Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook a internet...

Od: lis* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

hned na začátek bych měla napsat, že jsem totální počítačový antitalent, takže se nedivte mým otázkám. Chtěla bych si pořídit notebook a nyní mám internet pouze na stolním PC. Proto bych se chtěla zeptat, co všechno potřebuji k notebooku, aby mi šel internet? A jestli k tomu budu muset volat zřizovatele internetu? Už jsem se tu dočetla jaký mají všichni problémy s wi-fi, ale nijak zvlášť mi to nepomohlo.

Díky :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, je třeba si pořídit notebook s wi-fi a pak mít wi-fi router. Předpokládám, že teďka máte nějaký ten modem pro příjem internetu a přes kábly je to propojené do PC, ne? Takže je třeba si pořídit nějaký ten wi-fi router. Některé staré PC nemají ethernetovou zástrčku na ty wi-fi routery, ale to je možné ošetřit dokoupením USB karty pro bezdrátový (wi-fi)příjem internetu. No a samozřejmě si musíte koupit notebook s wi-fi, pak tam prostě ten internet (resp. ten router s wifi) nainstalujete, nastavíte a mělo by to fungovat.

lis*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale ještě bych přeci jenom chtěla něco... Takže do toho vůbec nemusím motat zřizovatele internetu? A chápu dobře, že tedy zapojím ten Wi-fi router a poté bych již na notebooku pomocí instalačního cd to nějak zprovoznit?

ladinpraha*

Potřebuješ v první řadě notebook. Dnes se snad už NB bez wi-fi neprodávají. Pokud ho nnebudeš přenášet, tak ti stačí připojení kabelem. PC máš zřejmě připojeno kabelem k modemu a modem má většinou možnost připojení dvou počítačů. Pokud bys chtěla NB přenášet, tak potřebuješ wi-fi router. Takže druhý kabel z modemu připojíš buď přímo do NB nebo do routeru. Poskytovatele internetu do toho tahat nemusíš, tomu je to fuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]