Nejste přihlášen/a.
Mám didaktik gama a koupil jsem novou tv šňůru i s rozbočovačem a nevím jak to všechno rozjet, nebo spíš jak naladit televizi.Z televize je vývod samice, stejně i z didaktiku, tak jsem pořídil rozbočovač abych dostal kabel samec-samec a po pospojování a spuštění počítače televize jen šumí a protože je to moderní TV, nevím jak dál.Děkuji za pomoc.
V prvé řadě jste špatně koupil rozbočovač, ale měl to být slučovač. Ten má 2x ten větší průměr a ten prostřední má menší průměr.
Předpokládám, že v Didaktiku je samec takže do něj přijde samice od kabelu a na druhé straně kabelu je opětovně samec, který přijde do samice ve slučovači zrovna tak jako samec od televizního koaxiálu do samice slučovače a pak přes společný samec do samice v televizi.
A o ladění je již psáno.
Didaktik nemám, Atari z půdy tahat nebudu, ale pak musel mít k didaktiku kabel samec-samec (to vidím po prvé) a stejně potřebuje slučovač a koupený kabel je pak taky na nic.
Atari mělo na straně počítače CINCH pro RF výstup a jako videovýstup 5 kolík DIN. 8bitové počítače měly všechno jinak
Na zapojení didaktika se už nepamatuju. Je docela možné, že to má obráceně. Musel bych se jít podívat na půdu do krabic, do příslušné literatury. Tak jen malá mnemotechnická pomůcka na TV antenní kabely. Pamatujte si, že kolíček je vždy zdroj signálu, a dutinka je spotřebič. Bráno po směru toku signálu.
Mám pro tebe alternativní řešení - místo samice na kabel napájej klasický cinch a zapoj to do AV vstupu v televizi (v počítači je VIDEO výstup ten bližší napájecímu konektoru). A nebudeš muset nic ladit-stačí telku přepnout na VIDEO (AV). Pokud nemáš vstup na cinche, tak se dá za cca 50kč koupit redukce SCART-cinche.
Zrovna jsem řešil stejný problém minulý týden a bylo mi taky porazeno .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.