Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avast a vypnuté štíty

Od: brunecova® odpovědí: 6 změna:

Dnes při zapnutí počítače a IE mi Avast oznámil, že se aktualizoval. Vzápětí na to se na ikonce Avastu objevil vykřičník. Přiložením myši jsem četla, že mám vypnuté mailové a Webové štíty. Otevřela jsem Avast a prohlédla štíty, byly vypnuté pouze ty dva. Chtěla jsem je zapnout, ale nešlo to. Pak se mi to podařilo a provedla jsem restart počítače. Štíty už běží. Na Bráně Windows Firewall rezidentní štíty stále běží. Spustila jsem na Avastu současně rychlý a úplný test, testy žádnou hrozbu nenašly.

Děje se něco v mém počítači, nebo mohu být klidná. Ještě se mi nikdy nestalo, aby se mi vyply štíty v Avastu. Ještě bych se chtěla zeptat. Včera se mi na ikonce vyskakovacích oken zobrazil vykřičník, www stránku jsem ihned opustila. Může to mít nějakou souvislost? Poraďte prosím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

0x

Počítáč máš bez viru. Vykřičník znamená že se ti zablokovala funkce samovyskakovacích oken - tím to být nemůže. To že ti vyskočilo upozornění neznamená že je stránka zaviovaná - to by ti zobrazil avast štít.

Jestli chceš test na malware tak nainstaluj program Malwarebytes Anti-Malware

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, mně se dnes taky aktualizoval Avast, dala jsem instalovat a on mi tam nabídl, abych něco zakoupila. Jenže jsem neměla čas to studovat, tak jsem klikla na X, Avast se nainstaloval a nabídl restart hned, nebo odložit. Dala jsem odložit a teď po novém spuštění PC všechno funguje bez problémů. Syčáci to na nás zkoušejí, ale my se nedáme :) patronka

pravdomluvny*

Zřejmě syčáci z Alwil Software také chtějí z něčeho žít :)

hodnocení

Takže, jestli jsem to dobře pochopila, tak mailový a webový štít vypnul sám Avast?

re*

Sám avast asi těžko *smich*

bena*
hodnocení

0x

Já bych zkusil avast! normálním způsobem (přes ovládací panel Přidat nebo odebrat programy) odinstalovat, stáhnout a nainstalovat program CCleaner, vyčistit s ním disk i registr počítače a avast! stáhnout a nainstalovat z oficiálních stránek ( files.avast.com/...). To se prostě jednou za čas u páté verze stane někomu. Nejste první. Zrovna dnes se mi stalo totéž, když jsem si avast! instaloval na nový notebook.

Jinak mohu se zeptat, jakou verzi Internet Exploreru používáte? Pokud používáte sedmou nebo nedej bože starší, tak prosím aktualizujte Internet Explorer na verzi 8 nebo novější.

Brána Windows Firewall by s avastem snad mít nic společného neměla.

A ještě něco - nepouštějte nikdy dva a více testů současně.

Pokud si nejste jista, můžete zkusit spustit program HijackThis a log (hlášení) z něj mi odeslat a já se na to podívám. Nemusíte se bát o své soukromí a data.

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a emailem mi odešlete na honza.bencik@hotm/.... Po zkopírování obsahu klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]