Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na diakritiku ve Windows 7?

Od: wladi* odpovědí: 11 změna:

Kamarád si koupil notebook s Windows 7,pomáhal jsem mu to uvést do chodu.Nemohu ale přijít na to,jak se dostat při psaní na diakritická znaménka /š,č.ř atd./ I když přepnu z ČZ na EN,tal stále mi ukazuje místo š trojku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

Zadával jste rozvržení CS klávesnice už při instalaci Windows?

doplněno 19.01.11 19:15:

Na liště dole vpravo musíte mít "CS".

wladi*
hodnocení

Na liště vpravo dole mám cs,zkoušel jsem i s en.

ladinpraha*

SHIFT + číslice!

doplněno 19.01.11 19:24:

S Win7 to nemá nic společného.

kato*

Přesně tak:) podržet Shift+číslo

wladi*
hodnocení

Díky za radu ale mohu vyzkoušet až zítra.Pokud se ale nepletu,tak jsem to samozřejmě takhle zkoušel.Já sám mám Win XP a to bylo první,co mě napadlo,dělat to,jak jsem zvyklý.

paaja*

Shift při nastavené CS klávesnici přepíná za normálních podmínek na číslo. Písmena s diakritikou by měla jít napsat jednoduchým stiskem. Tam bude nějaký jiný problém. O jaký program konkrétně jde? Nepřepíná si náhodou sám CS klávesnici zpět na EN? Kontrolujte si to průběžně v pravém dolním rohu. Není to DOS program?

wladi*
hodnocení

Problém je v tom,že na klávese jsou čtyři symboly a to: žebříček,š a dvakrát trojka /nahoře i dole/ Ať dělám co dělám,š se nechce ukázat.

ladinpraha*

A zkusil jsi Fn + číslice?

wladi*
hodnocení

Sorry,co je Fn?

Fn je klávesnice hned vedle levého Ctrl

wladi*
hodnocení

Mockrát díky,už to funguje.Já to Fn znám jako Windows.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]