Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na co je prosím router? Je to zařízení které chrání PC a zároveň lze pomoví něco rozšířit (rozvést) síť?
Chci si koupit router pro wifi připojení tak abych mohl pustit jak PC tak chytat wifi, poradí mi někdo typ? Nebo co by mě splňovat a čeho se vyhnout? Děkuji
Mbps znamená rychlost přenosu dat a měla by být několikanásobně vyšší než máte netový připojení kabelem, aby Vás ta wifi nebrzdila při stahování, ale to se většinou nestává. Já mám myslím max. 54Mbps a pevné připojení myslim jen 1Mb/s apod.
Kupte wifi kolem 600 a je to. (asus třeba)
Já mám myslím max. 54Mbps a pevné připojení myslim jen 1Mb/s apod
Raději nemyslet. Lan prvky pro běžné uživatele mají rycvhlosti 10, 100 nebo 1000 Mbit/s.
Wlan, tedy wifi prvky mají 10, 54 neo N je tuším AŽ 100 Mbit/s
To že jsou to jen teoretická maxima jsou snad jasné a zvláště u wifi se na to nedostaneš a pokud jo tak na velice malou vzdálenost za ideálních podmínek
Toho asuse schvaluju, běží mi u bráchovo přítelkyně a na byt je v pohodě, nevíhodou je pevná anténa pro případné připojení lepší antény, ale za tu cenu...
máte pravdu... u mě je to nějaké zašifrované. Mám pevné připojení 10Mbit ale když stahuju přes 1Mb/s se nedostanu zajimavy že?
Ne, zcela normální.
Rychlost připojení 10Mbit/s
Rychlost stahování max 10:8=1,25 Mbyte/s čili cca jedno mega jak píšeš
Dobrý den, doporučuji značku routerů D-link, mám DIR 300 a naprostá spokojenost, jednoduchá instalace a obsluha.
Ja naopak d-link durazne nedoporucuji, mel jsem jiz dva routery teto znacky a byly znacne nespolehlive, jeden zpomaloval internet a wifi furt padalo a druhy zase piskal a po cca roce shorel. Znacku dlink nikdy vice.
Ja D-Link taky nedoporucuju, když jsme u svagra a pripojime se 3x NTB wifi a 1x PC, router zamrzá a je nutný restart. Naopak dobré zkušenosti mám s rotery značky Tenda, konkrétně W368R, sice mírně vyšší cena, ale signál mám v paneláku ještě 2 patna níž. Mám tyto kousky v obou bytech a oba bez problemu fungují i při vysokém zatížení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.