Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mít stále roztočený disk?

Od: petr20* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

vlastním externí harddisk, který mám připojený pomocí USB k PC. Tento disk se ale po chvíli nečinnosti zastaví, a přestane se točit. Když ho tedy třeba dvacet minut nepotřebuju a pak z něj přečtu data a zase ho nechám být, tak to vždycky dlouho trvá. Myslíte, že by nějak šlo udělat, aby se točil pořád a tak se nemusel při každém požadavku znovu "aktivovat"? Když se to stane třeba 5x do hodiny tak to už docela zdržuje.

Děkuju za odpověď.

Petr M.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Sice nevím, jestli to je pro HDD ideální řešení, ale asi by to šlo např pomocí antiviru. V AV nastavit při nečinnosti HDD kontrolu dat a tím by měl být stále roztočený.*nevi*

hodnocení

0x

Podívej se do správy napájení a tam zruš vypínání napájení disku při nečinnosti. Náš Windows 7?

petr20*
18.01.11 22:05
hodnocení

Mám XP.

I tak se podívej, jak máš nastavené Možnosti napájení:

extranotebook.cnews.cz/...

petr20*
hodnocení

Tam mám nikdy nevypínat, a přesto to na ten externí neplatí.

Externí disky si své vypínání řeší samy

hodnocení

0x

Můžeš sem napsat, co to je za externí disk, tedy výrobce a označení?

rv*

Připojuji se. Tato vlastnost není u externích disků běžná a pokud ho mám připojený jako domácí zdroj dat, chci aby celý den neběžel.

petr20*
hodnocení

Samsung G3 Station 1TB

je stejný jako tenhle na czc: czechcomputer.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]