Nejste přihlášen/a.
Situace - v excelu dva listy. Na prvním data, ve sloupci A hodnoty které si vyhledám na druhém listu. Potřebuji vědět na kterém řádku se nachází hodnota na prvním listu.
Raději zkusím příklad:
list1
A B C
1 32
2 38
3 56
list2
A B C
1 32 1
2 56 3
3 56 3
Potřebuji vzorec který mi na list2 ve sloupci B prozradí, že hodnota z list 2 se nachází na prvním resp. třetím řádku list1.
Tisíceré díky.
Excel2007
Zdejší editor bere mezery jen jako jednu, ta kse smrsklo označení sloupců, snad je to jasné
no jo, takhle zjišťuji sloupce. Ona je to celkem zamotaná tabulka, provozní slepota.
Mezitím jsem tedy vymyslel jiné řešení přes svyhledat a pomocný sloupec, to maká.
pozvyhledat, nevím proč mi najde číslo řádku i pro hodnoty které se na list1 vůbec nevyskytují. Jak je to možné?
dám třeba na řádek 274 POZVYHLEDAT(A274;List1!$A$2:$A$113) přes svyhledat a pomocný sloupec dostanu správnou odpověď že hledaná hodnota neexistuje, pozvyhledat mi drze dosadí že hodnota je na 26. řádku. Ale ona se na celém list1 nevyskytuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.