Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba s micro sd

Od: toms odpovědí: 10 změna:

zdravim mam takyto problem,mal som pamatovku 2GB v telefone micro sd vsetko vzdy islo aj ked som pripojil mobil k pc,teraz uz ten mobil nemam zostala mi pamatovka a ked ju dam do micro sd adpatera -funkcneho- aj pamatovka je este vcera mi isla v mobile tak mi to v tento počitač zobrazi ako SD drive (F:),a ked ju dam otvorit tak vypise disk nieje naformatovany,disketa v jednotke f nieje naformatovana chcete naformatovat teraz?a ked dam formatovanie tak vypise ze disk je chraneny proti zapisu a nejde sformatovat

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta karta je MicroSD nebo MicroSDHC? Byl na ni v mobilu přístup chráněný heslem?

toms
hodnocení

micro sd iba

2GB karty v provedení SDHC neexistují, HC znamená high capacity a to se týká karet 4GB a výše. Doporučuji zkusit v jiné čtečce.

Jasně asi tak jako když mi v obchodě tvrdí, že nejsou 4GB SD:

pametove-karty.heureka.cz/...

4GB SD existují, ale jelikož už s nimi bývají problémy tak se moc nevyskytují, sám mám 3ks a jedou mi v zařízeních na SD asi 10x pomaleji na zápis než ten samý model a výrobce s 2GB kapacitou. Takže hranice SD / SDHC je celkem jasná ;)

doplněno 19.01.11 08:29:

Ten odkaz moc nechápu *smich*

toms
hodnocení

no skusal som ju dat do kamaratovho mobilu a tiez to chcelo formatovat potom ukazalao ze kapacita 583mb iba a ked som nanu chcel nieco presunut tak sa restartoval mobil,a v mojom mobile mi isla normalne,sice som ju dostal k tomu mobilu

Doporučuji dát opět do čtečky a podívat se na ní v PC ve správě disků.

(ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače - správa disků)

toms
hodnocení

a v tom spravcovi teda co zsitim?

toms
hodnocení

ano vidi mi ju v spravcovi zairadeni

Ten odkaz je stejně blbej jako celý dnešní den. Ach jo. No třeba zítra bude líp. Tak snad jen pro doplnění, kapacity SD karet jsou tyto:

SD: 1 MB _ 4 GB
SDHC: 4 GB _ 32 GB
SDXC: 32 GB _ 2 TB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]