Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systém se nenastartuje ani v nouzovém režimu.

Od: edge* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Instaloval jsem nejnovější ovladače integrované zvukovky. Nefungovaly ale správně, tak jsem se rozhodl obnovit systém před tuto instalaci. V nabídce však instalace ovladačů zvuku nebyla, tak jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl obnovit systém na aktualizaci windowsu. Po obnovení a načítání systému se objeví jen černá obrazovka a kurzor myši. Systém nelze načíst ani v nouzovém režimu. Potřeboval bych tedy poradit,jak se v tomto okamžiku zachovat a tento problém vyřešit.

Budu rád za každou Vaši radu, předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vložit instalační CD do mechaniky, nabootovat z ní a pokusit se opravit stávající instalaci operačního systému. Pokud ani to nepomůže, zbývá nová čistá instalace.

Postupy jsou uvedeny zde:

technet.idnes.cz/...

edge*
hodnocení

Díky moc vyzkouším to. Stejně se todá udělat i s W7? No a ještě by mě zajimalo jakou klávesa slouží na deskách gigabite pro boot systému z instalačního CD? Děkuji

Musíš vejít do BIOSu PC a tam jako první nastavit bootování z CD. Po úspěšné opravě pak nastavíš zpět bootování z pevného disku. Někdy je možno zvolit zařízení, ze kterého se bootuje, stiskem klávesy při startu PC.

Změna v BIOSu se provádí takto:

hiren.info/...

edge*
hodnocení

Tak systém se mně podařil rozjet. Při obnově se asi z nějakého důvodu neobnovil systém zcela úplně, po nabootování CD jsem zvolil znovu obnovu systému a to již proběhlo v pořádku.

Nicméně jsem tím způsobem zase nazačátku, kdy mně nejel vůbec zvuk... Ve windows XP byla va vlastnostech zvuku jednoduše k dispozici odinstalování a zpětné nainstalování ovladačů zvuku, je tato možnost i u W7? Nebo alespoň jiný způsob, jak vyřešit tento problém. Před mým problémem jsem rozchodil sice zvuk, basy však rozjet nešly...

Děkuji mnohokrát za rady s bootováním, určitě to využiji při reinstalaci XP u rodičů, ten PC už to potřebuje jako sůl..

Ve Windows XP je možno ze správce zařízení odinstalovat ovladač na dané zařízení. Tato funkce je i ve Windows 7. Dialog je obdobný:

home-network-help.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]