Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění řádku v Excelu

Od: aaaaaaaaaaaaaaaaa odpovědí: 4 změna:

Situace - v excelu dva listy. Na prvním data, ve sloupci A hodnoty které si vyhledám na druhém listu. Potřebuji vědět na kterém řádku se nachází hodnota na prvním listu.

Raději zkusím příklad:

list1

A B C

1 32

2 38

3 56

list2

A B C

1 32 1

2 56 3

3 56 3

Potřebuji vzorec který mi na list2 ve sloupci B prozradí, že hodnota z list 2 se nachází na prvním resp. třetím řádku list1.

Tisíceré díky.

Excel2007

Zdejší editor bere mezery jen jako jednu, ta kse smrsklo označení sloupců, snad je to jasné

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měla by to být tato funkce:

office.microsoft.com/...

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

no jo, takhle zjišťuji sloupce. Ona je to celkem zamotaná tabulka, provozní slepota.

Mezitím jsem tedy vymyslel jiné řešení přes svyhledat a pomocný sloupec, to maká.

pozvyhledat, nevím proč mi najde číslo řádku i pro hodnoty které se na list1 vůbec nevyskytují. Jak je to možné?

dám třeba na řádek 274 POZVYHLEDAT(A274;List1!$A$2:$A$113) přes svyhledat a pomocný sloupec dostanu správnou odpověď že hledaná hodnota neexistuje, pozvyhledat mi drze dosadí že hodnota je na 26. řádku. Ale ona se na celém list1 nevyskytuje.

Dej tam POZVYHLEDAT(A274;List1!$A$2:$A$113;0)
Ta nalezená pozice je relativní, nikoliv abolutní.
Mrkni ještě na další podobné funkce:
office.microsoft.com/...
aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

jj, to je vončo. Zase jsem moudřejší. Sloupce to bez chyb hledá i bez upřesnění shody. Po letech v excelu jsem dnes pozvyhledat potřeboval a použil snad poprvé.

Dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]