Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace tiskárny

Od: armachm* odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny. Pomůže mi někdo s instalací tiskárny Minolta QMS PagePro 1100 k PC Win XP prof. Nemám instalační disk a veškeré návody k instalaci sebrané na internetu selhaly.

Předem děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

printer.konicaminolta.com/...

doplněno 02.03.15 13:37:

případně download.cnet.com/... , kdyby to náhodou nefugovalo...

doplněno 02.03.15 14:06:

Slovo Driver znamená ovladač - bez ovladačů vám to nepojede. To co hledáte je v tom odkazu. Pokud nedůvěřujete, pak si kupte novou tiskárnu s CD.

doplněno 03.03.15 13:16:

ten setup.exe je v té složce DISK1 - viz. obrázek

Instalace tiskárny
armachm*
hodnocení

Děkuju za radu, jistě je dobrá, ale mě není nic platná, protože neumím anglicky a bojím se do toho pustit. Ještě jednou děkuji.

sunset*

Klikněte na druhý odkaz download.cnet.com/...

Tam najděte velké zelené Download Now a IGNORUJTE HO! Dole pod tím je Direct Download Link, tam klikněte.

Počkejte chvilinku, pak zvolte Uložit - nejlépe na plochu.

Najděte stažený soubor (pp11p6pc.zip) a rozbalte (pravý klik myši a zvolte Extrahovat vše).

V tom rozbaleném najděte a spusťte Setup.exe.

Odklikejte Yes/Ano, Continue/Pokračovat atd, a tiskárna by se měla chytit.

armachm*
hodnocení

Pro sunset: Moc vám děkuju za vaší snahu, ale zdá se, že se mnou to bude složitější. Podle vaší rady jsem nainstaloval na plochu program pp116pc, otevřel jej a dal extrahovat vše. Otevřelo se mi okno Průvodce extrahováním a pak jsem pokračoval dle pokynů a objevila se mi složka 9598ADDP a po jejím otevření je další složka DISK1 a dalších 7 programů a tím jsem skončil. Dál je to pro mě španělská vesnice. Pokud budete mít chuť a čas poraďte co dál. Jinak to musím zabalit a pozvat odborníka. Ještě jednou děkuji.

doplněno 03.03.15 12:10:

Ten program instalační co jsem otevřel je sporávně pp11p6pc

sunset*

Zkuste to, co píše níže jmlc.

Pokud nezabere ani to, tiskárna podle manuálu emuluje PCL 5e pro HP 4000 LJ, takže by snad mohly zabrat ovladače z této tiskárny.

Najdete je zde: h20564.www2.hp.com/...

Dole jsou + Ovladač, to plusko rozkliknout a stáhnout hned první soubor (lj4000pcl5ewin2kxp2003-cs.exe), ten spusťte a dejte Unzip.

Pak udělejte znovu to, co radí jmlc, s tím rozdílem, že ovladače jsou v C:lj4000.

Sice se pak tiskárna bude hlásit jako HewlettPackard, ale měla by tisknout.

armachm*
hodnocení

Díky, ale stejně se mi to nepovedlo. Přes ten setux jsem našel okno s instalací tiskárny a po dalších odklikováních jsem dospěl k závěru: neznámý soiboor sledování tisku. Mám tu zřejmě velký problém mezi židlí a PC.

zkusme to tedy jinak:

-zapojte tiskárnu do PC přes USB a zapněte

- naskočí vyhledávání ovladačů - dáte storno

- půjdete do start - ovládací panely - správce zařízení

- vyskočí vám tabulka, kde bude něco jako neznámé zařízení - na toto kliknete pravým tlačítkem a dáte aktualizovat ovladače - tato se nabídne "z internetu" - dáte ne - instalovat z PC !

Pak nasměřujete, odkud je možné nainstalovat - tj. extrahoval jste soubory např. na plochu, tak tam. Možná to nabídne instalování z "disk C" - změníte na "Počítač-disk C-Users - "váš login"-plocha

Je tam možnost fajfky "vyhledat ovladače v souboru vč. podsložek" - toto musí být zafajfknuté - hledá hledá a najde :)

doplněno 05.03.15 15:17:

Možná celou dobu řešíme něco zbytečně- máte možnost zkusit tiskárnu v jiném PC? Možná není chyba v PC, ovladačích, viru atd. Možná je jen tiskárna K.O...

armachm*
hodnocení

Tak bohužel, nepodařilo se. Zřejmě někde dělám chybu. Ovladač je nainstalovaný, alespoň to tak hlásí a stejně nemohu tiskárnu dát do provozu. Co dál?

armachm*
hodnocení

Tiskárnu jsem v yzkoušel na jiném PC - funguje

Prosím, zkontroloval jste v PC - ovládacích panelých - jestli tam tiskárna je a je OK?

Mrkněte se ještě do "tiskárny a zařízení" - jestli tam tu tiskárnu také máte.. případně na ni kliknete pravým tlačítkem a zadáte "nastavit jako výchozí tiskárnu".

Pokud ani toto nepomůže, skládám zbraně a vzdávám se... Chce to prostě být na místě hledat problém .. doporučil bych už jen někoho z okolí, který bude ochotný a schopný pomoct přímo u vás doma.*nevi*

doplněno 07.03.15 16:05:

To mne mrzí - zkuste někoho z okolí, kdo by se stavil a pomohl na místě... Držím palce.

Instalace tiskárny #2
Instalace tiskárny #3
armachm*
hodnocení

Ještě jednou zdravím. Udělal jsem poslední pokus podle vašich rad, ale bohužel.Takže končíme a já vám děkuji za ochotu a spolupráci, samozřehmě všechny vaše odpovědi hodnotím jako kladné.

Mějte se pěkně.

skyorker

Zdravím,

dnes jsem řešil stejný problém. Instaloval jsem Minolta PagePro 1100 pod W7. Ovladač jsem nikde nenašel a poté jsem zkusil použít některý ovladač, který je již ve W7. Po chvíli zkoušení jsem zjistil, že funguje HP LaserJet 2200 Series PCL5.

Bylo to rychlé a tiskárna v pohodě tiskne. Ještě chci dodat, že jsem k ní koupil kabel USB/LPT.

Start - Zařízení a tiskárny - Přidat tiskárnu - Přidat místní tiskárnu - vybrat port (výchozí js LPT1, já jsem měl virtuálni USB) - vybrat ovlatač - další ... a běželo to.

doplněno 10.07.15 10:38:

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]