Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasychající cartidge

Od: alda* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,přeji všem.potřeboval bych poradit jestli se dá obnovit zaschlý toner pro tiskárnu LEXMARK.Popřípadě bych prosil o radu jak zabránit vysychání.Tiskárnu nepoužívám příliš často a již podruhé se mi stalo,že cartidge zaschly.Předem všem děkuji za odpověď*placni*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pozor, v isopropylu se některé inkousty sráží takže není vždy vhodný na čištění zaschlých trysek. S tiskárnami Canon nebývají problémy ani po několika měsících odstávky, mají dost dobře vyřešeno parkování hlav.

Na čištění zaschlých trysek je nejlepší horká, nejlépe destilovaná voda a do ní tiskovou hlavu položit, ne celou jen ponořit pár milimetrů.

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Mám zkušenost, jak píše bmbx. Naliju na mističku tak 3-5mm vody (horké, klidně z varné konvice) a podržím v ní na chvíli tryskami kartidž. Možno víckrát opakovat, dokud nepustí všechny inkousty (u vícebarevné) a pak otřít hadříkem, který nepouští chlupy.

hodnocení

0x

Tiskárna se musí občas projet, jinak po čase k zaschnutí trysek dojde vždy. Zaschlý inkoust se dá pomalu a opatrně odstranit za použití isopropanolu případně i ethanolu (lihu). Ale pozor na poškození tiskové hlavy.

patronka*
hodnocení

0x

Používám tiskárny dvě, takže na jednu z nich se nedostanu tak často, využívám ji hlavně jako scaner. Má separované cartridge, tak jsem si na papír načmárala 4 klikatice v barvách inkoustů a jednou za měsíc ho projedu jako kopírkou bez připojení k PC.Inkousty nezasychají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]