Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formátování USB HDD

Od: luke* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,potřeboval bych poradit jestli jde externí harddisk naformátovat z NTFS na FAT32,když tuto možnost disk nenabízí?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkus použít tento program:

support.wdc.com/...

luke*

Program jsem si nainstaloval a otevřel, ale můj externí harddisk mi to nenašlo.

No on nutně nemusí podporovat všechny disky, zkus toto:

pendriveapps.com/...

Případně ještě tento příkaz:

format X:/fs:fat32

luke*
hodnocení

Když sem to udělal přes tento odkaz tak ve vlastnostech teho disku mám napsané Systém souborů:FAT32,ale když dám naformátovat disk tak je tam pořád jen to NTFS.Tak se chci zeptat jestli je to v tem FAT32 když je to ve vlastostech?

noname*

Jde o velikost toho HDD. FAT32 podporuje svazek o max. velikosti 32GB. viz: support.microsoft.com/...

Není problém naformátovat i větší disk než 32 GB. Jde o to, že MS považuje tento souborový formát na velkých discích za neefektivní. Proto do formátovací utility zařadil toto omezení.

devsite.compuapps.com/...

hodnocení

0x

Podívejte se na stránky výrobce HDD, obvykle mají ke stažení utility na format Fat32, např. Samsung samsung.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]