Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je router a jaký vybrat?

Od: kramolisch odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, na co je prosím router? Je to zařízení které chrání PC a zároveň lze pomoví něco rozšířit (rozvést) síť?
Chci si koupit router pro wifi připojení tak abych mohl pustit jak PC tak chytat wifi, poradí mi někdo typ? Nebo co by mě splňovat a čeho se vyhnout? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

search.seznam.cz/...

jaký? podle potřeby

kramolisch
hodnocení

Neporadili by jste mi jaký vybrat? Chci abych měl možnost připojit celkem 2PC + wifi připojení, děkuji

hodnocení

0x

Router je zařízení které spojuje dvě rozdílné sítě. Součástí každého routeru bývá Firewall, který monitoruje provoz na sítí a dle pravidel pouští nebo zastavuje pakety. Předenším tě chrání před útoky z venčí.

Z těch nejnovějších s podporou "N"standardu to může být třeba něco takového:

tplink.com/...

kramolisch
hodnocení

Neví někdo co znamená ta jednotka v Mbps? Kolik by měla být? Díky

Mbps znamená rychlost přenosu dat a měla by být několikanásobně vyšší než máte netový připojení kabelem, aby Vás ta wifi nebrzdila při stahování, ale to se většinou nestává. Já mám myslím max. 54Mbps a pevné připojení myslim jen 1Mb/s apod.

Kupte wifi kolem 600 a je to. (asus třeba)

alfacomp.cz/...

Já mám myslím max. 54Mbps a pevné připojení myslim jen 1Mb/s apod

Raději nemyslet. Lan prvky pro běžné uživatele mají rycvhlosti 10, 100 nebo 1000 Mbit/s.
Wlan, tedy wifi prvky mají 10, 54 neo N je tuším AŽ 100 Mbit/s
To že jsou to jen teoretická maxima jsou snad jasné a zvláště u wifi se na to nedostaneš a pokud jo tak na velice malou vzdálenost za ideálních podmínek

Toho asuse schvaluju, běží mi u bráchovo přítelkyně a na byt je v pohodě, nevíhodou je pevná anténa pro případné připojení lepší antény, ale za tu cenu...

máte pravdu... u mě je to nějaké zašifrované. Mám pevné připojení 10Mbit ale když stahuju přes 1Mb/s se nedostanu :-D zajimavy že?

Ne, zcela normální.

Rychlost připojení 10Mbit/s
Rychlost stahování max 10:8=1,25 Mbyte/s čili cca jedno mega jak píšeš

trol*

Dobrý den, doporučuji značku routerů D-link, mám DIR 300 a naprostá spokojenost, jednoduchá instalace a obsluha.

pex

Ja naopak d-link durazne nedoporucuji, mel jsem jiz dva routery teto znacky a byly znacne nespolehlive, jeden zpomaloval internet a wifi furt padalo a druhy zase piskal a po cca roce shorel. Znacku dlink nikdy vice.

stany*

Ja D-Link taky nedoporucuju, když jsme u svagra a pripojime se 3x NTB wifi a 1x PC, router zamrzá a je nutný restart. Naopak dobré zkušenosti mám s rotery značky Tenda, konkrétně W368R, sice mírně vyšší cena, ale signál mám v paneláku ještě 2 patna níž. Mám tyto kousky v obou bytech a oba bez problemu fungují i při vysokém zatížení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]