Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seká se obraz

Od: neon* odpovědí: 10 změna:
Pri prehravani filmu se mi seka obraz a procesor pracuje na plny vykon, i kdyz na jinem pocitaci s polovicnim procesorem je pri prehravani toho sameho filmu procesor vytizen sotva na 20 %. Nevim, jesti procesor pracuje zpomaleně i v jinych aplikacich, ale pri prehravani filmu to je dobre patrne. Zkousel jsem film napriklad spoustet v ruznych programech, preinstaloval jsem kodeky, ale nic nepomohlo. Nevite, cim to muze byt zpusobeno?
Moc diky za odpoved.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

25gowron*
hodnocení

0x
A jak ten film prehravas , z optický mechaniky? Jestli ano zkus neco zkopirovat (opt. mech na disk) a podivej se na vytizeni procesoru a jestli to nekopiruje moc pomalu.
neon*
hodnocení

Prehravam to primo z pevnyho disku. Prehravam vetsinou avi formaty. Kdyz obraz zmensim na polovinu monitoru, tak to jeste zvlada.
25gowron*
Je mi lito, vec kterou sem myslel to neni , :(
styx*
A nemáš v kompu náhodou nějakýho záškodníka? Skusil bych otestovat to. Ale pokud se chová v jiných aplikacích v pořádku tak nevím. Měl jsem jednou stejný problém a tehdy to vyřešil reinstal windows.

hodnocení

0x
Já si nemohu pomoci ale přeci jenom by mě zajímalo jaké pc máš- hlavně cpu,ram protože ono poloviční frekvence je něco jinýho 2GHz a 1GHz vs 600 a 300MHz (tam dělá dost RAMka,rychlost disku,grafika,kodeky...)
neon*
hodnocení

Mam Celeron 2,15 GHz, 512 RAM,grafiku asi 64 MB na desce, takze si myslim, ze hardwarem to nebude.
Nevim kde styx přišel na to že ti to dříve šlo ale zamysli se co jsi prováděl? Co jsi naistaloval před tim než to začalo blbnout? Nebo ještě jinak? Máš naistalované všechny ovladače (grafika,chipset...) neměnil jsi kodeky? Kodeky všechny odinstaloj a hoď tam JEDEN codepack (k lite nebo all in one-ten mam často a je v pohodě). Odobně bych řekl že sis tam přidal nějakou funkci se kterou to blbne...

lomaks*
hodnocení

0x
Řekl bych, že to bude grafickou kartou. Starší karty hodně zaměstnávaji procesor, novější si toho už hodně spočítaj samy a procesoru posílaj jen výsledky. Taky je možný, že máš Celeron a ten druhej komp je byť pomalejší, ale plnohodnotný Pentium...
neon*
hodnocení

A ten druhej komp, na kterym jsem zkousel ty samy filmy, je Sempron nejakych 1,8 GHz
styx*
Tak to bych se stebou přel. Film zapneš bez problému na mnohem pomalejším PC. Navíc autor psal že to dříve fungovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]