Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si mohu zvýšit rychlost internetu!

Od: dalonka606 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Používám asi 5 let internet Ostrožsko a jsem s tím poskytovatelem spokojen! Problém je však v tom že pravidelně ve večerních hodinách, hlavně po 18 hodině někdy i po 16 hodině se mi rapidně snižuje rychlost internetu a načítání stránek. S tím jsou spojené problémy s odesíláním emailových zpráv, obrázků, nahrávání na you tube mi zobrazuje často chybové hlášky a nemohu prakticky vůbec upravovat a graficky zpracovávat svoje fotky přes stránku www Photofunia.com a následně si je stahovat do počítače! Už druhý den mám na této stránce jeden a ten samý problém a to zpracovat své fotky do profesionální úrovně a uložit si je! Prostě když kliknu na uvedené tlačítko tak si sice mohu fotku pro zpracování vybrat ale když dám goo-tedy zpracovat přes tlačítko create, tak mi to jen zobrazí otáčící ozubený kroužek jako že to načítá data a nic to nenačte! Pak po chvíli se mi zobrazí spojení přerušeno a nebo čas pro spojení vypršel! To samé se mi zobrazuje když odesílám večer obrázky přes email! Co s tímto problémem mohu udělat? Mám počítač v poměru 1 ku 16. To znamená že se o mou sít dělím s dalšímy 16 uživateli! Může tohle být hlavní příčina těchto problémů s pomalým připojováním? Dá se tohleto nějak ovlivnit a nebo s pomocí nějaké aplikace na zrychlení internetu a načítání dat nějak vyřešit? V podstatě když se ten internet hodně zpomalí, tak já nemohu ani odeslat svůj dotaz sem k vám do poradny a to z důvodu že není možné aby se mi načetla podrubrika a zobrazuje se mi zde pouze načítám data. Používám prohlížeč Mozilla Firefox 3 a operační systém Windows Xp. Může být problém třeba i v prohlížeči? Tento problém přetrvává už dluho co tedy s tím mohu udělat aby se mi zrychlil pokud možno bezplatně internet? Díky za odpověd Dalibor.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problém je asi v tom,že ve stejný čas se najednou připojí více lidí,máte datový tok,o který se dělíte s dalšími lidmi a pokud někdo začne z internetu stahovat třeba filmy nebo muziku,tak jste ztracen.Urychlit to dle mého názoru nejde,jen změnit poskytovatele nebo se připojit v jiný čas.

anonym16
hodnocení

0x

Souhlasím, agregace 1:16 určitě může být důvodem, i přesto, že poskytovatel uplatňuje např. FUP limity. Pokud výpadky zaznamenáváte pravidelně jen v odpoledních hodinách, je podle mě i nejpravděpodobnějším důvodem přetížení linky dalšími uživateli.

V principu toho moc nenaděláte. Můžete zmenšit objem přenášených dat, např. Opera má myslím turbo mód, který webové stránky stahuje zkomprimované, takže zabírají méně místa, to vám ale stejně nepomůže při sledování streamovaného videa nebo při úpravě fotografií.

Zkuste kontaktovat poskytovatele a informovat ho o problému, můžete si u něj ověřit, zda k výpadkům dochází v důsledku zatížení linky, také vám jistě navrhne nějaké alternativy (ale asi ne bezplatné).

roxy67*
hodnocení

0x

S tím asi nic neuděláte.Taky mě to dělá.Po 16té hodině velká většina lidí sedá k internetu a tím je přetížená sítˇ.Alespoň takhle mě to vysvětlil můj poskytovatel internetu.Přeji pevné nervy.;).

skip*

Hu to si děláte všichni prdel ne? Pokud je poskytovatel internetu solidní, dokáže si s takovým problémem poradit. V druhém připadě je to na výměnu poskytovatele internetu. Myslím to vážně.

Problém je hlavně v notorických stahovačích dat. Ti dokáží linku naplnit tak že ostatní nemají šanci. My máme hromadné připojení přes wifi a agragace je daleko vyšší. S podobným problémem jsme se potýkali ze začátku, kdy si večer někdo pustil stahování filmu nebo hudby. Ale problém byl docela rychle vyřešen. Stahovači dostali, buď vyhrazenou linku a nebo měli prostě omezenou rychlost, tak aby ostatní měli zaručenou rychlost. Sice internet nejede buhví jak rychle, ale úváděné problémy nemusíme řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma agregace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]