Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivirus a infiltrace

Od: perikles14 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám nainstalovaný antivirus eset - no a spustil sem hlbkovu analyzu počítače - objevilo mi tam 10 infiltrácii - po dokončení analyzy mi to ukázalo okno -

Nekteré lečené soubory boli spuštene nebo používané jinými aplikacemi. Akce, které byli na nich vykonané se projeví až po reštartovaní počítače. Chcete reštartovat počítač? Ano Ne

Dal sem ano - udelal sem nejakou hloupost?

Po reštartovaní počítače sem šel znova na eset - kliknul na kontrolu počítače - pod výberem a nastavením tech kontrol se mi zobrazilo: 1. datum a čas poslení kontroly: proste datum a čas

2. Výsledek poslední kontroly: 10 infikovaných suboru / 10

3. vylečené soubory: (políčko byo prázdne)

4. verze vir.. databázy: ...

Pak sem dal provezt znovu hlbkovou analyzu: našlo mi to 4 infiltrace - když sem po dokončení analyzy nestisk reštartovat počítač to okno (výše uvedené - nektere lečené soubory byli spuštené nebo...) se samo zavrelo a pod vyberem a nastavení tech kontrol byo:

2.výsledek poslední kontroly: 4 infiltrace

3 počet vylečených soboru: 4 vylečené

Tak ted fakt nevím jestli sem pri 1. hlb. analyze udela hloupost že sem dal restartovat počítač... Poradí mi nekdo kdo se do toho rozumí? Dik...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

0x

Soubory se ti vyléčily, ale změna se projeví až po restartu. Tj. restartuj počítač.

bena*
hodnocení

0x

Já bych udělal znovu kontrolu v Nouzovém režimu.

Jinak doporučuji provést kontrolu programem Malware Bytes Anti-Malware. Též doporučuji pro jistotu provést kontrolu programem HijackThis.

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a emailem mi odešlete na honza.bencik@hotm/.... Po zkopírování obsahu klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]