Nejste přihlášen/a.
Prosím potřebuji poradit jak zmenšit foto v TIF 2,5MB na JPG cca 50KB? Mám XnView a GIMP2 - nedokážu se dostat pod 650KB. Foto jsem ořezal, zmenšil z 986x640 na 500x325 a uložil v JPG výsledek je 667KB. Sloučil jsem viditelné vrstvy, zpološtil obrázek, kvalitu při zápisu jsem snížil na 50 a výsledek je 654KB? Děkuji
Postup zmenšení v GIMP : v nabídce OBRÁZEK - příkaz - VELIKOST OBRÁZKU přepsat v okénku šířku na 800 pix (nebo jiný rozměr) tím se automaticky změní i druhý rozměr, potvrdit ŠKÁLOVAT. Dále SOUBOR => ULOŽIT JAKO ..v okně ZAPSAT OBRÁZEK změnit název t.j., před tečkou si označit třeba w (jako pro web), mělo by se objevit ZAPSAT JAKO JPEG potvrdit ULOŽIT. Pokud by to z nějakého důvodů nefungovalo, napište mi do vnitřní pošty, já na to mrknu. Patronka
doplněno 21.01.11 09:20:Teď jsem si všimla, že když nemáte registraci tak do vniřní pošty nemůžete, nebo se zaregistrujte.Nic to nestojí
Prošla jsem si všechny fotky, které mám zmenšené pro web a mají převážně max. 150 kB, ten nejsložitější méně než 500 kB. Zmenšuji ale v Picasa 3, protože je to nejjednodušší a nejrychlejší.
Děkuji, vše mi funguje, jak jsem psal v dotazu tyto kroky jsem už dělal, ale potřebuji se dostat pod 100kb ideálně okolo 50kb při zachování dostačující kvality pro web. Dělám to jen čtyřikrát ročně a popsaný postup vždy stačil, tentokrát se nemohu dostat pod 650kb což je moc. Hledám další postupy které jsem v dotazu nepopsal. Děkuji
Obrázek máte upravený a zmenšený, jak se zdá, takže dáte Soubor >> Uložit jako ... , otevře se okno, kde zadáte nový název ukládaného obrázku a koncovku jpg, stisknete tlačítko uložit a otevře se další okno, kde vidíte posuvník Kvalita. Tím posuvníkem nastavíte takovou kvalitu, aby vyhovovala velikost (čím vyšší/nižší kvalita, tím vyšší/menší velikost). Je tam i zaškrtávátko Zobrazit náhled. Když ho zaškrtnete, bude se ukazovat i velikost výsledného obrázku. Až budete s nastavením spokojen, stisknete tlačítko Uložit.
Všem moc děkuji, použil jsem radu z první odpovědi a nainstaloval jsem si FastStone a jsem nadšen. Tento program je velmi podobný mnou používanému XnView, ale dávková konverze je mnohem lepší, pomocí této funkce jsem cca 80 obrázků během několika minut převed a zmenšil z 2,5MB na 30kb při kvalitě 80%. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.