Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, jsem chvíli na PC a najednou nějaký zvukový gong a vpravo dole na monitoru mi naskočila ikonka, či rámeček s cizím ženským přijméním, že mně chce kontaktovat. Koukala jsem do příchozích e-mailů a nic. Tak nevím, kdo se mi dostal do PC? Vysvětlíte mi to někdo? Co to je? Moc děkuji. - pt
Ano, mám aktivní Skype, jen "neviditelný". Kontakt se nikde neuložil, nevím, jak jej zablokovat. Děkuji oběma za informace. - pt
Zdravím,
princip Vám nevysvětlím, ale vůbec se tím nevzrušujte. Tohle se už objevuje i na stránkách některých interntových obchodů (jako kontakt na někoho, kdo Vám poradí - podpora). Podle mého je to součást programu dané webové stránky. Víc by Vám asi vysvětlil někdo, kdo tyhle weby umí programovat (pokud o to stojíte).
Že jste z toho byla překvapená se nedivím, taky když sem se s tím setkal poprvé, hledal jsem, co jsem kde chytil za vir. Mmch., všiml jsem si, že ani nemusíte mít zapnuté např Skype či nic jiného, to, že něco takového v pc naninstalovaného máte, si asi dokáže vytáhnout z dočasných souborů (tj. souborů, které se do pc ukládají při jeho provozu). Takže neřešit, ale neklikat
Někdy to vyskakuje i uvnitř některých stránek v prohlížeči, že vás někdo chce kontaktovat, nebo že máte nepřečtenou zprávu podobně. (i když přiznávám, že tam jde obvykle o sdělení typu "hej čau, jsem tu nová, jací jsou borci ve vašem městě?" nebo "nudím se, poď něco podniknout ")
Jde o sociální inženýrství, člověk chvíli nemyslí hlavou, klikne a spustí kolotoč reklam a spamů.
Upozornění na skypu, icq a podobně řešte podle toho, jestli danou osobu znáte, případně jestli může existovat důvod, proč by vás chtěl někdo neznámý kontaktovat - např. podaný inzerát, podnikání, účast na korespondenčních a zážitkových stránkách, nebo někdo odsud (pokud jste mu dala kontakt a teď vyskočilo jeho reálné jméno místo přezdívky) a tak podobně.
"dzordz", děkuji za podrobné vysvětlení, ale opravdu z toho vyjmenovaného mi to nic neříká, tak jsem jméno zablokovala. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.