Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit wifi

Od: honza123* odpovědí: 48 změna:
dobrý den,Mám problém s nastavení wifi. Vím, že už to tu bylo několikrát psaný. Bohužel jsem vyzkoušel všechny možné postupy, návody a rady a pořád se mi nedaří připojit. Našel jsem i na internetu několik postupů a bohužel nic nepomáhá. Mám 1 PC napojený na kabel a notebook, který bych chtěl propojit přes wifi. Pořídil jsem si wifi router TP LINK TL WR543g. Router se mi většinou podaří spojit se sítí ale síť už se nespojí s internetem. Myslím si, že je někde chyba v nastavení WAN Kde jsem nastavovalIp adresu 10.4.0.193,maska: 255.255.255.0default getaway 10.4.0.1primary DNS 10.4.0.1výpis z cmd ipconfig/allmso-bidi-font-size:11.0pt"> Primární přípona DNS. . . . . . . :justify;line-height:normal">11.0pt">Typ uzlu. . . . . . . . . . . . : hybridníjustify;line-height:normal">11.0pt">Povoleno směrování IP . . . . . . : Nejustify;line-height:normal">11.0pt">WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Nejustify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti 3:justify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Stav média. . . . . . . . . . . : odpojenojustify;line-height:normal">11.0pt">Přípona DNS podle připojení . . . :justify;line-height:normal">11.0pt">Popis . . . . . . . . . . . . . . : TAP-Win32 Adapter V9justify;line-height:normal">11.0pt">Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-FF-73-45-30-20justify;line-height:normal">11.0pt">Protokol DHCP povolen . . . . . . : Anojustify;line-height:normal">11.0pt">Automatická konfigurace povolena: Anojustify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:justify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Přípona DNS podle připojení . . . :justify;line-height:normal">11.0pt">Popis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-Ejustify;line-height:normal">11.0pt">Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)justify;line-height:normal">11.0pt">Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-26-18-70-30-4Cjustify;line-height:normal">11.0pt">Protokol DHCP povolen . . . . . . : Anojustify;line-height:normal">11.0pt">Automatická konfigurace povolena: Anojustify;line-height:normal">11.0pt">Spojení - místní adresa IPv6 . . . : fe80::fd3f:7e7f:a144:a11e%10(Preferovanéjustify;line-height:normal">11.0pt">)justify;line-height:normal">11.0pt">Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 10.4.0.193(Preferované)justify;line-height:normal">11.0pt">Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0justify;line-height:normal">11.0pt">Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 20. ledna 2011 22:44:10justify;line-height:normal">11.0pt">Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 20. ledna 2011 23:44:10justify;line-height:normal">11.0pt">Výchozí brána . . . . . . . . . . : 10.4.0.1justify;line-height:normal">11.0pt">Server DHCP . . . . . . . . . . . : 10.4.0.1justify;line-height:normal">11.0pt">IAID DHCPv6. . . . . . . . . . . : 251666374justify;line-height:normal">11.0pt">DUID klienta DHCPv6. . . . . . . . : 00-01-00-01-11-38-A2-E0-00-1F-C6-3A-9A-7justify;line-height:normal">11.0pt">9justify;line-height:normal">11.0pt">Servery DNS . . . . . . . . . . . : 10.4.0.1justify;line-height:normal">11.0pt">Rozhraní NetBios nad protokolem TCP/IP. . . . . . . . : Povolenojustify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Adaptér pro tunelové připojení Připojení k místní síti*:justify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Stav média. . . . . . . . . . . : odpojenojustify;line-height:normal">11.0pt">Přípona DNS podle připojení . . . :justify;line-height:normal">11.0pt">Popis . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{73453020-F66E-48D7-941E-D2CED0F12justify;line-height:normal">11.0pt">72F}justify;line-height:normal">11.0pt">Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0justify;line-height:normal">11.0pt">Protokol DHCP povolen . . . . . . : Nejustify;line-height:normal">11.0pt">Automatická konfigurace povolena: Anojustify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Adaptér pro tunelové připojení Připojení k místní síti* 6:justify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Stav média. . . . . . . . . . . : odpojenojustify;line-height:normal">11.0pt">Přípona DNS podle připojení . . . :justify;line-height:normal">11.0pt">Popis . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interfacejustify;line-height:normal">11.0pt">Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01justify;line-height:normal">11.0pt">Protokol DHCP povolen . . . . . . : Nejustify;line-height:normal">11.0pt">Automatická konfigurace povolena: Anojustify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Adaptér pro tunelové připojení Připojení k místní síti* 3:justify;line-height:normal">11.0pt">justify;line-height:normal">11.0pt">Stav média. . . . . . . . . . . : odpojenojustify;line-height:normal">11.0pt">Přípona DNS podle připojení . . . :justify;line-height:normal">11.0pt">Popis . . . . . . . . . . . . . . : isatap.{4E88389D-3541-4CFA-9FA9-9C54C43E2justify;line-height:normal">11.0pt">CCB}justify;line-height:normal">11.0pt">Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0justify;line-height:normal">11.0pt">Protokol DHCP povolen . . . . . . : Nejustify;line-height:normal">11.0pt">Automatická konfigurace povolena: Ano

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

1x

Tipuju, že se nemůžete na Internet dostat proto, že váš poskytovatel Internetového připojení chrání linku pomocí MAC adresy, samozřejmě za předpokladu, že máte správnou IP adresu. Je třeba zadat do routeru stejnou MAC adresu jakou má vaše PC ( předpokládám, že původně bylo zapojeno do Internetu ). Pokud vám funguje místní síť, měl by vám potom fungovat i internet

doplněno 21.01.11 16:46:

Ještě bych zkontroloval, jestli náhodou nemáte router nastavený jako repeater a podobně.

jirbar*

Tohle přesně tam má již napsané. Dělá prý vše podle návodu. Nic bych za to nedal, že si plete IP adresu s MAC adresou. Prostě chce to router správně naklonovat.

hodnocení

0x

Když odpojíte notebook ze sítě a zkusíte se připojit na net jen kabelem přes router,tak nejede?

Myslím,že chyba bude v nastavení mac adresy.

Místní adresu IPv6 to nabídlo automaticky?

honza123*
hodnocení

Když odpojím PC ze sítě a připojím to přes router, tak to nejde. IPv6 je v Pc nastaveno aby to našlo adresu automaticky. Mac adresu jsem klonoval a nic.

hodnocení

0x

A myslíte že pc může mít stejnou ip jako router na wan straně?

honza123*
hodnocení

bohužel nemuže. když to zadám do routeru tak mi to napíše

"WAN IP address and LAN IP address cannot exist at a same subnet. Please input another IP address."

Já vim, že nemůže, ale proč máte tuhle ip na pc? Co máte nastavené na wan routeru? Co na lan routeru? A jak síť v pc? To co máte v pc musí mít router...

jirbar*
hodnocení

0x

Mám přesně tentýž a vše naprosto bez problémů. Jen to chtělo nejdřív naklonovat MAC adresu na MAC adresu původně připojeného PC k internetu.

ab-forum.info/...

honza123*
hodnocení

to už jsem, taky zkoušel, a nic

jirbar*

Není žádné nic, to že jsi to zkoušel ještě neznamená, že to bylo uděláno dobře. Nevěřím, že jsi si za tak krátkou dobu stáhnul přiložený kompletní návod a postupoval krok po kroku.

Asi je jednodušší ať to vyřeší jiní, byť by si informace o provedených krocích museli cucat z prstu.

honza123*
hodnocení

tyhle návody znám z internetových stránek, Dokonce ten jeden jsem studoval dost podrobně a podle toho jsem to nastavoval.

Dodáš nám ty obrázky nastavení? Nebo to chceš zopakovat?

simparanka
hodnocení

0x

Ještě že wi-fi nemám *smich*

honza123*
hodnocení

Tak jsem kontaktoval poskytovatele internetu, aby mi řekl některé údaje, které bych měl nastavit na WAN. Řekl, že se to nastaví automaticky z DHCP. OK nastavil jsem automaticky. MAC adresu jsem taky naklonoval a je stejná jak v WAN tak i v PC. Zkontroloval jsem to na CMD... ipconfig/all. V PC mám taky všechno nastavené automaticky,( ip adresa, DNS ...) Po každé změně restartuji router a nic. Několikrát jsem restartoval i router. na routeru svítí vše jak má. po připojení routeru se router automaticky spojí s PC ale router s poskytovatelem ne.

honza123*
hodnocení

Tak jsem kontaktoval poskytovatele internetu, aby mi řekl některé údaje, které bych měl nastavit na WAN. Řekl, že se to nastaví automaticky z DHCP. OK nastavil jsem automaticky. MAC adresu jsem taky naklonoval a je stejná jak v WAN tak i v PC. Zkontroloval jsem to na CMD... ipconfig/all. V PC mám taky všechno nastavené automaticky,( ip adresa, DNS ...) Po každé změně restartuji router a nic. Několikrát jsem restartoval i router. na routeru svítí vše jak má. po připojení routeru se router automaticky spojí s PC ale router s poskytovatelem ne.toto je nastavení na routeru. bohužel fotku stránky se mi nepodařilo udělat tak jsem to jenom zkopíroval. normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">Router Status text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Firmware Version: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">3.7.1 Build 080904 Rel.62330n text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Hardware Version: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">WR543G v2 0815311C normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">LAN text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">MAC Address: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">D8-5D-4C-E8-6C-3C text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">IP Address: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">192.168.1.1 text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Subnet Mask: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">255.255.255.0 normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">Wireless text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Wireless Radio: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">Enabled text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Name (SSID): normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">TP-LINK_E86C3C text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Channel: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">4 text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Mode: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">54Mbps (802.11g) text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">MAC Address: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">D8-5D-4C-E8-6C-3C normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">WAN text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">MAC Address: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">00-26-18-70-30-4C text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">IP Address: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0.0.0.0 normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">DHCP text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Subnet Mask: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0.0.0.0 normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS"> text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Default Gateway: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0.0.0.0 normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#003399;mso-fareast-language: CS"> Obtaining Network Parameters... text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">DNS Server: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0.0.0.0 , 0.0.0.0 normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">Traffic Statistics line-height:normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">Received line-height:normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">Sent text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Bytes: line-height:normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0 line-height:normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">32538 text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">Packets: line-height:normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0 line-height:normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">495 text-align:right;line-height:normal"> font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-fareast-language:CS">System Up Time: normal"> mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-fareast-language: CS">0 day(s) 00:02:31
honza123*
hodnocení

omlouvám se nevím jak je to možné, že se zobrazil takový paskvil

doplněno 23.01.11 23:11:

ještě mě napadá, že router je někde poškozený.

Obrázek: poradte.cz/...

Zkus ty obrázky a koukni na režim...zda máš routing, nebo bridge...

honza123*
hodnocení

Dneska jsem to probíral s několika lidma z prodejny s výpoč. technikou. I když zadám aby se adresa načetla automaticky tak na stránce routeru jsou jen 000000. Dioda na routru ale svítí. Taky mi potvrdili, že poskytovatel, od kterého mám internet. nic neblokuje a nechává vše automaticky. takže poskytovatelem to není. zkusím obrázek.

doplněno 24.01.11 15:55:

a ještě další.

Jak nastavit wifi
honza123*
24.01.11 15:55
hodnocení

další

Jak nastavit wifi #2
honza123*
hodnocení

a ten režin zjistím kde?

Jak nastavit wifi #3

Vyfoť nastavení wan, ne tedy status, ale tam kde nastavuješ :)

honza123*
hodnocení

mohu nastavit tady:

Jak nastavit wifi #4
honza123*
hodnocení

nebo tady. I když je zvoleno automaticky tak by se mělo nastavit automaticky a stejně jsou tam 00000

Jak nastavit wifi #5

Jak jsi byl připojený k internetu před tím, než jsi pořídil ten router TP-Link?

honza123*
hodnocení

venku mám wifi a z toho jde kabel do malé krabičky (modem to určitě není). je to napájeno na 220v. Né na adapter. ze spodu je napsáno "carrier poe adapter". když tam napojuji ten router musím to přes tuto krabičku. Zkoušel jsem to i bez ní ale to potom mi nesvítí na routeru WAN.

Resetuj ten router a na chvíli odpoj napájení od toho výše popsaného adaptéru. Stačí 10 vteřin. Pak to zase všechno zapni. MAC adresu v první fázi na routeru neklonuj.

Připoj kabel od antény přímo do PC a zkus nastavit přidělení IP adresy přes DHCP. Pokud to nepůjde, zkus nastavit síť podle údajů dodaných providerem. Alespoň v jednom případě by internet měl jít. Pokud ne, může být chyba v AP které je vzdáleně napájeno právě přes onu krabičku.

Když inernet pojede nebude pak už problém nakonfigurovat i ten router na straně WAN. (to uděláš se stejnou konfigurací jakou měl PC při chodícím internetu. Na PC pak ale nastavíš vždy DHCP) Kdyby něco, ozvi se.

honza123*
hodnocení

to co popisuješ jsem už zkoušel několikrát. Jenom ne to , že z antény zapojit rovnou do PC. To jsem udělal teď. Jediné údaje, které mi provider poskytl když jsem ho o to žádal, je: kopíruji:

WAN rozhraní nastavte na automatickou konfiguraci, náš WiFi přijímač předá parametry automaticky pomocí DHCP. Ve výchozím nastavení většiny routerů je právě tato volba jako výchozí.

ještě posílám obrázek z CMD, když běží internet bez wifi routeru a spojení je OK.

Jak nastavit wifi #6

Vyresetuj router do továrního nastavení...kdo ví co jsi tam všechno prováděl ;)

honza123*
hodnocení

to už jsem dělal nekolikrát

Pak může být chyba v routeru. Prostě je vadný pokud se na něm WAN nenakonfiguruje jako tvůj PC když ti běží internet bez routeru.

honza123*
hodnocení

s PC se ale spojí, né s WAN. Asi ho zkusím reklamovat.

doplněno 28.01.11 16:27:

tak jsem nastavil jinak mod, ručně jsem zadal čísla na WAN a ono se to spojilo. Bohužel to padalo tak jsem ještě naklonoval Mac adresu a drží to. Problém je ještě v tom, že se mi nezobrazují stránky. Je tam jenom bílo.

hanher*
honza123*
hodnocení

tak jsem nastavil jinak mod, ručně jsem zadal čísla na WAN a ono se to spojilo. Bohužel to padalo tak jsem ještě naklonoval Mac adresu a drží to. Problém je ještě v tom, že se mi nezobrazují stránky. Je tam jenom bílo.

Jaký mod? Už jsem ti dříve psal co tam máš nastavené, nebo by jsi tedy měl mít... Z tvojich informací je to opravdu na věštění :(

honza123*
hodnocení

tak jsem všechno resetoval. LAN se nakonfiguroval sám. WAN i když mi provider napsal, že to mám nechat automaticky, tak jsem to nakonec musel nakonfigurovat ručně. V příkazovém řádku jsem zaslal ping na Pc a spojilo se to v pořádku. Poslal jsem ping na providera a taky v pořádku. Poslal jsem ping na 77.75.76.3 (seznam) a taky v pořádku ale když tam pošlu ping www.seznam.cz tak se nic nestane.

O to se stará dns server...pokud jsi to nastavil ručně tak jsi asi nezadal žádný :)

honza123*
hodnocení

nastavil jsem primary DNS: 10.4.0.1

doplněno 06.02.11 22:25:

u LAN se to nastaví automaticky. U WAN sen vypsal 10.4.0.1. Tak jak je to napsáno v ipconfig/all

Nastavil kdy? Teď? Předtim? V ipconfigu před připojení routeru? Nebo po? Já mam v tvojich odpovědích nehorázný bordel. Prostě to nastav opačně než jsi měl, nejlépe automatiku a v pc hlavně taky automatiku nebo ip adresu routeru

honza123*
hodnocení

Před připojením routeru jsem zadal do příkazového řádku ipconfig/all. Údaje jsem si poznamenal.

Adresa IPv4 10.4.0.193

maska 255.255.255.0

Výchozí brána 10.4.0.1

server DHCP 10.4.0.1

server DNS 10.4.0.1

viz obrázek nahoře

potom jsem se přes webový prohlížeč dostal do routeru. Provedl jsem rychlé nastavení přes Quick Setup- vybral jsem AP router. nastavil jsem připojení Dynamic IP a nastavil jsem region pro čr, změnil kanál na 9. a uložil jsem to. Restartoval jsem router a vypojil jsem i napájení. Spojil se jen router s PC. V příkazovém řádku jsem napsal ping na PC - v Pořádku. na poskytovatele (10.4.0.193) napsalo mi to, že vypršel časový limit žádosti.

v ipconfigu jsou tyto údaje:

Adresa IPv4 192.168.1.100

maska 255.255.255.0

Výchozí brána 192.168.1.1

server DHCP 192.168.1.1

server DNS 192.168.1.1, 10.4.0.1

Resetoval jsem to na tovární nastavení a začal od začátku akorát WAN jsem nastavoval ručně Static IP:

IP adresa 10.4.0.193

Subnet mask 255.255.255.0

Default Getaway 10.4.0.1

Primary DNS 10.4.0.1

zkoušel jsem i secondary DNS 192.168.1.1

i obráceně i pokaždé jen jedno na Primary DNS

Restartoval jsem router a vypojil jsem i napájení i napájení. V příkazovém řádku jsem napsal ping na PC - v Pořádku. na poskytovatele (10.4.0.193) - v Pořádku. Ping na 77.75.76.3 napsalo mi to, že vypršel časový limit žádosti. Ping na www. seznam.cz mi to napsalo Hostitel se pomocí Ping nepodařilo najít.

jirbar*

Máš vypnutý Firewal

Na tom pidi obrázku je ale opravdu konfigurace přes DHCP. Tím pádem to nech na wan nastavení routeru. Nenastavuj to přes quick setup, ten přeskoč a naházej sem obrázky wan módu a wan nastavení až se zorientujem

doplněno 07.02.11 18:58:

Tak přesněji kolonka operation mode...co tam máš? Pro jistotu :)

Na přiďelení ip musíš taky chvilku počkat, čekáš nebo to hned vypínáš?

honza123*
hodnocení

Tak na operation modu mám toto:

doplněno 07.02.11 20:48:

po uložení změn restartuji. Ale než jdu do příkazového řádku tak se dívám na spodní lištu počítače v pravo dole jestli se na ikoně objeví globus. jako že jsem připojenej. To většinou čekám tak 1-2-minuty, někdy i déle a pak jdu do příkazového řádku zkontrolovat co se stane když odešlu ping.

Jak nastavit wifi #7
honza123*
hodnocení

tady se nastavuje WAN:

Jak nastavit wifi #8

Hmmm, podle všeho se zdá vše v pořádku... Zkus ještě kouknout na stránky tp linku a přehrát FW, to už se mi taky stalo u fungl nového zařízení, akorát to byl printserver- tvářil se OK a neběhal. Pokud máš možnost tak to zkus na jiném routeru.

mimochodem, pokud jde ta POE krabička otočit tak doufám že ji nemáš obráceně- aby jsi nenapájel wanku routeru ;)

honza123*
hodnocení

Na POE jsou dva označené vstupy. LAN tam vede kabel do PC a POE tam vede kabel z venkovní antény.

O tom přehrání FW jsem taky přemýšlel. Jenom se mi zdálo divné, že bych to musel dělat u fungl nového routeru.

Jiný router bohužel nemám.

doplněno 07.02.11 22:00:

tak jsem přehrál FW a žádná změna.

Tak to se omlouvám, ale takhle na dálku už mě víc nenapadá :( Pokud nemáš jiný router tak můžeš zkusit tenhle u někoho komu připojení běhá a nebo se zkusit dohadovat na prodejně, že nejde... Třeba by mě napadlo něco kdybych tam seděl, ale takhle už ne... Přesně pro tyhle případy mam doma servisní router :) Ale pochybuji, že bydlíš kousek :)

honza123*
hodnocení

uvažuji, že si koupím ještě jeden router. Nevím jestli si mám koupit ten samý, nebo nějaký jiný. Na tento jsem právě viděl docela dobré recenze na Heuréce a na Mallu, tak jsem si ho koupil a ouha, ono to nefunguje. Tak ještě nevím jestli ten samý, nebo od té značky jiný, nebo jinou značku.

doplněno 08.02.11 15:27:

obávám se, že když jsem tam přehrával FW, tak by mohl být problém s reklamací.

FW neni důvod k neuznání reklamace. Pokud je vše korektně dokončeno tak to problém neni. Pokud by se vám to kouslo tak to už bude problém dokázat, že jste to nezmršil.

TP-link neni špatný ve své cenové kategorii, já jinak ale rád kupuji ASUS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]