Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba ram pameti

Od: finelf odpovědí: 21 změna:

Dobry den mam takovy problem: mam kit 2krat 1gb ram na desce mam 4 sloty na ramky... Kdzy tam zapojim dlasi 2gb tak se pocitac rozjede, ale diody na desce nesviti a do obrazovky nejde signal. Nevite nekdo cim to muze byt?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

- špatně docvaknuté paměti
- špatné paměti
- jelikož jsi ani nenastínil co máš za stroj tak píšu moc RAM
- nekompatibilní ramky
- na samotné ty nové to vlastně jede?
- víc teď nerozepíšu, ale něco bych určitě našel :)

finelf
hodnocení

Omlouvam se ale psal jsem to pres mobil, protoze me vypadl net. No takze zakladdni deska: gigabye EP31-DS3L, ramky jsou kompatibilní a fungují. Ted popsi zavadu: Kdyz zapojim ramky kit2gb-2krat1gb... Vsechno funguje, ale kdyz zapojim dalsi 2gb uz v jednom, tak ze PC zapne, ale na zakladni desce maji sviti 4 diody, ktere ze rosviti a za cca2 sekundy pretanou a obraz nenabehne. Nevite cim to muze byt, nebo co stim udelat? Jo a ramky ty jedny jsou v dual-chanelu.

jaar

Ahoj tve desky jsou tři revize a všechny podporují RAM do 4GB. S tím zapojením bude asi sranda chápu , že zapojuješ 1GB-1GB-2GB, budes muset vložit ještě jednu RAM-ku a nemusí byt zrovna 2GB. stačí jen stejna frek. pak se uvidí , dam ti obr, zapojeni RAM i význam těch diod ...tak snad to pomuze

Chyba ram pameti

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Tak ty nové zase vyndej a nacvakávej po jedné.MB také nemusí tolik RAM podporovat.

finelf
hodnocení

Jojo akdy mi je das? :D

jaar

Kdyz měls na tu 2gb tak jedna navíc ti nic neuděla;). A nebo tam nech jen ty dve a maš po probl.

finelf
hodnocení

Omlouvam se ale psal jsem to pres mobil
, protoze me vypadl net. No takze zakladdni deska: gigabye EP31-DS3L, ramky jsou kompatibilní a fungují. Ted popsi zavadu: Kdyz zapojim ramky kit2gb-2krat1gb... Vsechno funguje, ale kdyz zapojim dalsi 2gb uz v jednom, tak ze PC zapne, ale na zakladni desce maji sviti 4 diody, ktere ze rosviti a za cca2 sekundy pretanou a obraz
nenabehne. Nevite cim to muze byt, nebo co stim udelat? Jo a ramky ty jedny jsou v dual-chanelu.
jaar
18.01.11 19:57

diody

Chyba ram pameti #2
finelf
hodnocení

Oukej... no ale moc jsem toho nepochpil, to vis nejsem ajtacka hlavicka jako ty. Prosim nemohl bys to vysvetlit pro česky mluviciho cloveka? :D Akorat stou ramkou bude problem tu nemam... A ty diodky jsou na co? :D

Ty diody pouze zobrazují aktuální vytížení CPU. Když není procesor zatížený, nemusí svítit vůbec.

Ten 2 GB modul sám o sobě běží? Na jaké frekvenci?

finelf
hodnocení

Je to 800, bezi...

Pak nemusí být ten 2GB modul s těmi dvěma 1GB kompatibilní. Zkrátka se nesnesou.

finelf
hodnocení

Snesou, kdysi to fungovalo, ted nejak ne, ale na jine desce to vali a jine ramky na tehle desce taky...

Tak je přehazuj do různých pozic, snad se ti někdy chytnou.

finelf
hodnocení

Taky me to napadlo, myslis, ze to pomuze?

To ti z ničeho nic přestalo fungovat?

finelf
hodnocení

No, nejak tak :)

Tomu nevěřim, tohle mi tvrdí 50% uživatelů ;) Byl tam nějaký zásah. Proč a jaký?

K otázce- pochopil jsem tě asi špatně, pokud máš paměti 2x1GB a 1x2GB tak to je dost možný problém, já bych to takhle nezapojoval, nejen že přijde o dual channel, ale zasadíš se o problémy

finelf
hodnocení

Ano takhle to mam, ale kdyz to zapojim takjhle tak se pocitac rozjede, ale nenaskoci ty led diody a nejde signal do obrazovky... A jak to mam zapojit?

Máš 4 sloty a 3 paměti, jak by to mohlo fungovat ti nikdo neřekne, musíš to zkusit prostřídat

nebo zkus prodat ty 2GB a koupit raději 2x1GB, nebo prodej 2x 1G a dokup 1x2GB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]