Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je internet přes Wifi pomalejší než

Od: klesti odpovědí: 4 změna:

přes kabel? mám internet od O2 a ještě by mě zajimalo jestli můžu mět jeden počítač zaplý normálně přes kabelk a druhý přes wifi díky za odpověď :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Net pomalejší přes wifi neni, takové rychlosti net nemáš aby jsi to poznal.

No, záleží jak to máš nastavené, ale pokud jako adsl router a ne jen bridge tak bez problémů třeba deset zařízení

vosikac*
hodnocení

0x

Určitě, bez problémů;) Já měl PC na kabel a k tomu 2x NTB na Wifi a teď mám na Wifi vše.

Nastavení záleží na tipu routeru. Nedávno jsem nastavoval náš starší ZyXel 600 a včera ten novější bílý router od O2. Pokud máš uživatelskou příručku, není co řešit a směle do toho. U toho novějšího (bílého) mohou být, tuším, i dva PC na kabel.

doplněno 06.01.11 13:02:

A co se týče rychlosti... Žádný rozdíl jsem nepoznal.

Nu stačí swtch a dáš si tam pc kolik je libo :) a nebo přenastavíš IP tv porty na pc-lan

mux
hodnocení

0x

V nastavení routeru jde nastavit až 4 PC přes lan.(u modemu od O2) a kolik chceš přes wifi. Rychlost je stejná. net od O2 má rychlost až 16 Mb/s takže to je málo abys to zjistil. Wifi muže až rychlost 50Mb/s v přepočtu na Byte 6,25 MB/s a normální sitovka v pc má 100Mb/s = 12,5 MB/s v nových pc se už davají siťovky na 1000 Mb/s = 125 MB/s. Něco jinýho by bylo propojení dvou pc mezi sebou potom je lan rychlejší. Jo a čím víc pc je napojených na net tak je rychlost pomalejší ale pro dva pc je ta ztrata skoro žádná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma propojení dvou pc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]