Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost internetu = 0

Od: ja2* odpovědí: 9 změna:
můžete mi prosím poradit, kde si stěžovat na poskytovatele připojení Wi Fi netu. Buď nám net nejede vůbec a nebo tak, že se ztěží načte stránka (měření rychlosti dsl byla 2,26 - načítalo se to 12 minut) poskytovatel mi na upozornění sdělil, že neustále stahuji nějaká data a tím je prý tak nízká rychlost ovlivněna. To však není pravda, žádná data nestahuji, ani nemám nainstalovaný žádný stahovací program (jak se mě zkoušel přesvědčovat). Poté mě začal přesvědčovat, že se mu do signálu nabourává nějaký konkurent a on to bohužel není schopen ovlivnit (což si myslím, že je jeho problém, za který bych neměla trpět já). Jiný poskytovatel u nás není. Navíc: v dubnu 2006 nám zapojil net (asi 3.500,-) s tím, že smlouva nám přijde během 14-ti dní poštou a platby (350,- / měs) se na jejím základě budou uskutečňovat z účtu, do dnešního dne nemáme žádnou smlouvu, a to i přes moje neustálé výzvy. Pan si vždy domluvil termín, kdy nás navštíví, avšak vždy jsme čekali marně. Nyní chce po nás zaplatit částku zpětně, avšak není schopen se k nám dostavit (?!) Podotýkám, že rychlost připojení je velmi špatná již od začátku zapojení

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
1) bych řekl když nemáš smlouvu ty tak má podepsanou on tvoji? Pokud ne za co mu platíš? Neni smlouva,nejsou prachy :) Pokud jsi nic nepodepsala a net nefunguje jak je garantováno tak mu nic neplať a jsem zvědavej jak si to vyřeší,nebo mu alespoň pohrozit v tomto smyslu...
2) stahování? Nemáš zavirovaný pc? Máš antivir a firewall? Rychlost je problém poskytovatele,ať dá lepší anténu třebas,ale ať to řeší

alias75*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkus sem dát log z hijack.Stáhneš si ho odsud merijn.org/... . Samotný program je zazipovaný.Rozbalíš ho do samostatný složky.Klikneš ba ikonku (dvakrát) HijackThis (jsou to ty dinamity).Oběví se okno a tam si vebereš zcela nahoře tlačítko Do a system scan and save a logfile.Klikneš a počkáš.Hijack Ti sjede comp a na závěr vytvoří log v notpedu.Klikneš někam do notpedu a zmáčkneš CTRL+A celej text se ti zabarví .Pak CTRL+C a celej log vložíš sem pomocí klávesi CTRL+V.Je to asi jediná šance jak na dálku zjistit jestli máš nějakého šmejda v systému.
dan*
sjel jsem to a co tam mam vidět jak poznam šmějda v systemu vyjela mi docela brutalně velka stranka

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
ahoj dávám za pravdu maverickovi a zkus si najít na internetu jíné poskytovatele internetu je jich dost a jsou i lepší...

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Není smlouva nebudou peníze. Když nemá čas, ať se pán stará jsou to přeci peníze pro něj. *tuc*
Nejsem právník, ale jedno je jisté. Smlouva je platná, i když je sjednaná ústní dohodou! Toto ale nebude tento případ. Škoda té několikatisícové částky. Zařízení na WiFi se dá pořídit podstatně levněji.
tony*
Pokud na Vás udělal nějakou podbabu v rámci smlouvy o službách, můžete nechat postup podnikatele přešetřit Českou obchodní inspekcí.
ja2*
tak po dlouhé době zdravím ... od nového zřizovatele *ua*.Shrnu to. V únoru přijel kolega pana Ch.s tím, že uzavřeme smlouvu a domluvíme se, na platbě za minulý rok. Smlouvu jsme uzavřeli od 1.1.07. Za minulý rok smlouva nebyla uzavřena, avšak podepsali jsme papír, že uhradíme poměrnou částku - což nám přišlo fér (občas ten net docela i šel). Údajně od února mělo být vše OK. Ále nebylo, net si ani neškrtnul. Za leden jsme se domluvili, že tedy opět nezaplatíme (vše samo ústně) no a když ani v únoru net nešel, psala jsem SMS - bez odezvy, volala - telefony nebral, návštěva zřizovatele - nechal se zapírat, nebo nebyl fakt doma. U nás se objevil nový zřizovatel, tak jsme net nechali zrovna předělat k němu - navíc vše bylo zakodované, ale silný magnet a šikovný pán si se všim poradili. Hned jsem volala původnímu zřizovateli, shodou okolností jeho kolegové něco ¨öpravovali¨ u sousedů, tak k nám zašli, byli překvapeni, že už máme net od jiného zřizovatele (já je původně ale informovala formou sms). No a chtěli, abychom napsali dopis o výpovědi smlouvy, který předají panu Ch.-zřizovateli. Po třech týdnech se ovšem nikdo neozval. Dnes jsem se panu CH. dovolala (z jiného tel. čísla), a vyposlechla si spršku slovíčkaření o naší vlezlosti (vždy nám přišla otevřít jeho matka),to že od nás neviděl ani korunu jen kopu stížností (no, když chválit nebylo co)... ti nejšpatnější jsme my ... kteří neustále po něm vymáhali smlouvu za minulý rok a chtěli mu zaplatit. Řkl, že by byl také rád, kdyby sme případ ukončili, že mi za 5 minut zavolá zpět, aby mi sdělil výši požadované částky ... bohužel již se neozval. Ráno mi ještě sdělil, že si to představuje následovně. My zaplatíme smluvenou poměrnou částku za minulý rok, on nám na základě této platby vystaví doklad o zaplacení (předem nic), aby mohl za nás odvést daně (?) a pak se vyjádří k naší výpovědi na letošek (údajně by snad i mohl s ní souhlasit)... vůbec nevím jestli na toto přistoupit a jak se pojistit, aby na nás za pár měsíců nevytáhl nějakou habaďůru ...
ja2*
tak už jsme k bývalému zřizovateli bez závazků.*ua* Dnes nás navštívil kolega pana CH, kterému jsme zaplatili onu smluvenou poměrnou částku za minulý rok. Doklad nám samo nevystavil, ale roztrhal smlouvu uzavřenou na tento rok (i jeho i naši) - *cert*není smlouva není žádných závazků ... doufám, že se s touto firmou již nikdy nedostanu do kontaktu a s panem Chalabalou už vůbec ne ...*stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]