Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení internetu doma.

Od: vlk95® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat. Mám internet do PC kabelem. Chci internet i v NTB. šlo by to zapojit takto: Internet by šel do PC a z pc touto síť. kartou přes lan do NTB (karta: aukro.cz/...) Bude to fungovat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty v NB nemáš síťovou kartu, že by jsou použil jen switch?

hodnocení

Ta druhá síťová karta by byla připojena k PC ne k NTB. V PC mám jen jednu zdířku na internet proto ta druhá bude ta karta a lan kabel půjde do NTB kde karta je. Na switch bych potřeboval další IP a tu nechci platit. Přes router by to nefungovalo v NTB je špatná wifina .(novou kupovat nebudu)

To by jsi musell mít ale PC zapnutý, aby ti jel internet i na NB.

Jinak druhou IP nepotřebuješ. Do routeru dáš tu, co má teď PC a pak už v lokální síti napojíš jak PC tak NB a klidně i drátově.

stany*
hodnocení

0x

pokud bude NTB pripojeny na Internet pres PC, tak když budete chtít na NTB pracovat na Internetu, musíte mít zapnuto PC. Pokud z nějakého důvodu nechcete mít Internet přes wifi ( jaký máte NTB že nejste spokojen s wifi na něm? ) je pro váš řešením switch. Jinak co se týče té druhé síťové karty do PC, daleko lepší výsledky dosáhnete s interní PCI kartou, která v dnešní době stojí okolo 200Kč

řešením mimo proxy, které se tu nastiňuje je router. Ať už s wifi nebo bez

jabraka*
hodnocení

0x

Mám mobilní internet od O-2.Umožňuje s vloženou kartou příjem na celém území příjem za 200:- měsíčně.

JABRAKA

hodnocení

Já bych nejraději to wifi, ale na NTB je pokažené tlačítko na zapnutí wifi a jinak to zapnout nejde. Kolik by asi stála oprava? (fujitsu siemens amilo Li 1718)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]