosti -> Svazky -> Naplnit)
3. Na disku mohou být skryté adresáře a dále soubory v kořenovém adresáři (root) - zobrazíte v Nástroje -> možnosti složky -> zobrazení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.