Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat - koupil sem si notebook s OS Windows 7 home premium. Jedného dne sem asi z internetu ztáhnul nežádoucí software a nevedel jak to odinstalovat tak sem použil centrum akcií - kde byla položka Obnova systému - tak sem si obnovil systém do stavu v kterem byl pred 3 dny... No po obnove systému me muj antivirus (eset smart security) upozornil - že systém windows nebyl aktualizován - byl tam popis daného problému a nejaké aktualizace systému windows - ja ich nainštaloval - no nevím jestli sem tím nenainštaloval i nejakou nežádoucí aktualizaci kt. delá potíže... Nektere aktualizace systemu se nedaj odstránit, chci se zeptat, když sem koupil notebook už s nainstalovaným OS a nedostal k nemu žády cd - dvd dá se to nejako preinstalovat ten windows 7 - abych mel ten Os v stejnym stavu jako pri koupe počitače (aby byli v položce windows update len ty aktualizace kt. jsem mel pri koupe počítače?)? Po aktualizaci systému se mi v počítači objevili taky " 2 programy" jako - Removed MSXML 4.0 SP2 (KB9...) - co to jake je? A ješte se chci zeptal jestli mužou aktualizce odhalit nelegálny softver jako napr. windows office?
Oficiální aktualizace Microsoft nelze označovat za nežádoucí a dělající potíže. Tedy ne v tom smyslu, že by poškozovaly počítač či legální software třetích stran.
Ano, některé aktualizace, které Microsoft vydává, mohou kontrolovat legálnost software firmy Microsoft.
Windows by měly umět vytvořit záchranné a systémové disky, které se používají k obnově instalace Windows - to by měla být první věc co uděláte, když si koupíte PC a nejsou u něj instalační DVD. Což je dost podivné. Nejsem si jist, zda je vůbec možné prodávat PC s legálním operačním systémem, aniž by u něj byl výlisek s tímto systémem.
No určite sem si ten disk nevytvoril. No a když si koupím nový OS ten samej - windows 7 home premium - jako dá se to pak preinstalovat?
taky v te položce centrum akcí - obnova systému je tabulka s datumem a časem, popisem udalosti a typu udalosti - kde jsou ty dva programy Removed MSXML 4.0 sp2 (KB9...) a v tabulce typ je napsáno odinstalovat, jsou tam popisy udalostí jako obnova systému nebo windows update no jeno pri tech dvou - removed msxml... je v typu napsáno odinstalovat...?
Ve startu a "všechny programy" bude složka "Recovery", což je záloha systému pro obnovení, pokud jste při první instalaci nevytvořil zálohu jinou. Je to závislé od značky NTB, já to Recovery mám ve složce Acer. Z tohoto Recovery uvedete NTB do stavu při zakoupení.
Aktualizace systému nelegální software neodhalí, mě se to nestalo
No když si koupín nový OS ten samej - windows7 home premium dá se to preinstalovat a vrátit do puvodnýho stavu jako pri koupe notebooku? To už asi kopím na vice počítačú family 3 pack - no jenom by me zajimalo jestli to je pro 3 počítače - musi do byt v jedne domácnosti nebo si to muže nainstalovat treba i nekdo jinej kdo bydlí pár km ode mne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.