Nejste přihlášen/a.
Mám notebook ASUS a už nejakou dobu "funí" a někdy se i přehřívá. Jelikož se ve strojích nehrabu každej den a jsem na takovéhle věci antitalent, brouzdala jsem po netu a našla jsem kopec článků o tom, že stačí jenom povysávat ty filtry nebo jak se to jmenuje na spodní části. Rozebírat NB nechci a do servisu ho brát taky nebudu, abych se nepřeplatila. Tak mně napadlo, jestli je ten vysavač opravdu bezpečný a když ano, jak silný asi musí být, aby to něco i vyčistilo a zároveň se NB neodebral na věčnosť. A taky sem četla, že je to není bezpečné, prí statická elektřina nebo něco takové. Tak prosím poradte, všude se píše něco jiné.
Vysavačem se to řeší podomácku, jinak se používá tlakový vzduch. Já používám obojí a ještě se mi za ty roky nepodařilo zničit nic. Opatrně zkus dát hubici vysavače na výdechové otvory NB při nízkém výkonu. To bude stačit. Někdy pomůže i mohutné fouknutí. Nedoporučuji dělat v uklizené místnosti Je dobrá zamezit otáčení ventilátorku vlivem podtlatku vysavače. Indukuje se tak napětí, které nemusí zbývající elektronice dělat dobře.
Práce s tlakovým vzduchem je však daleko komfortnější.
Můj NB j pracovní, takže vzhledem k mému stavařskému zaměření i dost namáhaný (prašnost, vlhkost...)
V podstatě (pro mne) nejdůležitejší mechanická záležitost je klávesnice, čištění řeším vysypáním, potom vyfoukáním tlakovým vzduchem z kompresoru. Pokud je nějaký svátek (třeba vánoce nebo devětavacátý únor), tak vezmu (někde zde popisovanou) amorfní hmotu, kterou jsem koupil na Aukru za rozumnou cenu pod výstižným názvem "Zelený fujtajblík" a postupným válením tohoto "fujtajblíka" dovedu notýska do téměř nově vypadající podoby. Funguje to opravdu dobře, mně už třetí rok ten jeden fujtajblík!
Statické elektřiny bych se v tomto případě moc nebál, důležité věci uvnitř jsou proti tomu chráněny (stíněním...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.