Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím psací stroj do kanceláře - s kvalitním tiskem.
Vyplňujeme často různé formuláře i do zahraničí, nechceme vyplňovat rukou, ať to má nějakou štábní kulturu. Úředníci si často stěžují, že po nás nepřečtou (hlavně v cizině, kde bývá jiný rukopis, my přece jen máme český rukopis, anglický je trochu jiný).
Co jsem míval starý mechanický psací stroj, pamatuji si, že se ztěžka mačkala písmenka (musel jsem tlouct do klávesnice a ničil si klouby), vím, že dnes jsou již elektrické psací stroje, ale nemám možnost si jej nikde vyzkoušet.
Řekl bych, že u psacích strojů se nedá moc mluvit o rozdílné kvalitě tisku. Kvalita se liší v podstatě jenom použitým typem písma. Pokud si v okolí najdeš prodejce kancelářských strojů, tak ti jistě poskytne možnost si stroj vyzkoušet. Rovněž na Aukru, kde se dají psací stroje koupit za pár korun, se dá domluvit na osobním převzetí a vyzkoušení. Tady bych si jenom dopředu ověřil dostupnost spotřebního materiálu. Jinak i formuláře se dají naskenovat a vyplňovat na PC např. pomocí textových oken. Je to sice pracnější než na psacím stroji, ale dají se vytvořit šablony.
Děkuji za radu. Tak asi nakonec budu hledat stroj s bezpatkovým písmem, jeví se mi ve formulářích s úzkými políčky jako nejčitelnější.
ladinpraha:
u psacích strojů je kvalita diametrálně odlišná, pokud stroj podporuje místo textilních pásek fólii nebo termotransférovou folii je kvalita tisku na úrovni laserovky. Taky záleží zdali používá typy, typové kolečko, jehličkový tisk - počet jehliček...
cyryl:
na vyplňování formuláře, který není v elektronické podobě, nebo pokud na ten formulář nemáš alespoň šablonu, tak je ti psaní a tisk na PC úúúúplně na nic . V tom případě tě opravdu zachrání jen psací stroj
Pokud jde jen o vyplňování formulářů, lze koupit naprosto běžný psací stroj bez různých sofistikovaných pamětí a pod. Tyto funkce stejně podstatně lépe umí klasický PC. Jen by měl mít řádkovou paměť a korekční pásku pro opravy případných překlepů. Ovšem to je dnes, předpokládám naprostý standard. Takže klidně cokoliv, co není Čína, např Brother, brother-shop.cz/... . Ono se ostatně už asi mnoho jiných typů ani nevyrábí...
Omlouvám se, pokud jsem někoho zneklidnil, nepoužil jsem psací stroj 15 let a již jsem pozapomněl "co to je"
Velice si proto vážím Vašich připomínek.
1) na PC formuláře vyplňovat nelze, přijde mi to opravdu pracnější, forumlářů je mnoho a často se mění. V úvahu připadá proto jen psací stroj.
2) Typ písma - doporučujete spíše patkové či bezpatkové písmo?
3) Dostupnost spotřebního materiálu - děkuji za upozornění, povedu v patrnosti.
4) Sofistikované paměti, řádková paměť a korekční páska u psacího stroje - vůbec netuším, o co se má jednat
Některé dnesní psací stroje jsou kombinací počítače a mechanické tiskárny. Takže klavesnice pocítačová, jedno nebo víceřádkový displej, průběžné ukládání buď celého textu nebo posledního řádku do paměti - to je ta řádková paměť, o které byla řeč výše. Korekční páska - je to páska souběžně s barvící, která umožňuje smazat už napsané na stejném principu jako je ruční korekční páska, kdy bílou barvou natisknete stejný znak. Některé stroje umí uložit i celý dokument. No a výstup je jak už bylo psáno, klasické typy ovládané elektricky, nebo kolečko se znaky(říká se mu taky kopretina), klasický posuv válcem, jako u psacího stroje. Normální stroje měly patkové písmo, asi z historických důvodů. Nicméně na vyplňování formulářů, se podle mně, hodí spíš bezpatkové písmo.
Dnešní stroje používají především termotransférový tisk - nedělá to takový rámus, hluk je na úrovni inkoustovky a tisk je na úrovni laserovky.
Dobrý den, veškerou nabídku psacích strojů nových i repasovaných najdete na www.psacistroje.cz
Zde jich je hnoho a za lidovou cenu:
doplněno 27.01.11 12:58: z toho výběru bych asi šel do tohoto stroje a cena je víc než příznivá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.