Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Pomůže mi někdo s instalací tiskárny Minolta QMS PagePro 1100 k PC Win XP prof. Nemám instalační disk a veškeré návody k instalaci sebrané na internetu selhaly.
Předem děkuji.
případně download.cnet.com/... , kdyby to náhodou nefugovalo...
doplněno 02.03.15 14:06:Slovo Driver znamená ovladač - bez ovladačů vám to nepojede. To co hledáte je v tom odkazu. Pokud nedůvěřujete, pak si kupte novou tiskárnu s CD.
doplněno 03.03.15 13:16:ten setup.exe je v té složce DISK1 - viz. obrázek
Děkuju za radu, jistě je dobrá, ale mě není nic platná, protože neumím anglicky a bojím se do toho pustit. Ještě jednou děkuji.
Klikněte na druhý odkaz download.cnet.com/...
Tam najděte velké zelené Download Now a IGNORUJTE HO! Dole pod tím je Direct Download Link, tam klikněte.
Počkejte chvilinku, pak zvolte Uložit - nejlépe na plochu.
Najděte stažený soubor (pp11p6pc.zip) a rozbalte (pravý klik myši a zvolte Extrahovat vše).
V tom rozbaleném najděte a spusťte Setup.exe.
Odklikejte Yes/Ano, Continue/Pokračovat atd, a tiskárna by se měla chytit.
Pro sunset: Moc vám děkuju za vaší snahu, ale zdá se, že se mnou to bude složitější. Podle vaší rady jsem nainstaloval na plochu program pp116pc, otevřel jej a dal extrahovat vše. Otevřelo se mi okno Průvodce extrahováním a pak jsem pokračoval dle pokynů a objevila se mi složka 9598ADDP a po jejím otevření je další složka DISK1 a dalších 7 programů a tím jsem skončil. Dál je to pro mě španělská vesnice. Pokud budete mít chuť a čas poraďte co dál. Jinak to musím zabalit a pozvat odborníka. Ještě jednou děkuji.
doplněno 03.03.15 12:10:Ten program instalační co jsem otevřel je sporávně pp11p6pc
Zkuste to, co píše níže jmlc.
Pokud nezabere ani to, tiskárna podle manuálu emuluje PCL 5e pro HP 4000 LJ, takže by snad mohly zabrat ovladače z této tiskárny.
Najdete je zde: h20564.www2.hp.com/...
Dole jsou + Ovladač, to plusko rozkliknout a stáhnout hned první soubor (lj4000pcl5ewin2kxp2003-cs.exe), ten spusťte a dejte Unzip.
Pak udělejte znovu to, co radí jmlc, s tím rozdílem, že ovladače jsou v C:lj4000.
Sice se pak tiskárna bude hlásit jako HewlettPackard, ale měla by tisknout.
Díky, ale stejně se mi to nepovedlo. Přes ten setux jsem našel okno s instalací tiskárny a po dalších odklikováních jsem dospěl k závěru: neznámý soiboor sledování tisku. Mám tu zřejmě velký problém mezi židlí a PC.
zkusme to tedy jinak:
-zapojte tiskárnu do PC přes USB a zapněte
- naskočí vyhledávání ovladačů - dáte storno
- půjdete do start - ovládací panely - správce zařízení
- vyskočí vám tabulka, kde bude něco jako neznámé zařízení - na toto kliknete pravým tlačítkem a dáte aktualizovat ovladače - tato se nabídne "z internetu" - dáte ne - instalovat z PC !
Pak nasměřujete, odkud je možné nainstalovat - tj. extrahoval jste soubory např. na plochu, tak tam. Možná to nabídne instalování z "disk C" - změníte na "Počítač-disk C-Users - "váš login"-plocha
Je tam možnost fajfky "vyhledat ovladače v souboru vč. podsložek" - toto musí být zafajfknuté - hledá hledá a najde
Možná celou dobu řešíme něco zbytečně- máte možnost zkusit tiskárnu v jiném PC? Možná není chyba v PC, ovladačích, viru atd. Možná je jen tiskárna K.O...
Tak bohužel, nepodařilo se. Zřejmě někde dělám chybu. Ovladač je nainstalovaný, alespoň to tak hlásí a stejně nemohu tiskárnu dát do provozu. Co dál?
Prosím, zkontroloval jste v PC - ovládacích panelých - jestli tam tiskárna je a je OK?
Mrkněte se ještě do "tiskárny a zařízení" - jestli tam tu tiskárnu také máte.. případně na ni kliknete pravým tlačítkem a zadáte "nastavit jako výchozí tiskárnu".
Pokud ani toto nepomůže, skládám zbraně a vzdávám se... Chce to prostě být na místě hledat problém .. doporučil bych už jen někoho z okolí, který bude ochotný a schopný pomoct přímo u vás doma.
To mne mrzí - zkuste někoho z okolí, kdo by se stavil a pomohl na místě... Držím palce.
Ještě jednou zdravím. Udělal jsem poslední pokus podle vašich rad, ale bohužel.Takže končíme a já vám děkuji za ochotu a spolupráci, samozřehmě všechny vaše odpovědi hodnotím jako kladné.
Mějte se pěkně.
Zdravím,
dnes jsem řešil stejný problém. Instaloval jsem Minolta PagePro 1100 pod W7. Ovladač jsem nikde nenašel a poté jsem zkusil použít některý ovladač, který je již ve W7. Po chvíli zkoušení jsem zjistil, že funguje HP LaserJet 2200 Series PCL5.
Bylo to rychlé a tiskárna v pohodě tiskne. Ještě chci dodat, že jsem k ní koupil kabel USB/LPT.
Start - Zařízení a tiskárny - Přidat tiskárnu - Přidat místní tiskárnu - vybrat port (výchozí js LPT1, já jsem měl virtuálni USB) - vybrat ovlatač - další ... a běželo to.
doplněno 10.07.15 10:38:.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.