Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wi-fi problem

Od: richard* odpovědí: 4 změna:

Dobry den mam problem

Dostal jsem novy NB tak jsem si rekl ze ho pripojim na internet pres Wi-Fi (PC mam pripojeny pres modem ... normalni kabelovy zadne USB)

avsak kdyz pripojim vse podle navodu (Modem presmeruju do Wi-Fi Routeru , Pc pripojim pres LAN a do PC a NB dam Wi-Fi prijimace) tak se sice pripojim i z PC i z NB k sobe nebo do weboveho rozhrani ale nedostanu se na internet ... Proste se nepripoji

Za jakoukoliv pomoc dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pngi*
hodnocení

0x

Úplně jsem to nepochopil... ale důležité je, aby modem a WAN port na routeru byl propojený kříženým kabelem. Není třeba v routeru nastaveno filtrování MAC adres?

Tak to zrovna důležité neni.

Tady bych považoval za důležité jestli je wan port na routeru nastavení stejně jako byl předtim počítač- tedy ip adresa, maska, brána a dns. To je první věc po které bych šel. Taky bych prošel zda na wan a lan straně nemam stejné rozsahy sítě, ne všechny routery si to přepnou automaticky.

Ta MAc adresa je dobrý pokus, ale ne na routeru doma (zvláště u nového), ale u poskytovatele, tedy zda neni připojení blokováno jen pro určitou MAC adresu

richard*

Omlouvam se ale v tomto oboru jsem trosku laik ...

Modem mi zapojoval do PC technik od UPC takze o nastaveni modemu toho moc nevim ... Pokud bys mi popsal jak to mam udelat byl bych moc vdecny

Nu máš nějak nastavené ip adresy na počítači. Budeš to mít napsané i ve smlouvě. Tak nastavíš v pc vše automaticky a připojíš se na webové rozhraní routeru. Do nastavení WAN napíšeš ty ip adresy. Pak by ti to mělo běhat, jen nastavíš ještě wifi (wlan). Jako je jméno- ssid, šifrování - wpa2 nejlépe a heslo- pre shared key. Taky u UPC je nutnost po připojení routeru zrestartovat upc modem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]