Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slaby signal wifi internet

Od: aktij34 odpovědí: 11 změna:
Dobry den,
Prosim o radu, jsem amaterka, mam dotaz, mam doma jen 1 notebook, Toshiba Satellite, pripojuju se pres free wifi, staci mi to, notebook ma integrovanou wifi kartu.
Obcas je pripojeni v pohode, obcas ne, chtela bych zesilit prijem signalu, jak to lze udelat? Lze to vubec zlepsit? Potrebuju router nebo staci nejaka vnejsi wifi karta s antenou?
Diky predem
Jitka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

To jste připojená na free wifi?

hodnocení

0x

Signál může být rušen jinou sítí vysílající na stejném nebo blízkém kanálu nebo třeba nějakou překážkou. Zkus v bytě najít místo, kde je signál nejvyšší. Jinak se to dá řešit externí anténou (jde-li k notebooku připojit) nebo nákupen zařízení, které ti přijme signál z Free WiFi sítě a udělá ti tvoji vlastní síť doma. To je už ale trochu dražší varianta.

aktij34
hodnocení

Diky moc. Tou externi antenou myslite prosim indoor antenu s USB vstupem? Nebo venkovni? Omlouvam sem, fakt tomu az zas tak nerozumim :)

No ve vašem případě bude asi reálné koupit USB WiFi adaptér případně i s odnímatelnou anténkou.

Třeba něco takového:

advatus.com/...

aktij34
hodnocení

Jste zlatej, diky moc, jdu to objednat, doufam, ze to pomuze.

Není lepšít než tento poděs čouhající z USB koupit výkonější router, lepší anténu..

Je lepší odstranit důvod než to takhle komplikovat...ale každého věc. :)

krecicky*

Zkuste odstranit kovové předměty z blízkosti.

aktij34
hodnocení

Dekuji i za Vasi odpoved, ale neslouzi router prave ke zlepseni prenosu, k vytvoreni domaci site mezi dvema pocitaci? Mam jen jeden notebook a sousedi maji jineho dodavatele internetu, opravdu by mi router pomohl? V pripade, ze ano, jaky typ prosim?Dekuji

Wifi router slouží hlavně k šíření int. signálu..o stokorunu dražší kousek pak může fungovat i jako "zesilovač" na další prostory..

Jen nechápu zda doma máte kabel, nebo wifi router od poskytovatele připojení nebo ten wifi internet chytáte od souseda..

doplněno 06.01.11 15:36:

PROBŮH A NA JAKÝ VYSÍLAČ..je mi jasné že ne na hrnek od kafe.

aktij34
hodnocení

Doma nemam nic, ani kabel, ani router a nechytam ani pres souseda, myslim, pripojuju se na vysilac.?

buss
hodnocení

0x

Hmm, a proč se nepoptáte, odkud mají int sousedi, a co je to stojí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]